3 Boyutlu Kalem - 3Doodler
Boston da Woobleworks şirketi tarafından havada nesneler çizebilmenizi sağlayan 3 boyutlu kalem geliştirildi. Kalem içindeki çabuk kuruyan ABS erimiş sıcak plastiği ucundan sızdırarak havada istenilen şeklin verilmesine olanak sağlıyor.
22.02.2013 tarihli yazı 34603 kez okunmuştur.
Hepimiz doğuştan bir şeyler karalamaya müsaitiz. Çoğu insana kalem, kağıt ve biraz da zaman verdiğinizde sayfayı hayallerindeki meyvelerle dolduracaklardır. Bir kalem ile elinizi havada gezdirerek üç boyutlu şekil, oyuncak, heykel, basit bir mimari yapı, bunların hepsini elde ettiğinizi bir düşünün.
Yakında yapabileceksiniz. Çünkü kuruluş yeri Boston olan, WobbleWorks adlı firma dünyanın ilk 3-boyutlu çizim kalemi olarak niteledikleri kalemi ürettiler. Adı 3Doodler. 3Doodler’ ın üreticileri ilk 48 saat içerisindeki satışlardan 30.000 dolarlık mütevazi bir rakam elde etmeyi umuyorlar.
Yakında yapabileceksiniz. Çünkü kuruluş yeri Boston olan, WobbleWorks adlı firma dünyanın ilk 3-boyutlu çizim kalemi olarak niteledikleri kalemi ürettiler. Adı 3Doodler. 3Doodler’ ın üreticileri ilk 48 saat içerisindeki satışlardan 30.000 dolarlık mütevazi bir rakam elde etmeyi umuyorlar.
Bu Kalem Biraz Hassas
Henüz prototip aşamasında olan kalemin, ürün tanıtıcı sorumlusu Daniel Cowen ’Bunun harika bir ürün olduğu ortada. Fakat kalemin kullanırken bu kadar hızlı tepki verebileceğini ummuyorduk. Kalemin kullanım esnasındaki hassasiyeti bizim için büyük bir sürpriz oldu.’ Diyerek kalemenin kullanım hassasiyetine dikkat çekti.
3Doodler prize takılarak aynı bir sıcak silikon tabancası gibi kullanılıyor. Kalem çizim esnasında ucundan erimiş sıcak plastik sızdırıyor ve bu plastiğin özelliği ise dışarı çıkar çıkmaz katılaşması ve kullanıcılara diledikleri şekil ve sembolleri oluşturmalarına izin vermesi. Üreticileri bu ürünün direk olarak havada veya yüzeylerde kullanılabileceğini söylüyor.
Fiyatı ve Dolum Maliyeti Ne Kadar?
Kalemi doldurma işlemi ise şöyle; spagettiye benzer toksik olmayan ABS plastiği kalemin arkasından yerleştirerek dolduruyorsunuz ( 3 boyutlu yazıcılarda da durum aynı), ardından kalem kullanıma hazır. Üreticileri 3Doodler’ın geniş renk yelpazesi sunarak her bir birim kullanım plastiğiyle bunun 11 katı olarak incelmiş çıkış plastiği alabildiklerini söylüyorlar. WoobleWorks 3Doodler’ı imdada yetişmesi için bilgisayar destekli üç boyutlu yazıcıların eksiklerini kapatması amacıyla ve onlarla birlikte kullanılabilen bir ürün olarak geliştirdiklerini belirtiyor. 2,200 dolarlık fiyatı ile bilinen en ünlü üç boyutlu yazıcı ‘MakerBot Replicator 2’. Cowen, buna karşın 3Doodler’in 75 dolar gibi bir ücretle ayrıca ek bir plastik paketiyle beraber satışa sunulmasını öngörüyor.
WoobleWorks, bir kilogramlık ek plastik makaranın ise 30 ile 55 dolar arasında fiyatlara bulanbileceğini , bir kilogramlık 3mm ABS plastiğin kabaca 1200 metre yani üç adet 'Empire State Building' uzunluğunda çıkış plastiği sağlayacağını söylüyor.
3Doodler, bilgisayar mühendisi olan Peter Dilworth ile Maxwell Bouge'nin küçük oyuncak ve robototik şirketi olan WobbleWorks ün popüler bir ürünü olarak şekilleniyor.
Eğer görücüye çıkış tahminleri şaşmaz ise 2014’ün Eylül ayında kullacıların kalemlerine kavuşması bekleniyor. Ayrıca Cowen kalemleri şimdi alan veya sipariş edenlerin ise en azından Kasım'a kadar bekleyeceklerini söyledi. 3Doodler’in üreticileri tel artistleriyle ortaklaşa çalışarak web üzerinden kalemin kullanımını ve basit objelerin nasıl oluşturalacağını anlatan bir site üzerinde çalışmakta.
Cowen ‘’ biz gerçekten 3Doodler topluluğu oluşturmak istiyoruz’’
Kaynak:
► Brandon Griggs, CNN
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.