Enerjisa üretim ve dağıtımda %10 pay hedefliyor
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Enerjisa'nın hedefinin üretim ve dağıtım konusunda her geçen gün özelleşen sektörde 2015 yılına kadar yüzde 10 paya sahip olmak olduğunu söyledi.
Enerjisa'nın 2009 yılında özelleştirme kapsamında devraldığı Başkent Elektrik'in, faaliyetlerini bundan böyle 'Enerjisa Başkent Elektrik Dağıtım' adıyla sürdürmesi nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Sabancı şunları söyledi:?'Hayat standartlarının yükselmesi ile enerji kullanımı ve elektrik talebi hızla artmakta, bu ihtiyacı gözönüne alarak 2005'te biz elektrik enerjisi üretim ve dağıtımının bizim için stratejik iş kolu olmasına karar verdik. 2007'de Avrupa'nın önemli elektrik üreticilerinden Verbund ile ortaklık yaptık.'
Şirketleri tek çatıda topladı
Sabancı sözlerini şöyle sürdürdü: 'Enerjisa-Verbund ortaklığının hedefi üretim ve dağıtım konusunda, her geçen gün özelleşen sektörde yüzde 10 paya sahip olmak. 2015 yılında 5 bin MW kurulu güçle en az ülkenin yüzde onuna ulaşmayı hedefledik. Üretimde bu hedefe doğru ulaşıyoruz. Şu an 1.600 MW üretim var, 1.000 MW da lisans halinde.'
Enerji alanındaki şirketleri tek çatı altında topladıklarını söyleyen Sabancı, 'Bir çatı altında entegre ve Türkiye'nin en büyük enerji şirketi olma yolunda ilerliyoruz' dedi.
Verbund Yönetim Kurulu Üyesi Günther Rabensteiner ise Enerjisa'nın Türkiye'de enerji sektöründe şirket ve marka olarak önemli bir paya sahip olduğunu belirtti.
Özelleştirme ilgisi
Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, Sabancı grubunun 2005 yılında enerji alanının stratejik bir büyüme alanı olarak tanımladığını hatırlatarak, 'Geçen beş yılda Enerjisa bu hedeflerin her birini gerçekleştirmekte' dedi.
Enerjisa'nın son bir yılda önemli santralleri devreye aldığını belirten Hakman, 'Enerjisa 2015 yılı için koyduğu 5.000 MW'lık hedefini geçecek' dedi. Hakman, 'Ancak tabii ki 2015'te hayat bitmeyecek. Bundan sonra da büyüme ve yatırımlara devam edeceğiz. Özelleştirmelerde seçici olarak portföyümüze uygun projelerle gelecekte de ilgileneceğiz' dedi.
Kaynak: Milliyet/Ekonomi
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye