Savunmanın YILDIZ’ı PARLIYOR
YTÜ SAVUNMA SANAYİ GÜNLERİ etkinliğinin ikincisi, 1-2 Mart 2010 tarihlerinde, YTÜ Beşiktaş Yerleşkesi Oditoryum ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecektir.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Makine Fakültesi Dekanlığı ve Makine Teknolojileri Kulübü (MAKTEK) işbirliğiyle düzenlenen, ilki yoğun katılım gören YTÜ SAVUNMA SANAYİ GÜNLERİ etkinliğinin ikincisi, 1-2 Mart 2010 tarihlerinde, YTÜ Beşiktaş Yerleşkesi Oditoryum ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirilecektir.
Etkinliğin temel amacı; ülke gençlerinin savunma sanayinin gelecekteki rotası hakkında bilgi edinmesi ve yurt çapında nitelikli AR-GE programları ile yerli teknoloji tabanlı savunma sanayi ürünlerinden haberdar olmasıdır.
Ar-Ge yoğunluklu çalışmalarda bulunan firmaları tanıyan ve ülkemizde ileri teknolojiye sahip ürünlerin üretilebileceğini gören, özgüven ve motivasyon kazanmış genç mühendislik öğrencileri, etkinliğin temel hedef kitlesini oluşturmaktadır.
Etkinlikte, sektörde görev alan öncü firmaların yanı sıra, sektörde çalışmalarını sürdüren kurum ve kuruluşlar bir araya gelecektir.
Yapılacak olan sunumlarla sektörün dünü, bugünü ve geleceği, yürütülen Ar-Ge tabanlı projeler ile savunma sanayi sektöründe mühendislerde aranan yetkinlikler ve çalışanlardan beklentiler, katılımcılarla paylaşılacaktır.
Savunma sanayinin dünü, bugünü ve yarını ile ülkemiz için teknoloji ve ekonomi anlamında ki önemi incelenirken, gün boyunca 'Yerli Savunma Sanayii Ürünleri' nin sergileneceği sergi bölümü de etkinliğin bir diğer parçası olacaktır.
Etkinliğimize katılacak olan firmalar:
Aselsan-Roketsan-Havelsan-Savunma Sanayii Müsteşarlığı- Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçelendirme Vakfı- TUSAŞ(TAI)-FNSS Savunma Sistemleri-STM-Makine Kimya-TübitakUEKAE-Otokar-Baykar Makine(IHA Projesi)-Vestel Savunma – YTÜ Savunma Sanayii Projeleri'
Etkinliğimize katılım için ücretsiz kayıt yaptırmak gerekmektedir.
Etkinlik hakkında detaylı bilgiye www.ytussg.com internet adresinden ulaşabilirsiniz.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Denizcilik Endüstri Uygulamaları ve Servis Bakım Süreçleri
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri