Türkiye bir elektrikli araç firması kazanıyor
Türkiye yeni bir elektrikli araç markasına kavuşuyor. BD Otomotiv, Norveçli elektrikli araç devi THINK firmasını gözüne kestirdi.
Vatan gazetesinde yayınlanan habere göre; Fiat'ın Fiorino, Scudo, Ducato ve Renault'un Kangoo, Trafic modellerini elektrikli hale dönüştüren BD Otomotiv, krize giren Norveçli elektrikli araç üreticisi THINK firmasını satın alıyor. Şirket bu satın alımla hem THINK firmasını iflastan kurtarmayı hem de elektrikli araç piyasasında büyümeyi hedefliyor.
BD Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Osman F. Boyner, 'Niyetimiz basit. THINK'i iflastan kurtarmak ve elektrikli araçları Avrupa için karşılanabilir seviyeye getirmek. Gereken üretim ve satış ağına sahibiz. Eğer teklifimiz başarılı olursa THINK ile birlikte yeni platformlar ve elektrikli araçların yeni neslini yaratmayı planlıyoruz' dedi. 5.7 milyon dolar borcuyla batmanın eşiğine gelen THINK için Norveç mahkemesi kayyum ataması yapmıştı.
150 milyon $'a kuruldu
THINK Global, 1999 yılında ABD'li otomotiv devi Ford Motor Company'nin 150 milyon dolarlık yatırımıyla kuruldu. Ancak beklediği verimi alamayan Ford, 2003'te THINK'teki hisselerini fonlara devretti. 2006'da ise Finlandiyalı Velmet Automotive ile ABD'li Elkhart, THINK'in hisselerini aldı.
Şirket, dünyanın en büyük niş elektrikli otomobil üreticisi konumunda. THINK Global, geçen yıl 2.500'üncü aracı bantlardan indirdi. Şirket, şehir içi için tasarladığı elektrikli City'den bugüne kadar 5 jenerasyon üretti. 4 kişilik The THINK City, Norveç, Finlandiya, Avusturya, İspanya, Fransa, İsviçre ve ABD'de satılıyor. Aracın Avrupa fiyatı 20 bin euro.
TAM ŞARJLA 160 KİLOMETRE GİDEBİLİYOR
3.1 metre uzunluğunda ve sert plastik karosere sahip The THINK City'de 23 kWh'lık lityum iyon pil bulunuyor. 46 beygir güç üreten bu elektrikli motorla araç, tam şarjla 160 kilometre yol katedebiliyor. 4 kişilik otomobilin maksimum hızı 110 km/s. The THINK City 0'dan 50 km/s'ye 6.5 saniyede ulaşıyor. Elektrikli otomobil evdeki priz sayesinde 8 saatte şarj oluyor.
Japonlarla anlaşamayan Doğuş Suzuki temsilciliğini alamadı
Yaklaşık 6 aydır distribütörlük görüşmeleri yapan Doğuş Otomotiv ile Suzuki arasında anlaşma sağlanamadı. Doğuş Otomotiv'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderdiği açıklamada, 'Doğuş Otomotiv ile Suzuki Motor arasında distribütörlük görüşmeleri olumsuz sonuçlandı' denildi. Hatırlanacağı üzere 27 yıldır Japon markanın distribütörlüğünü yapan Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret'in Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Ural Hakverdi, haklarını Doğuş'a devredecekti. Suzuki, Doğuş'un 15'inci otomotiv markası olacaktı. Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Suzuki'yle Mart'ta momerandum anlaşması yaptıklarını, markanın otomotiv, deniz motorları ve motosiklet distribütörlüğünün bu yıl Doğuş Otomotiv'e geçeceğini açıklamıştı.
Kaynak: haber.gazetevatan.com
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye