Türkiye'nin Güneş arabası görücüye çıktı
Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu SAİTEM tarafından geliştirilen ve 2009′da dünyanın en iyi 10 güneş arabası arasına giren SAGUAR'ın yeni modeli, Avustralya'da düzenlenecek World Solar Challenge 2011′de yarışacak.
Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu SAİTEM, Ekim ayında Avustralya'da gerçekleşecek World Solar Challenge 2011′de yarışacak olan güneş arabası SAGUAR 2′yi Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttı. İki yılda bir düzenlenen ve büyük bir kısmı Avustralya çöllerinde geçen 3 bin 21 km'lik World Solar Challenge yarışlarında Türkiye'yi temsil eden SAGUAR'ın bir önceki modeli, 2009 yılında gerçekleşen yarışlara ilk kez 2009 yılında katılan SAGUAR, bir önceki modeliyle kendi kategorisinde ülkesinden binlerce kilometre uzaklıkta Dünya 9. 'luğunu elde etmişti. Bu yılki yarışlarda ise Türkiye'yi SAİTEM tarafından özellikleri ve verimliliği daha da geliştirilen SAGUAR 2 modeli temsil edecek.
World Solar Challenge 2011 yarışması, 16-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.
SAİTEM tarafından 2009 yılında edinilen tecrübelerle geliştirilen SAGUAR 2; sadece güneş enerjisiyle 140 km/h ulaşabilen hızı, karbon fiber gövdesi ve 40 lisans öğrencisinin oluşturduğu amatör ruhlu profesyonel yapıyla tam bir teknoloji harikası ve tabii ki hedefi de ikinci kere katıldığı bu yarışta Türkiye'ye ilk dünya şampiyonluğunu kazandırmak.
Aracın özellikleri ise şöyle: 'Motor CSIRO In-wheel (tekerlek içi) Hub Motor – %97 verim Motor gücü 1. 8 kilowatt Maksimum hız 145 km/h Ağırlık 165 kg Batarya kapasitesi 4493 Wh – (watt saat) Menzil Tam dolu batarya ile ortalama 80 km/h hız ile yaklaşık 400 km güneşsiz gidebilir. Panel Non reflective surface treatment ile %24 güneş paneli verimi. Toplam panel gücü 1311 Watt Araç Maliyeti 450 Bin TL.
Haber: Enerjiport.com
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler