elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Solar Priz |
Window Socket

2013 yılında piyasaya hızlı bir giriş yapan 'Solar Window Socket' kullanıcıları her geçen gün artmakta. Yurt dışında yaygın olarak kullanılmaya başlayan bu cihaz pratikliği ile hayat kurtarabiliyor. Detaylar yazımızın devamında.



A- A+
21.05.2015 tarihli yazı 15948 kez okunmuştur.
Bilim adamları, yenilenebilir enerji kaynaklarını bulmak ve maksimum verimi elde edebilmek için çok çalışıyorlar. Örneğin, güneş enerjisi teori olarak uzun bir yol kat etti ve pratikte bugün birçok kişi tarafından çeşitli şekillerde kullanılıyor. Ancak,güneş enerjisi ile elektrik üretmek için genellikle güneş paneli montajı gereklidir. Bu tür sistemlerde ana fikir, fotovoltaik panellerin veya güneş termik santrallerinin kullanımında olmasıdır. Fakat küçük elektronik aletlerin şarjı için küçük alternatiflerde vardır diyebiliriz.



 İlginizi Çekebilir : Güneş Enerjili 10 Harika Cihaz

 
Window Socket; Gadget, Boa Oh ve Ryuho Song tarafından tasarlanmış ve piyasaya 2013 yılında hızlı bir şekilde giriş yapmıştır. Plastik vakum kullanarak pencereye yapıştırılan Windows Socket’in bir tarafında fotovoltaik hücre diğer tarafında ise bir güç fişi vardır. Standart güç fişi, fotovoltaik hücre tarafından pencereden gelen güneş ışınlarını kullanarak desteklemektedir.
 


 İlginizi Çekebilir : Güneş Enerjili Şarj Aleti Yapımı 

 
Batarya kapasitesini ele alacak olursak; aparat 1000 mA’lik küçük bir alana sahiptir ve fotovoltaik hücreler sayesinde ışığın yoğunluğuna göre 5 ila 8 saat arasında tamamen şarj edilebilir. Bataryanın tam dolu olduğu zamanlarda 10 saat çalışma sağlayacak kapasitededir. Cihazınızın şarjını kesmek için ise direk olarak şarj aletinin güç kablosunun prizden çıkartılması ile sağlanmaktadır.



 İlginizi Çekebilir : Güneş Pilleri Nasıl Çalışır?

 
Piyasada Window Socket’e benzeyen bir diğer alet ise Ray Solar Charger’dır. Bu iki alet arasındaki en büyük fark; Window Socket güç transferinde güç fişini kullanırken Ray Solar Charger ise USB kablosunu kullanır.  Bu aparatlar ev, cami, araba veya hava taşıtı camlarına da rahatlıkla monte edilebilir.


Kaynak:

► Wonderfulengineering

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.