Mercedes'in Türkiye sevdası
Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, Mercedes-Benz kamyonlarının amiral gemisi Actros, artık burada üretilecek." diye konuştu.
Gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra 2010 yılının sonunda Türkiye'de başlayacak olan Actros üretimi için 12 milyon euro civarında yatırım yapıldığı, aracın 5 ana model olarak üretileceği, Aralık 2010'da ilk aracın bantlardan çıkacağı belirtildi.
Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, Aksaray'daki Kamyon Fabrikası'nda ürün yelpazelerini artırdıklarını belirterek, 'Mercedes-Benz kamyonlarının amiral gemisi Actros da artık burada üretilecek' dedi.
Mercedes-Benz Türk'ün Aksaray Kamyon Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Kurz, bu fabrikanın 1986 yılında üretime başladığını anımsatarak, Aksaray kamyon Fabrikası'nın dünyanın en modern fabrikalarından biri olduğunu kaydetti. Kurz, Aksaray'daki Kamyon fabrikası'nın kurulduğu tarihten bu yana 120 binden fazla kamyon ürettiğini ve 22 bin adet taşıtı ihraç ettiğini kaydetti.
2009 yılında 6 ton ve üzeri kamyon pazarında yüzde 33,5'lik, 9 ton ve üzeri kamyon pazarında da yüzde 41,1'lik pazar payına ulaştıklarını dile getiren Kurz, Atego ve Axor modelleri ile piyasanın tartışmasız lideri olduklarını ifade etti. Kurz, Atego ve Axor modellerinin yanı sıra Mercedes-Benz kamyonlarının premium kategorisi olan Actros'un da ürün gamına eklenmesiyle Aksaray Fabrikası'nın, dünya çapındaki Mercedes-Benz kamyon üretim ağında öneminin daha da arttığını dile getirdi.
ÜRETİM BU YIL SONUNDA BAŞLAYACAK
Gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra 2010 yılının sonunda başlayacak olan Actros üretimi ile birlikte Mercedes-Benz Türk'ün motor gücü 160 HP ile 600 HP arasında değişen geniş bir ürün yelpazesini Aksaray üretiminden sunacağını ifade eden Kurz, bu adımın, Mercedes-Benz'in Avrupa'daki iki önemli kamyon üretim tesisi olan Wörth ve Aksaray Fabrikaları için kapasite kullanımında da büyük oranda esneklik sağlayacağını ve kapasite kullanımını iyileştireceğini anlattı.
Kurz, böylelikle şirketin, yurtiçi pazarında müşterinin beklentilerine ve özel isteklerine de daha hızlı yanıt verebileceğini vurguladı.
Kurz 'Aksaray'daki fabrikamızda ürün yelpazemizi artırıyoruz, Mercedes-Benz kamyonlarının amiral gemisi Actros da artık burada üretilecek. Mercedes-Benz Türk, ürettiği modellere amiral gemisi Actros'u da ilave ederek ürün gamını mükemmel hale getiriyor. Bu karar, Daimler'in Mercedes-Benz Türk'e ve Türkiye'ye olan tam güvenini ve Türkiye pazarına verdiği stratejik önemi bir kez daha vurguluyor. Actros'un Aksaray'da üretilmesi, pazardaki konumumuzu güçlendirirken aynı zamanda Türkiye otomotiv sektörüne ve Aksaray ilinin gelişimine de önemli katkılarda bulunacak' diye konuştu.
Actros'un Türkiye'de üretilmesiyle birlikte iç pazar ile doğu ülkelerinin pazarları olacağını anlatan Kurz, Actros'un Batı Avrupa'ya ithalinin lojistik açıdan uygun olmadığını, Türkiye'nin ihraç pazarının Batı Avrupa olmayacağını söyledi. Kurz, bu yıl Aksaray'daki fabrikaya yönelik yatırımın yaklaşık 12 milyon avro civarında olduğunu vurgulayarak, bu yatırımın içinde Actros modeli için yapılacak yatırımların da olduğunu ifade etti.
Kaynak: Hürriyet
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Denizcilik Endüstri Uygulamaları ve Servis Bakım Süreçleri
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri