elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Son 10 Yılın En İyi MIT Projeleri

Dünyanın en prestijli kurumlarından MIT, uzun süredir farklı endüstrilerde ve disiplinlerde yeniliğin ve yaratıcılığın merkezi olmuştur. Bu yazımızda, proje ya da lisans tezi çalışmalarınıza ışık tutması adına MIT tarafından geliştirilen son 10 yılın inanılmaz projelerini inceledik.



A- A+
17.07.2018 tarihli yazı 10549 kez okunmuştur.
Kendi Kendini İyileştiren Süper Araba Projesi
Bu yenilikçi proje, otomobilin gövdesine enerji depolamanın bir yöntemi olarak yerleştirilmiş süper kapasitör teknolojisini kullanıyor. Fütüristik görünümlü makine, pil yerine süper kapasitör teknolojisi ile donatılmış ve kendi kendini iyileştiren bir karbon fiber kabuğuna sahip. Araç vücudunun karbon nanotüpleri; insan bakımına ihtiyaç duymadan, kendi kendini iyileştirebiliyor. Kırıklarını ve diğer kusurlarını tamir edebiliyor. Süper kapasitör teknolojisi, henüz şuanki üretim arabaları için uygun bir seçenek olabilmesi için yeterince gelişmiş olmasa da Lamborghini, teknolojiyi olabildiğince geliştirmeye kararlı.
 

 
 
Yumuşak Gövdeli Otomobiller
Bu örnekte, BMW; yumuşak gövdeli arabalarda kullanılabilecek 3D baskılı şişme malzemeler üzerinde işbirliği yapmak için prestijli kuruma başvurdu. BMW ve MIT ortaklığında üretilen malzeme, istenildiği gibi uyarlanabiliyor, şişirilebiliyor ve söndürülebiliyor. Malzemenin bu özelliği ,MIT'in Kendi Kendine Montaj Laboratuarı'nın, malzemeyi şişirmek ve söndürmek için hava odaları kullanan sıvı baskılı pnömatik tekniği sayesinde sağlanıyor. BMW, ilerde araçlarının iç ve dış kısımlarında,ürettikleri yumuşak malzemeyi kullanmayı düşünüyor. 
 
 

►İlginizi ÇekebilirDünyadaki En Etkileyici 25 Mega Proje
CityHome: Küçük Mekanlardan Ev Yaratmak
2014 yılında, MIT'in Media Lab'deki araştırmacılar tarafından yaratılan CityHome, insanların küçük yaşam alanlarından en iyi şekilde yararlanmasını sağlayan etkileşimli ve yenilikçi bir yaşam sistemi. CityHome projesi, RoboWall, ses, dokunma ve jest kontrollü 182 feet kare (16.9 m2) ölçen robotik bir blok.
 
 
CityHome projesindeki RoboWall, yatak, tam fonksiyonel bir mutfak ve ofis alanına kadar akla gelebilecek her türlü ev gereksinimini içeriyor. Tüm bu özellikler, herhangi bir zamanda kullanıcının ihtiyaçlarına bağlı olarak, bir odanın bir yatak odası, yemek odası, mutfak veya daha fazlası olarak işlev görmesine izin verecek şekilde katlanabiliyor.
DuoSkin: Akıllı Giysiler
MIT öğrencileri, 2016 yılında akıllı cihazları kontrol edebilecek altın yaprak şeklindeki dövmeleri oluşturabilmek için Microsoft ile işbirliği yapmıştı. Dövmeler devre dokunma alanı olarak işlev gördü. Dokunulduğunda kullanıcının akıllı telefonu ile iletişim kurabiliyor.
DuoSkin başlıklı proje, sağlıkla ilgili verilerin çıkarılmasına ve izlenmesine olanak sağlayabilir. DuoSkin'in yaratılmasından bu yana, dünya çapında birçok benzer proje ortaya çıktı. Duoskin, giyilebilir sağlık monitörlerinin ve akıllı cilt teknolojisinin gelişmesinde önemli bir rol oynadı.
 


►İlginizi ÇekebilirElektrik Mühendisleri için 10 Proje

Dünyanın En Güçlü Maddesi: Grafenin Güçlendirilmesi Daha Fazlası
Grafen, genellikle dünyadaki en güçlü malzeme olarak adlandırılan saf bir karbon malzemedir. Geçtiğimiz yıl , MIT araştırmacıları grafeni her zamankinden daha güçlü hale getirme çalşmalarında başarılı oldular. Yoğunluğunun bir kısmını koruyarak oluşturdukları madde, çelikten daha da güçlü bir madde.
 
MIT'nin katkıları olmadan önce, grafen 2 boyutlu bir formda sadece güçlü bir materyal olarak mevcuttu. MIT 'nin grafen üzerindeki araştırmaları, malzemeyi daha güçlü bir forma sıkıştırarak ve kaynaştırarak 3D grafen yapılarının geliştirilmesine izin verdi.
 

 
Firefly: İnanılmaz Hızlı 3D Baskılı Roket Drone
Geçen ayın kasım ayında, Amerika Hava Kuvvetleri ile işbirliği içinde çalışan MIT araştırmacıları, Mach 0.8'in en yüksek hızlarına ulaşabilen bir roket drone geliştirdi. Firefly roket uçakları, tam özelliklerine göre baskılı titanyumdur. Bu, onu dünyada uçabilen ilk 3 baskılı roketlerden biri yaptı. Hafif drone, üç dakika kadar roket hızlarında uçabiliyor. 3D baskılı titanyumdan üretilen dronenun  amacı, veri toplamak. Çok hızlı roket olan drone savaş uçağı olarak kullanılabilir.


 
MindRider: Duygusal Durum Ölçme
İlk kez 2011 yılında MIT'S Media Lab'de öğrenciler tarafından geliştirilen MindRider , elektroensefalogramın beyinden geri bildirimlerini ölçen ve kullanıcının duygusal durumunu görsel olarak temsil eden bir giyilebilir teknolojidir. Projede, bu teknoloji bisiklet kaskı içinde kullanılmış ve aynı kategoride ilerleyen ürünler için başlangıç olmuştur.
 
MindRider, elektroensefalogram (EEG) geribildirimini gömülü LED ekrana çeviren bir kasktır. Yeşil ışıklar, odaklanmış, aktif bir zihinsel duruma işaret ederken, kırmızı ışıklar uyuşukluk, endişe ve bisiklet veya taşıt kullanma konusunda elverişli olmayan diğer durumları gösterir. Yanıp sönen kırmızı ışıklar aşırı kaygıyı gösterir. Birçok insan ana ulaşım aracı olarak bisiklete binerken, MindRider bisikletçi / sürücü etkileşimi sürecine görünürlük ve artan farkındalık ekleyerek güvenliği destekleyebilir. Gelecek sürümlerde MindRider, genişletilmiş bir EEG kontağı, GPS radyosu, kask dışı giyilebilir görselleştirme ve bisikletçinin kendini ve çevreyle ilgili farkındalığını artırmak için diğer özelliklerle donatılabilir.

 
Termal Elektrik Üretiminin Gerçekleştirilmesi
Termoelektrik cihazlar, nispeten düşük güç gerektiren uygulamalara güç sağlamak için kullanılmaktadır. Son yıllarda, neredeyse tüm uzay probları üzerinde petrol boru hattı sensörlerinde, yakıt verimliliğini artırmak için otomotiv termoelektrik jeneratörlerinde ve hatta bazı minifridgelerde bile yer almaktadır. Bu yılın başında MIT araştırmacıları , enerji üretimini üç kat artırabilecek yeni bir termal elektrik üretme yöntemini başlattı. Topolojik izolatörler, iç kısımları izole eden ancak bir nesnenin yüzeyinde elektron hareketini destekleyen malzemelerdir.
 

 
MIT LEGO Projesi
2018 yılının Şubat ayında, MIT araştırmacılar, mikroakışkanlarda deneyler için kullandıkları ünlü plastik tuğlalarını, minyatür bir laboratuar oluşturmak için kullandı. Mikroakışkanlardaki deneyler için gerekli olan gerekli ekipman çoğu zaman zor ve zaman alıcı bir şey olduğundan, bu proje daha erişilebilir bir çalışma metoduna kapıyı açtı.  Araştırmacılara göre, LEGO tuğlaların tekdüze tasarımı ve boyutları, deney için gereken kesinliğe mükemmel bir şekilde tasarlandı. Ayrıca tuğlalar arasındaki mikron çapında boşluklar arasına küçük mühürler eklediler. Üzerinde yeni bir kanal bulunan her tuğlanın üzeri çizilip, karşılık gelen bir tuğla ile yerine kolaylıkla oturtulabilmiştir.
 


 
KAYNAKÇA:
►interestigengineering
 
Serap Uygur Serap Uygur Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.