TÜBİTAK'tan Yenilikçi Fikri Olan Öğrencilere Destek
TÜBİTAK BİDEB’in lise ve üniversite öğrencilerinin yenilikçi fikirlerini hayata geçirmeleri için düzenlediği Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması’na başvurular uzatıldı. Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması'na başvurular 12 Nisan'da, Lise Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması'nda ise başvurular 19 Nisan'da sona erecek.
Üniversiteliler İki Kategoride İş Fikri Sunabilecek
"Üniversite Düzeyi Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması", genel ve teknoloji olmak üzere iki kategoride TÜBİTAK’a yenilikçi iş fikri sunabilecek. Genel kategoride TÜBİTAK'a tüm sektörlerden yenilikçi uygulamalarla başvuracak. Teknoloji kategorisinde ise yarışmacılar, teknoloji tabanlı yenilikçi iş fikirleri ile başvuru yapabilecek. Yarışmaya, açık öğretim fakülteleri de dahil olmak üzere üniversitelerin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri başvuru yapabilecek ve başvurular, bireysel olarak veya en fazla 3 kişiden oluşan gruplar halinde olacak. Yarışmada birinci aşamayı geçip iş planı hazırlama seminerine katılmaya hak kazanan tüm kişi/gruplar, 1.000 lira ile ödüllendirilecek. Genel ve teknoloji kategorilerinde dereceye girenler ayrı ayrı ödüllendirilecek. Birincilik ödülü 10.000 lira, ikincilik ödülü 7.500 lira, üçüncülük ödülü ise 5.000 lira olacak.
Lise Öğrencilerine Toplam 90 Bin Lira Ödül
Girişimcilik ve yenilikçilik konularına yönelik farkındalığı artırmayı amaçlayan "Lise Öğrencileri Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmasına her düzeyde lise öğrencisi başvuru yapabilecek. Öğrenciler çevre, sağlık, ulaşım, enerji, gıda ve turizm alanları arasından en çok üç alan için başvuruda bulunabilecek. Başvurular, elektronik ortamda alınacak. Jüriler tarafından belgeler üzerinden yapılan değerlendirme sonucu belirlenen projeler, TÜBİTAK tarafından tayin edilecek alanda sergilenecek.
Yarışmada 6 ayrı alanda 2’şer birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülü verilecek. Birinci olan lise öğrencileri 3.000 lira, ikinci olanlar 2.500 lira, üçüncü olanlar ise 2.000 lira ödül alacak. Sergi sırasında ziyaretçiler tarafından yapılan sanal yatırım sonucunda en fazla yatırım toplayan üç proje de tematik alanlar için belirlenen tutarda ödüllendirilecek. Ayrıca, öğrencilere danışmanlık eden öğretmenlere de projenin derecesine göre 1.000, 1.250 ve 1.500 lira ödül verilecek.
► Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
► Lise Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler