elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türkiye Partner Ülke Oldu

İTO'nun girişimleri sonucunda Alman Bilişim ve Telekomünikasyon Derneği BITKOM ve CeBIT organizatörü Deutsche Messe, 2011 yılı partner ülkesi olarak Türkiye'yi resmen ilan etti.



A- A+
24.05.2010 tarihli yazı 3224 kez okunmuştur.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Hannover Sanayi Fuarı, Anuga Gıda Fuarı ve Frankfurt Kitap Fuarı'nın ardından bu kez teknoloji fuarı CeBIT'te ülkemize 'partner ülke' ayrıcalığını yaşatacak. İTO'dan yapılan açıklamaya göre, İTO'nun girişimleri sonucunda Alman Bilişim ve Telekomünikasyon Derneği BITKOM ve CeBIT organizatörü Deutsche Messe, 2011 yılı partner ülkesi olarak Türkiye'yi resmen ilan etti.



1-5 Mart 2011 tarihleri arasında Almanya, Hannover'de gerçekleştirilecek fuarda şirketlerarası tüm ilişkiler İstanbul Ticaret Odası ve Deutsche Messe aracılığıyla yürütülecek .





CeBIT, Türk katılımcılara önümüzdeki yıl özel bir yer verecek. CeBIT 2011 açılışında Türk-Alman Bilişim Teknolojileri Zirvesi'ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in de katılması bekleniyor. Fuarın ilk günü olan 1 Mart 2011'de ayrıca Türk-Alman Bilgi ve İletişim Teknolojileri Zirvesi düzenlenecek.





İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye'nin CeBIT'te partner ülke olarak açıklanmasını bilim ve teknoloji yarışında katettiğimiz mesafeyi göstermesi açısından heyecan verici bulduğunu söyledi.





Yalçıntaş, CeBIT 2011'in dünyanın son yıllarda çok güçlü hamleler gerçekleştiren Türk bilişim teknolojileri ve telekom pazarına erişmeleri için mükemmel bir platform sunacağını kaydetti.



Yalçıntaş, "Bu yıl gerçekleştirilen CeBIT'te 68 ülkeden 4 bin 157 firma stand açtı. 77 ülkeden 334 bin kişi bu fuarı ziyaret etti. CeBIT 2010'da yatırım hacmi 10 milyar Euro'nun üzerinde gerçekleşti. Sadece bu rakamlar, yakalayacağımız avantajı net bir şekilde ortaya koyuyor. Partner ülke olarak çok daha etkin kullanabileceğimiz CeBIT platformu, Türk firmalarının yeni iş ortaklıkları gerçekleştirmelerinde anahtar rol oynayacak" dedi.





Başkan Yalçıntaş, İTO olarak Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bölgenin en büyük Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ni kurmak için çalışma yaptıklarını belirtti. Yalçıntaş, "Bu projede Savunma Sanayii Müsteşarlığı, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. ve Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. ile ortaklık yaptık. Projenin temeli olan kuruluş imzalarını da çok kısa bir süre önce attık. Projeye somut olarak start verme zamanı geldi. CeBIT'e Mart 2011'de partner ülke olmamız, Teknopark İstanbul Projesi'nin gelişimine de çok önemli bir ivme kazandıracaktır" dedi.





BITKOM Başkanı Prof. August-Wilhelm Scheer ise Türk firmalarının Avrupa ve Asya'da edindikleri tecrübe ile Almanya'nın önemli iş ortakları haline geldiğini söyledi. Scheer, "Alman kuruluşlar, Türk şirketleri ile ortak çalışmalarda büyük kazanç elde edecek. Bu iş birliktelikleri, KOBİ'lerin uluslararası arenada iş ortaklıkları kurmalarına da yardım edecek" dedi. Scheer, partner yılının iki ülke hükümetlerinin yüksek teknoloji stratejilerini tartışacağı olağanüstü bir fırsat oluşturacağını da vurguladı.





CeBIT'in organizatörü Deutsche Messe AG ve BITKOM, Türk firmaları ve kurumlarıyla uzun yıllardır yakın ilişki içinde buluyor.





CeBIT Yönetim Kurulu Başkanı Ernst Raue ise Türkiye'nin tüm sektöre yeni bir hareket getireceğine inandığını söyledi. Raue, "İyi ilişkiler içerisinde olduğumuz Türk ortaklarımızla ilişkilerimizi daha da derinleştirip, ilerletebileceğimiz ve dijital dünyanın kalbinin attığı bu platformda sunumlarını gerçekleştirme imkanı verebileceğimiz için seviniyoruz" açıklamasını yaptı. Raue, "Türk firmaları, tüm yeni teknolojilerini 1-5 Mart 2011 tarihleri arasında özel bir sunum ile görücüye çıkarabilecek" dedi.





Raue, "Türk firmaları, 20 yıldan fazla bir süredir CeBIT fuarına katılıyor. 1996'da Deutsche Messe AG, İstanbul'da kardeş kuruluşunu kurdu. Hannover Messe Uluslararası Fuarcılık bünyesinde olan HİFAŞ Grubu, 11 yıldan bu yana İstanbul'da Avrasya bölgesinin en önemli bilişim ve telekomünikasyon fuarı CeBIT Bilişim Eurasia fuarını başarıyla organize ediyor" bilgisini verdi.





Açıklamaya göre Türkiye, yüksek teknoloji endüstrisine hizmet veren kuruluşlar için yeni girişimlere açık, cazip bir pazar. Uluslararası Pazar Araştırma Enstitüsü (EITO), 2010 yılında Türkiye de yüzde 8'lik bir artış ile bilgi ve iletişim teknolojileri pazarının 20 milyar Euro'ya ulaşmasını bekliyor. Böylece Türkiye, birçok AB ülkesinden daha yüksek bir gelişim sergiliyor. En önemli ivmeleri ise bilişim teknolojilerinde dış kaynak kullanımı ve telekomünikasyon alt yapısındaki yatırımlar oluşturuyor.



İha


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.