Türkiye gaz zirvesine iki bakanla katılıyor
Ukrayna'nın Moskova'da yapılmasına karşı çıktığı ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin katılmayacağını açıkladığı gaz zirvesi bugün Moskova'da yapılacak.
Rusya ve Ukrayna'nın 2009 gaz fiyatı konusunda anlaşamaması ve Kiev'in transit Rus gazının geçişine izin vermemesiyle ilgili soruna çözüm bulunamayınca Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Rus gazını kullanan ve Rus gazının transit geçtiği ülke liderleri yarın Moskova'daki gaz zirvesine daveti değişik ülkelerden gelen karışık tepkilerle karşılandı. Mosokva'nın diplomatik kanallardan gönderdiği davet üzerine yapılacak zirveye Türkiye'den Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler katılacak.
Ukrayna katılacak mı?
Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko dün Kiev'de Slovakya Devlet Başkanı, Moldova Başbakanı ve Polonya Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede, gaz zirvesi fikrine karşı olmadığını ancak bunun Rusya dışında bir ülkede yapılması gerektiği yolundaai görüşünü bir kez daha dile getirdi. Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile bugün Moskova'da bir araya gelecek olan Ukrayna Başbakanı Yulya Timoşenko'nun aynı gün yapılacak olan gaz zirvesine katılıp katılmayacağı konusunda şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.
450 dolar ısrarı
Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksander Medvedev de, İtalyan Gaz şirketi Eni'nin Gazprom'un oluşturacağı konsorsiyuma katılmayı kabul ettiğini belirterek, Alman E. On Ruhrgas ve Fransız Gaz de France şirketlerinin de buna katılmasını beklediklerini söyledi. Medvedev, Gazprom'un bu teknik gazın bin metreküpünü Avrupa'ya verdiği fiyat olan 450 dolardan satacağını kaydetti. Ukrayna gaz ve petrol şirketi Naftogaz da yaptığı açıklamada, Gazprom'un önerisini değerlendirmekten memnuniyet olacağını açıkladı. Kiev ve Ukrayna arasındaki krizin en önemli konulardan birini de 2009 yılı gaz fiyatı oluşturuyor.
Putin: AB Ukrayna için gaz parası toplasın
RUSYA Devlet Başkanı Viladimir Putin, dün Almanya'da Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesi sonrasında Ukrayna'ya gaz yardımı yapılabilmesi için uluslararası konsorsiyum kurulmasını önerdi. Öneriye göre AB üyesi ülkeler, belli bir fon oluşturarak Ukrayna'nın gaz alımını finanse edecek.
Kaynak: Hürriyet
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Denizcilik Endüstri Uygulamaları ve Servis Bakım Süreçleri
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri