Kardemir, kendi elektriğini kendi üretecek
Karabük Kardemir A.Ş , 50 MW ‘lık gaz yakıtlı enerji santrali kuracak. Yan ürün olarak açığa çıkan gazların kullanılması planlanan santral ile fabrikanın tüm elektrik ihtiyacını kendisinin karşılayabileceği belirtiliyor.
Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ İşletme Teknolojileri ve Yatırımlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Yanmaz, şirketin, 50 MW gaz yakıtlı enerji santrali yatırımı yapacağını bildirdi.
Yanmaz, Yenişehir Memurlar Kulübü'nde düzenlenen halkı bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, yaklaşık 41 milyon euroya mal olacak santralin, 18 ayda tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi.
Fabrikalarının, 2007-2012 yılları arasında planlanan 297 milyon euro tutarında yatırımlarının olduğunu belirten Yanmaz, şöyle konuştu:
''KARDEMİR'de yatırımlar devam ediyor. Yatırımlar sonunda yan ürün olarak açığa çıkan ve yakıt olarak kullanılabilen kok, yüksek fırın ve oksijen konverter gazları üretimimiz artacaktır. Yakılarak atmosfere atılan gazlarla da ileride artacak yan ürün gaz üretimi dikkate alınarak 50 MW elektrik üretme kapasitesine sahip gaz yakıtlı enerji santrali kurulacaktır.''
Yanmaz, bu yatırımla şirketin elektrik ihtiyacının tamamını kendisinin üretebileceğinden, dışarıdan elektrik satın almayacağını kaydetti.
Toplantıya, KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, Çelik-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ruhi Ayhan, KARDEMİR birim amirleri ve vatandaşlar katıldı.
İlk entegre demir çelik fabrikası
Kardemir; 3 Nisan 1937 tarihinde dönemin Başbakanı merhum İsmet İnönü tarafından temelleri atılan ve iki yıl gibi kısa bir sürede Türk Sanayisinin hizmetine giren, Türkiye'nin ilk entegre demir çelik fabrikası.
Kuruluşundan itibaren çok sayıda çimento ve şeker fabrikasının, kara ve demiryolu köprülerinin, tersane, baraj ve santrallerin imalat ve montajı ile Erdemir, İsdemir, Seydişehir Alüminyum gibi ülkemizin en büyük sanayi tesislerinin imalat ve montajını gerçekleştiren Kardemir, yaptığı hizmetler nedeniyle 'Fabrikalar Yapan Fabrika' unvanına sahip.
Kaynak: Haberaktuel
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye