Türkiye, Elektrikli Fluence İhraç Edecek
Renault'un Bursa'da üretilen elektrikli Fluence modeli, 2011'de Fransa, Danimarka ve Portekiz gibi Avrupa ülkelerine ihraç edilecek.
Yeterli altyapının henüz Türkiye'de hazır olmamasından dolayı elektrikli Fluence'lere ilk Fransızlar binecek. Bursa'da düzenlenen Efficient Dual Clutch (EDC) adı verilen yeni otomatik vites kutusunun tanıtımı programında konuşan Renault MAİS Genel Müdürü İbrahim Aybar, elektrik motorlu araçların şarjı ve şarj istasyonlarının kurulmasıyla ilgili konularda yakında lisans işlemlerinin nasıl olacağına dair bir açıklama beklediklerini dile getirdi.
Aybar, "'Israrla önerimiz, elektrikli otomobillerin ilk 5 yıl Avrupa'da olduğu gibi sıfır vergiyle desteklenmesidir. Zaten rakamlar çok az. Burada arayışımız, bu teknolojiyi kazanmış, elde etmiş ülke olarak, bunu sürekli kılmak, arkasından da yerli entegrasyonun sağlanmasıdır. Böyle bir destek, ülkenin dünyaya gösterilmesi anlamına gelecek. Biliyorsunuz çok ciddi destek veren ülkeler var. Bu teknolojiyi üretemeyen ülkeler bile destek veriyor. Nasıl elinizde tutacaksınız?'' şeklinde konuştu.
HENÜZ ALT YAPI YOK
Elektrikli otomobillerin üretiminin başladığını belirten Aybar, "Otomobiller hazır ama alt yapı yok. Mevzuat çıkacak alt yapı hazırlanacak. Evlerin, yerleşim merkezlerinin, hastanelerin, okulların, alışveriş merkezlerinde alt yapının hazırlanması şarj imkanlarına kavuşturulması, şarj istasyonlarının kurulması gerekiyor. Bununla ilgili çalışmaları hızlandırmak lazım'' dedi.
Fluence'yi dünya ile aynı anda Türkiye'de de satmak istediklerini söyleyen Aybar, "Bu konuda ciddi isteğimiz var. Dünyaya satarken Türkiye'de satamıyorsunuz. Düşünülmesi bile kabul edilemez. Bunu çözmemiz lazım. Önümüzdeki yıl ikinci yarısından itibaren söylediğimiz gibi elektrikli otomobiller, dünyaya yola çıkacak. Ürettiğiniz aracı bu ülkede satamazsanız geleceği, akıbeti de tartışılır olur. Başka ülkelere kaçabilir. Ürettiğiniz aracı hemen Türkiye'de satmalısınız.''diye konuştu.
Elektrikli otomobilde verimin yüksek olduğunu belirten Aybar, "'Benzinli ve mazotlu araçlara biniyoruz. Yanma odasına elde edilen, motorlarda üretilen enerjinin yüzde 30'u ancak tekerlere iletiliyor. Yüzde 70'i havaya atılıyor. Elektrikli motorlarda ise enerjinin yüzde 90'ı tekerlere aktarılıyor'' dedi.
Aybar ayrıca, birçok firmanın yatırım yapacağı, elektrikli otomobil sektöründe Türkiye'nin bu konuda merkez ülkelerden biri olmasının alınacak doğru kararlara bağlı olduğunu vurguladı.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Denizcilik Endüstri Uygulamaları ve Servis Bakım Süreçleri
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri