Kaçıranlar için A'dan Z'ye WIN FAZ 1 Günlüğü
WIN Metal Working Fuarı, 12-15 Şubat tarihleri arasında imalat sektörünün devlerini bir araya getirdi. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuar 29 bin ziyaretçiye kapılarını açtı. Hannover Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen etkinlik, metal işleme, yüzey işleme ve kaynak olmak üzere üç fuarı tek bir çatı altında birleştirdi. Ayrıca fuarda Safe@Work özel bölümünde İş Güvenliği ve Sağlığı konularında etkinlikler yer aldı. Robot Zirvesi'nde sergilenen endüstriyel robot kolları ise yoğun ilgi gördü. Kaçıranlar için WIN Metal Working 2015'in tüm detayları haberimizde.
18.02.2015 tarihli yazı 6745 kez okunmuştur.
Fuar, bu sene Hannover-Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Alexander Kühnel'in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından, Alman Mühendisler Federasyonu Türkiye Ülke Müdürü Friedrich Wagner, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Cevat KIR, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir konuşmalarını yaptılar.
Ziyaretçiler fuarda kaynak firmalarının düzenlediği vidalama ve kaynak simülasyonu yarışmalarına katıldılar. Elektrikport'u temsilen Organizasyon ve Saha Sorumlumuz Önder Eğer'in de katıldığı VRTEX 360 Kaynak simülatörü yarışmasıyla katılımcılar keyifli zaman geçirdiler. Fuara katılan Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü(BUYAP) üyelerinden Kubilay Özen ise yarışmada ikinci günün birincisi oldu.
Ziyaretçiler fuarda kaynak firmalarının düzenlediği vidalama ve kaynak simülasyonu yarışmalarına katıldılar. Elektrikport'u temsilen Organizasyon ve Saha Sorumlumuz Önder Eğer'in de katıldığı VRTEX 360 Kaynak simülatörü yarışmasıyla katılımcılar keyifli zaman geçirdiler. Fuara katılan Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü(BUYAP) üyelerinden Kubilay Özen ise yarışmada ikinci günün birincisi oldu.
Fuarın ilgi çeken olaylarından biri heykeltıraş Selçuk Yılmaz'ın fuar süresince üzerinde çalıştığı sanat eseri oldu.
SAFE@WORK
Dört gün boyunca düzenlenen Safe@Work kapsamında oturumlar düzenlendi. İş güvenliği ürünleri tanıtıldı. Bu etkinliklerden bazıları şu şekilde oldu:
►Deb-Stoko Avrupa Kalite Yönetimi & Bilimsel Bilgi Başkanı Dr.Wolfgang Röcher Mesleki Cilt Koruması hakkında iki gün boyunca 20'şer dakikalık oturumlar halinde bilgi verdi.
►Türk Telekom İş Güvenliği Uzmanı Coşkun Sefertaş tarafından KKD (Kişisel Koruyucu Donanım) Uygulamalarında Yaşanan Sorunlar ve Çözümler başlığı ele alındı. Oturumda KKD'nin tanımı, işveren için sorumluluklar, çalışanların sorumlulukları, KKD çeşitleri irdelendi.
►Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saim OCAKLI, İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) Profesyonellerinin Hukuki Sorunları konusundaki sunumunu gerçekleştirdi.
►A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Abdullah ANAR, Dünya'da ve Türkiye'de İSG Uygulamaları ve Karşılaştırmaları'nı ele aldı.
ROBOT ZİRVESİ
Fuarın ikinci gününde gerçekleşen Robot Zirvesi'nde imalat sanayinde robot kullanımı ele alındı. Zirve, moderatörlüğünü Namık Kemal Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bülent Eker'in yaptığı ve Nachi Türkiye Robot Bölümü Satış Müdürü Oğuz Sert, Yaskawa Türkiye Robotics Division Bölüm Müdürü Hakan Eskiyazıcı, Kuka Servis Müdürü Murat Kaya, Mitsubishi Electric Turkey OEM İş Geliştirme Müdürü Tolga Bizel'in konuşmalarının yer aldığı Otomotiv Sanayinde Robot Kullanımı paneliyle başladı. Zirve boyunca etkinliklerde robot teknolojilerinde gelinen nokta, robot kullanımının imalat sanayine kazandırdıkları, tesislerde robot kullanım uygulamaları gibi konular ele alındı.
ÜNİVERSİTELİLER FUARDA
Fuarın ikinci gününe üniversite yarış otomobillerini sergileyen öğrencileri damgasını vurdu. İstanbul Üniversitesi'nden geçen sene birincilik ödülünün sahibi olan Hidrojen Enerjili Araç takımı, hidrojen gazı ile çalışan ve açığa sadece su çıkaran arabalarıyla fuara katıldılar.
Bu yıl 30. düzenlenecek olan Shell eco-Marathon yarışmasına katılacak olan Boğaziçi Üniversitesi Alternatif Enerji Yarış Takımı (BuAlert) üyeleri, kendi tasarımları olan Electrotype I aracıyla fuarda yerini alırken, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi'nin tarafından tasarlanan "Türkiye'nin En Verimli Prototip Güneş Enerjili Aracı" da sergilendi. 2010 yılında Türkiye'nin ilk formula aracını tasarlayan İstanbul Teknik Üniversitesi FSAE takımı, 2015 yılında Rusya'da katılacakları yarışta kullanacakları aracı tanıttılar.
Fuarda yoğun ilgiye sahne olan etkinliklerden bir diğeri Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Yıldız Savaşları '15 ekibi ve YTUROK ailesinin kurduğu Yıldız Savaşları Arenası'nda yapılan gösteri maçları idi. Fuara özel yapılan üç tane Yıldız Savaşları Özel Kategorisi robotu ziyaretçilerin beğenisini kazandı.
WIN Metal Working, bu sene 16 bin 602 metrekarelik net alanda düzenlendi. Avusturya, Bulgaristan, Çin, Danimarka, Fransa, Macaristan, İtalya, Almanya, Güney Kore, Hollanda, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve Türkiye'den 607 şirket ürünlerini fuarda sergiledi. Bunlar arasından Almanya, İtalya ve Güney Kore, hükümetlerinin finansal desteğini alarak pavyonlarıyla katılım sağladılar.
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.