elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kumlu Tepelerin Fatihi Robot Yılanlar

Georgia Teknoloji Enstitüsü, Carnegie Mellon Üniversitesi, Oregon Üniversitesi ve Atlanta Hayvanat bahçesinin ortak çalışmaları sonucunda bir araya gelen araştırmacılar yılanlardan ilham alarak gelecekte arama kurtarma alanında da kullanılabilecek robotik yılan geliştirdi. Gelin beraber yapılan bu çalışmaya göz atalım.



A- A+
16.11.2014 tarihli yazı 7246 kez okunmuştur.
Georgia Teknoloji Enstitüsü, Carnegie Mellon Üniversitesi, Oregon Üniversitesi ve Atlanta Hayvanat bahçesinin ortak çalışmaları sonucunda bir araya gelen araştırmacılar robotiklerin problemlerini çözebilmek için doğanın eşsiz kaynaklarından yararlanmaya çalıştılar.

 

Araştırma takımı, boynuzlu çıngıraklı yılanların (Crotalus cerastes) kumlu ve eğimli arazileri hızlı ve etkili bir biçimde aşabilme yeteneğini analiz ederek, bu yeteneği robot yılanlara aktarabilmeyi hedefliyor.

 
►İlginizi Çekebilir :  Askeri Bir Robot Bigdog

 


Georgia Teknoloji Enstitüsünde Doç. Olan Daniel Goldman’in Youtube’da yayınlanan konuşmasında bu araştırmanın ilk başta ki asıl amacının bu ilginç yılanların böylesine inanılmaz bir hareketi nasıl başardıklarını anlama üzerine olduğunu söyledi.
 


Boynuzlu çıngıraklı yılanların kumlu ve eğimli arazileri aşabilme hareketini nasıl başardıklarını basitçe açıklayacak olursak bu hareketi vücutlarının yüzey ile temasta bulunan bölgelerinin yüzey alanını büyüterek başarıyorlar. Yalnızca bu bilgiden yararlanan bilim insanları daha önce sadece düz arazileri aşabilen robot yılanın, kumlu ve eğimli arazileri de aşabilmesini sağladılar.
 
►İlginizi Çekebilir :  1024 Robottan Oluşan Sürü | Kilobot
 
Araştırma grubunun söylemlerine göre, boynuzlu çıngıraklı yılanlardan öğrendiklerini robotik tasarımlara daha iyi entegre edebilirlerse yerçekimsiz ortam dahil her türlü ortama ayak uydurabilecekleri ifade ediliyor.
 
Kaynak   :

cmu.edu/news
Mashable.com
Fatih YÖRÜK Fatih YÖRÜK Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.