'Sanayici pes etme noktasında'
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük: Tek beklentimiz hükümetimizin sesimize kulak vermesidir.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük, Türkiye'yi geleceği taşıyan lokomotifin sanayi olacağını, ancak krizle birlikte lokomotifin gücünün azaldığını, sanayicinin pes etme noktasına geldiğini belirterek, ' Tek beklentimiz hükümetimizin durumun ciddiyetini görmesi, sesimize kulak vermesidir' dedi.
İstanbul Sanayi Forumu, 2010 yılı 1. Meslek Komiteleri ortak Toplantısı'nda konuşan Tanıl Küçük, sanayi üretiminin 2009'da yüzde 9.6 2008'de yüzde 1 oranında küçüldüğünü, son bir yılda sanayide istihdamın 200 bin kişi azaldığını söyledi.
SANAYİDE İSTİHDAM 1 YILDA 200 BİN KİŞİ AZALDI
ABD'nin bugün sanayisini ihmal etmenin pişmanlığını yaşadığını belirten Küçük, Türkiye'nin zaman kaybetmeden sanayisine gereken önemi vermesi gerektiğini kaydetti. 1923-2008 yılları arasında tarım sektörünün 11 kat, hizmetler sektörünün 72 kat, sanayi sektörünün 196 kat büyüdüğüne dikkat çeken Küçük, 'Türkiye'yi geleceğe taşıyan lokomotif yine sanayi olacaktır. Ancak lokomotifin gücü giderek azalıyor' dedi.
Başbakan'ın sanayi sektörü temsilcileri ile en son 3 yıl önce görüştüğünü, bu görüşmede sanayicilerin, 'Makro reformları bir kenara bırakalım, bazı mikro reformları hayat geçirelim. Bu ümitsizlik içindeki sanayinin moralini yükseltebilir' dediğini hatırlatan Küçük, aradan 3 yıl geçmesine rağmen bir sonuç alınamadığını vurgulayarak, 'Sanayicimizin yılgınlığının önemsenmediği duygusu azalmak yerine arttı' dedi.
'ŞAKA GİBİ UYGULAMALARLA KARŞILAŞIYORUZ'
Karlılığı giderek azalan, krize rağmen küresel rekabet ortamında var olmaya çalışan sanayicinin, sorunlarla boğuşmaktan üretim ve yatırım ruhunun yara aldığına dikkat çeken Küçük, devletten istenen desteğin de alınamadığını, hatta köstek olunduğu izlenimi uyandıran uygulamalarla karşılaştığını belirterek, 'Kriz koşullarında üst üste gelen şaka gibi uygulamalar, sanayicimizi yıldırmakta, üretim şevkini kırmaktadır' dedi. Sanayicinin artık pes etme noktasına geldiğini, sanayici bir firmanın 'yabancı sermayeli firmalar teklif veriyor. Satıp çıkabilirim' şeklindeki sözlerine dikkat çekerek, şunları söyledi:
'Türkiye'nin dikkatine getirmek istiyoruz ki maalesef sanayicimiz pes etmeye yakın durumdadır. Bu sanayicimiz, satıp çıkma seçeneğine sahip, nispeten şanslı bir sanayicimiz. Bunları 2006'dan beri anlatıyoruz ama üretim, ihracat arttığı için sesimize kulak verilmedi, sanayi krize zayıf halka olarak yakalandı. Çok geç olmadan sanayimizin sesine lütfen artık kulak verelim. Tek beklentimiz, hükümetimizin durumun ciddiyetin görmesi, artık sesimizi duyması ve bizlere desteğini artırarak sürdürmesidir' dedi.
Kaynak: ANKA
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Denizcilik Endüstri Uygulamaları ve Servis Bakım Süreçleri
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri