Yenilenebilir enerjide taslak karmaşası
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrik için hazırladığı taslağı, bugün görücüye çıkarması bekleniyor.
Taslak, bugün öncelikle Sanayi ve Enerji Komisyonu'na tanıtılacak. Ancak, Kütahya AK Parti Milletvekili Dr. Soner Aksoy tarafından hali hazırda benzer bir kanun taslağı TBMM'ye sunulmuş durumda. Enerji Bakanlığı ise bu taslak üzerinden hareket etmek yerine yeni baştan bir taslak hazırlamayı seçti. Üstelik, bu yasa taslağını da ilk olarak Dr. Soner Aksoy'un Başkanlık yaptığı Sanayi ve Enerji Komisyonu'na sunmaya karar verdi. Komisyon, taslak üzerinde çalışmaya başlayacak ve üzerinde uzlaşılacak metin, yasa tasarısı taslağı halinde TBMM'ye sunulacak.
Yeni taslağı değerlendiren Sanayi ve Enerji Komisyonu Başkanı ve Kütahya AK Parti Milletvekili Dr. Soner Aksoy, taslağın fazla kompleks olduğunu, üstelik içinde yasa tekniği açısından da kusurların bulunduğunu söyledi.
Yeni çalışmaya gerek yoktu
Kendi hazırladığı ve 20 Kasım 2008'de TBMM'ye sunduğu "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına ilişkin Kanun'da değişiklik yapılmasına dair Kanun" teklifinin üzerine yeni bir çalışma yapılmasını da çok gerekli görmeyen Aksoy, 6 ay önce hazırladığı kendi taslağına Enerji Bakanlığı'ndan da ciddi bir görüş gelmediğini vurguladı. "Duyduk ki, biz bu yasa teklifini hazırlayınca, Bakanlık da bir çalışma yapmaya başlamış. 'Biz de bu konuda varız. Biz de yasa değişikliği istiyoruz, biz de bir çalışma yaptık, size arz etmek istiyoruz. Çarşamba günü sunalım' dediler. Biz de kabul ettik. Kahvaltı yapacağız. Sonra bize yasayı anlatacaklar. Herkesin çalışmasını dinlemeye hazırız. Önemli olan ülke kazansın. Bu nedenle sayın Bakan'ın davetine icabet edeceğiz. Verdikleri bilgileri alacağız. Benim yasa taslağım zaten aklımda. Bize çeşitli kanallarla ilgili gelen dokümanları da toparlayacağız" dedi.
Taslağın komisyondan çıkışının bu ayın sonunu bulacağına işaret eden Aksoy, yasanın çıkması için konsensüs halinde hareket edilmesinin şart olduğunu vurguladı.
Kaynak: Referans
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Denizcilik Endüstri Uygulamaları ve Servis Bakım Süreçleri
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri