elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

HP:
''Bu topraklara tırnaklarımızı geçirdik''

Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden Amerikalı bilişim devi Hewlett Packard (HP), Türkiye'de 23 yıldır faaliyet gösteriyor.



A- A+
01.01.2012 tarihli yazı 8047 kez okunmuştur.


Tekirdağ Çorlu'da üretim tesisi kuran şirkete yönelik 'montaj' yakıştırmasına sert tepki geldi. HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Türkiye Müdürü Ertuğ Ayık, HP'nin üretim tesisine 'montaj' yakıştırması yapanları kınadığını belirterek, "Şu anda dünyada, Çin'de, Tayvan'da bilgisayar fabrikaları ne üretiyorsa Çorlu'da da aynısını üretiyoruz." dedi. "HP, Türkiye'ye tırnaklarını batırmış durumda." ifadesini kullanan Ayık, bugün biri çıkarmak istese yapamayacağını ifade etti. Sadece satış kadrosuyla faaliyet gösteren bir şirket olmadıklarını vurgulayan Ayık, "Tırnağı ve parmakları ile bu toprağa tutunduk." diye konuştu. Ayık, bu seneyi de lider olarak kapatırlarsa 10 senedir üst üste kesintisiz olarak Türkiye'nin en çok tercih edilen bilgisayar markası olacaklarını aktardı.



Türkiye'de satış sonrası hizmetler ve bu alanda tüketiciye sunduğu imkânları yeniden yapılandırdı. Müşterilere dönüş süresini indirdiklerini belirten HP Türkiye Üst Yöneticisi Ertuğ Ayık, Ağrı'daki çobanın bilgisayarını bir haftada tamir edip geri verdiklerini söyledi. HP, Tekirdağ Çorlu'da açtığı üretim fabrikasının ardından satış sonrası hizmetlerde de strateji değişikliğine gitti. 2,5 sene önce satış sonrası hizmet konusunda stratejilerini gözden geçiren HP, bu konudaki kalitesini çok daha iyi hale getirmek için bazı yatırımlar yaptı. Daha önce kendilerinin yaptığı bakım onarım işlerini, Türkiye'ye gelen Avrupa'daki iş ortağı CABI'ye devrettiklerini bildiren Ayık, "Teknik servis konusunda profesyonel CABI ile Avrupa çapındaki servis kalitesini Türkiye'de de vermek istedik. Onlar geldikten sonra beraber bir sürü organizasyonu gözden geçirdik ve iyileştirmeye gittik." dedi. HP ürünlerini müşterilerin evinden, Türkiye'nin en ücra köyünden ayağına gidip teslim alıp, tamir ettikten sonra eve teslim etme hizmeti başlattıklarını dile getiren Ayık, "Ağrı'da dağda oturan çobanın bilgisayarını da gidip alıp, en fazla 1 hafta içerisinde tamir edip geri verebiliyoruz." diye konuştu.



TEKNOLOJİ ÜSSÜ GİBİ BAKIM MERKEZİ



Teknik servis süreci müşterinin çağrı merkezini aramasıyla başlıyor. Donanımsal bir arıza olduğu tespit edilince HP'nin kargocuları bilgisayar taşıma için özel tasarlanan kutuyla eve gidip ürünü alıp Bakım Merkezi'ne ulaştırıyor. Bakım Merkezi, bir teknoloji üssü gibi tasarlanmış. Tamire gelen ürünün sadece sorun olan kısmı değişmiyor ya da tamir edilmiyor. Merkeze giren ürünlerin A'dan Z'ye bakımı yapılıyor. Ürünün temizliğini bile yaptıklarını söyleyen Ayık, "Bunun için de bazı özel makineler var. Bazen müşterinin farkında olmayan arızalar da olabiliyor. Onların da bakımını yapıyoruz. 'Total Care' yani baştan başa bakım yapılıyor." dedi. Merkezin ayda 10 bin ürün bakım kapasitesi olduğu bilgisini veren Ayık, şu anda merkeze giren ürünlerin ortalama bakım süresinin 1,3 güne indiğini söyledi.



Bazı ürünlerde müşterilere özel hizmet verdiklerini dile getiren Ayık, Envy'nin tüm ve Pavillion serinin bazı modellerine sahip olan müşterilerin bilgisayarını bakıma aldıklarında, onun yerine aynısını kullanması için müşteriye verdiklerini kaydetti. Ürünlerine 2 sene garanti süresi verdiklerini hatırlatan Ayık, gelecek yıl garanti süresinin cüzi ücretle 5 seneye çıkarılabileceğini aktardı.



Hükümetin her öğrenciye bir tablet projesine de değinen HP yöneticisi Ertuğ Ayık'a göre, Fatih adı verilen proje çok önemli. Ayık, "Biz de sunabileceğimiz katma değerlerle yer almaya gayret ediyoruz. Ama önce projenin detaylanması ve ortaya çıkması gerekir. Şimdiden bir şey söylemek için çok erken." şeklinde konuştu.



Kaynak: Zaman