Telefonlar X-Ray Cihazına Dönüşebilecek |
Walabot
Evde tamir işleri genellikle sevilmez. Bir de tamir esnasında duvar içindeki tesisata zarar verirseniz, küçük bir sorun içinden çıkılmaz bir hal alabilmektedir. Duvarın içini yani tesisatın geçtiği yerleri görebilsek ne güzel olurdu değil mi? Walabot bize bu imkanı sunuyor.
20.08.2016 tarihli yazı 16818 kez okunmuştur.
Eviniz ile ilgili çalışmalar, bakış açınıza bağlı olarak hobi ya da sinir bozucu zorunluluklar haline gelebilir. Her iki durumda da kullanacağınız malzemeyi yanlış almak, yanlış hamle yapmak tehlikeli ve fazladan maliyetli olabilmektedir. Yani duvarın içindeki elektrik hattı, gaz ve su boruları eğer elinizde evin plan projesi yok ise bu hatların geçtiği yerleri bilmeden iş yapmak oldukça zordur. Walabot böyle durumlarda devreye giriyor. Tesisatçıya duvar içindeki boruları görme imkanı sağlayarak olası ekstra masraf ve tehlikeleri ortadan kaldırıyor.
San Francisco merkezli Vayyar 3D görüntüleme sensör şirketi tarafından geliştirilen Walabot, manyetik temas ile Android telefonların arkasına takılan bir sensör modülüdür. Bağlantı yapıldıktan sonra, sensör USB OTG kablosu ile doğrudan Google Play üzerinden kendi uygulamasını bularak kullanıma uygun hale gelmektedir. Ancak bu cihaz Apple cihazları ile uyumlu değildir.
Sensör telefona bağlandığında, kullanıcının 3-4 saniye boyunca daireler çizerek cihazı kalibre etmesi gerekmektedir. Kalibre işleminden sonra duvarın içini göstermek üzere kullanıma hazır hale gelecektir. Walabot'un geliştiricileri, telefon beton veya alçıpan üzerine tutulduğunda 10 cm derinliğinde bulunan plastik ya da metal boruları, kabloları ve bağlantı noktalarını bulacağını belirtiyorlar.
Cihaz iki farklı mod ile kullanılmaktadır. Birincisi gelen veriyi basitleştirilmiş biçimde ekranda mor bir hat olarak göstererek amatör tesisatçılara kolay kullanım imkanı sunmaktadır. İkinci mod ise eğer kullanıcı veriyi daha detaylı görmek ister ise duvarın içerisinde ne olup bittiğini daha derinlemesine ve ayrıntılı bir şekilde gösterebilmektedir. Ayrıca bu mod hareketli kullanım imkanı da sağlamaktadır. Duvarları kırmadan içeride sızıntı varsa bulma ve kemirgenleri izleme olanağı sunmaktadır.
Farklı görüş modlarında çalışmasının dışında, işin durumuna göre sensör hassasiyeti ayarlanabilmektedir. Vayyar'ın kurucularından ve CEO'su Raviv Melamed, arızaların birçoğu için %60-80 arası hassasiyet ile maksimum verim alınabilmektedir ve telefon sağ aşağı çevrilerek görüş açısı genişletildiğinde daha kolay görüntüleme ve yoğun bölgelerde rahat görsel oluşturma imkanı sağlamaktadır.
Walabot sensörleri kompakt yapıda, hafif, güç tasarruflu olup akıllı telefonlar ve tabletler ile kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. Vayyar'ın düşük güçlü radyo dalgaları ile çalışan tarama cihazı sadece hafta sonları tesisat işlerinde kullanılmak yerine, cihazın gıda üretiminden medikal taramalara kadar birçok alanda kullanılabileceği açıklandı.
Melamed: "Walabot bir sonraki onarım veya yenileme çalışmanızda size tesisatı rahatlıkla gösterecek. Ev ile ilgili tadilat ve arıza işlerini çok daha kolay hale getirecek. Raf montajını, duvar içinde sinir bozucu bir sızıntı olduğunda yerini tespit etmeyi veya acaba boru, elektrik kablosu var mı korkusu olmadan duvarda matkap kullanmayı kolaylıkla kullanıcıya sağlayacaktır. 3D görüntüleme teknolojisinin birçok kullanım alanı vardır, bunlardan en çok talep görenlerinden bir tanesi ev bakım onarım piyasasıdır. Biz bu açığı görerek 3D görüntüleme cihazı ile ev işlerini oldukça kolaylaştıracak bir cihaz geliştirdik. "
Walabot'un fiyatı ilk aşamada 299$ olarak belirlendi. Duvar ardındaki borulara ya da kablolara zarar vermek istemeyen kullanıcıların erken sipariş ve talep yoğunluğuna göre 199$ olma ihtimali bulunmaktadır.
Kaynak:
►Walabot
►New Atlas
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.