Robocup2010'da Boğaziçi'nden Birincilik
Singapur'da düzenlenen Robocup2010 yarışması dün tamamlandı ve Türkiye'den katılan takımlardan Boğaziçi Üniversitesi'nin RoboAKUT takımı similasyon kurtarma liginde birincilik elde etti.
Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Akın'ın yönetimindeki Mehmet Murat Sevim ve Oruç Yılmaz'dan oluşan 'RoboAKUT' takımı bu yıl 19-25 Haziran tarihleri arasında Singapur'da yapılan ROBOCUP 2010'un Simulasyon Kurtarma Ligi'nde birinci oldu.
Bilgisayar ve elektronik mühendisliği öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 3 bin kadar katılımcıyı biraraya getiren ROBOCUP'ın bu yıl Singapur'da yapılan yarışmalarına, Türkiye'den Boğaziçi Üniversitesi, Simulasyon Kurtarma Ligi'nde RoboAkut, Standart Platform Ligi'nde Cerberus ve Küçük Boyutlu Lig'de BRocks takımlarıyla, İstanbul Teknik Üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesi ise Simulasyon Futbol Ligi'nde sırasıyla Beestanbul ve RoboPub takımları ile katıldı.
"ROBOCUP 2011' İSTANBUL'DA YAPILACAK
Temelleri 1990'lı yılların başlarında atılmış dünyanın en büyük robot organizasyonu ROBOCUP, 2011 yılında 4-10 Temmuz tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak. Türkiye'nin tanıtımına ve Türkiye'deki teknolojik gelişmeye büyük katkı sağlaması öngörülen RoboCup 2011 organizasyonu için RoboCup bayrağı, 24 Haziran günü Singapur'da düzenlenen törenle Uluslararası RoboCup Federasyonu Başkanı Profesör Manuela Veloso ve RoboCup 2010 Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Profesör Tan Hang Cheong tarafından Türkiye'nin Singapur Büyükelçisi Şafak Göktürk ve RoboCup 2011 Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı ve Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Levent Akın'a teslim edildi.
1977 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirilen ve olimpiyat niteliği taşıyan yarışma etkinliğinin yanısıra çok seçici bir sempozyumun da yer aldığı ROBOCUP, bugüne kadar dünya çapında robotbilime katkıda bulunan çok sayıda araştırmacının ve mühendisin yetişmesini sağladı.
Bu çerçevede kişiler, sanal ortamda geliştirilen yazılımlar yanında gerçek dünyada bir amaca yönelik donanım geliştirilmesi ve bununla ilgili zorluklar konusunda da çok kıymetli bir tecrübe ediniyor. Yarışmalarda başarılı olmak için geliştirilen karmaşık teknikler sadece robotbilimde değil birçok teknik alanda da kullanılabiliyor. Yarışmalarda üniversite lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yanı sıra ayrı bir kategoride ilköğretim ve lise öğrencileri de yarışıyor.
socialnewsturkey
İlgili haber: Robocup2010'daki temsilcimize ana sponsor oldu
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler