elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2M Kablo, Üniversiteler ile Omuz Omuza

2M Kablo ve Yıldız Teknik Üniversitesi Alternatif Enerji Kulübü işbirliği ile Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsünde düzenlenen seminerde lisans öğrencilerine 2M Kablo İş Geliştirme Mühendisi Sercan Çakaroğlu Kablo eğitimi ve Ticari Pazarlama ve İletişim Sorumlusu Emrah Kebabcı pazarlama eğitimi verdi.



A- A+
04.04.2016 tarihli yazı 7133 kez okunmuştur.
Yoğun katılıma sahne olan kablo eğitiminde Sercan Çakaroğlu, kablo yapısı ve kullanım alanlarını detaylı bir şekilde öğrencilere anlattı. Kablo yapısını oluşturan süreçleri anlatırken iletken, izolasyon, ekranlama, zırhlama, bantlama, dış kılıf konularına detaylıca değindi.



Kabloların endüstri, inşaat, enerji, madencilik, jeotermal, ulaştırma (marin, demiryolları, karayolu tünelleri, havacılık), petrokimya vb. gibi sektörlerde kullanıldığını belirten İş Geliştirme Mühendisi Sercan Çakaroğlu, kablo malzemelerinin günlük hayatın farklı noktalarında sürekli karşımıza çıktığını örneklerle açıkladı.



Sercan Çakaroğlu, sunumunu kablo rumuzlarının oluşturulmasını anlatarak devam ettirdi. Öğrenciler ile birlikte kablo rumuz örnekleri oluşturarak sunumunu noktalayan Sercan Çakaroğlu, kablo eğitimi boyunca sık sık kablonun kullanım alanlarına dair örnekler verdi ve kablo eğitimini öğrencilerden gelen sorulara detaylı cevaplar vererek tamamladı.



Pazar ve pazarlama nedir, pazarlama evresi, pazarlama anlayışı, pazarlama yönetim süreci, pazarlama terimleri, arama motoru optimizasyonu (SEO) ve ücretli reklamlar, dijital medya nedir ve dijital pazarlama trendleri konularını katılımın yüksek olduğu pazarlama eğitiminde Ticari Pazarlama ve İletişim Sorumlusu Emrah Kebabcı öğrencilere anlattı ve sunum esnasında öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı.

Günümüzde dijital medyanın hedef kitleyi daha iyi tanımak ve ihtiyaçlarını saptamak için en etkili mecra olduğunu belirten Emrah Kebabcı, bu mecrada müşterilerin duygu ve düşüncelerine uygun pazarlama iletişimi sürdürmenin önemini vurguladı. Hızlı hareket edip, yaratıcı olan, risk alan, yeni şeyler deneyen, başarısızlığa ve hızlı değişime hazırlıklı olan şirketlerin dijital pazarlamadan en yüksek faydayı sağlayacağına değindi. Ayrıca mobil pazarlama sayesinde hedef kitleye mobil kanallar üzerinden hızlıca erişilebildiğini, lokasyon ve zaman açısından istenilen şekilde ulaşılabildiğini belirtti ve mobil pazarlamayı etkin kullanmanın farklılaşan hedef kitleye, geleneksel kanallarla ulaşmaya çalışan markalar için yepyeni bir iletişim yöntemi olduğunu vurguladı.



Gerçekleştirilen eğitimden sonra öğrencilerin projelerini yürüttüğü atölyeyi ziyaret eden Sercan Çakaroğlu ve Emrah Kebabcı, projeler için öğrencilere görüş ve önerilerini sundu. Daha önce derece alan araçların Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki diğer öğrencilere tanıtılması, açık hava reklam alanlarının daha sık kullanılması, proje detaylarına ilişkin basılı materyal ve dijital medyanın etkin kullanılması gibi öneriler, Yıldız Teknik Üniversitesi Alternatif Enerji Kulübü üyeleri tarafından ilgiyle takip edildi ve not alındı.

Sunumlar öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.



Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü ( AESK) 2004 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulmuş olup, alternatif enerji ile çalışan sistemler üzerinde çalışmaktadır. İlk olarak güneş enerjisi ile çalışan araç üretimiyle başlayıp, daha sonra Hibrit Tekne, Otonom Quadcopter, Hidrojen ve Elektrik enerjisiyle çalışan araçlar üreterek yurt içinde ve yurt dışında çeşitli yarışlara katılmakta ve ülkemizi ve Yıldız Teknik Üniversitesini başarıyla temsil etmektedir. Yıldız Teknik Üniversitesinin çeşitli bölümlerindeki lisans, yüksek lisans ve akademisyenlerinden oluşan AESK ekibi çalışmalarını AESK Ar-Ge Laboratuvarında gerçekleştirmektedir. AESK tarafından üretilen araçlarla yurt dışında Shell-Eco Maraton, WSC (World Solar Challenge) ve yurt içinde TUBİTAK Alternatif Enerjili araç yarışlarına katılmaktadır. Kulübün hedefi %100 Yerli Elektrikli Seri Üretim aracı yapmak / yapımına katkı sağlamaktır.



Alternatif Enerjili Sistemler Kulübünün bitirmiş olduğu araçlar ile aldığı ödüller:

• Shell Eco Marathon yarışmasında "En İyi Tasarım Ödülü" - 2013 TUBİTAK yarışlarında " Türkiye 1.si " ve yine aynı yıl "En İyi Tasarım Ödülü"
• 2014 yılında ise "Kurul Özel Ödülü"
• 2015 TUBİTAK yarışlarında ise iki kulvarda birden yarışarak ödül alan tek ekip olarak Elektromobil kategorisinde Electra isimli araç, yaşadığı teknik arizalara rağmen yarışı tamamladı ve Türkiye 3.’sü oldu. Electra 1 TL’lik yakıtla 205 kilometrelik yol kat edebiliyor.
• 2015 TUBİTAK Yarışlarında hidromobil kategorisinde ise Hydr-S isimli araç Türkiye 2.’si oldu.

2M Kablo olarak, 12 yıllık kulüp olan Yıldız Teknik Üniversitesi Alternatif Enerji Kulübü üniversite öğrencileri tarafından özenle hazırlanan prototip araçların, 2016 yılında yurt içinde gerçekleştirilecek TUBİTAK yarışları ve yurtdışında ise SHELL Eco Marathon yarışında ödül kazanmasını temenni ediyoruz.

Kaynak: