elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İletişimde 3 kıtayı bağladık CeBIT, 5 milyar doları görecek

İstanbul'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen bilişim ve teknoloji fuarı CeBIT Bilişim Eurasia, 5 milyar dolarlık ekonomi yaratacak.



A- A+
07.10.2011 tarihli yazı 10416 kez okunmuştur.

9 Ekim'e kadar Türksat sponsorluğunda Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuarı, 64 bini profesyonel olmak üzere 131 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin artık bir geçiş ülkesi olduğunu belirterek, 'Üç kıtayı birleştiren Türkiye, şimdi artık iletişimde de üç kıtayı birbirine bağlayan konuma sahip. Bilginin toplanıp dağıtılacağı önemli bir merkez haline geliyor' dedi.



Yolun başındayız



Türkiye'nin bilişimde hızlı yol aldığını da vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu: 'Geniş bant internet erişimi dünyada son 10 yılda 800 kat artarken, Türkiye'de 7770 kat arttı. 2002'de sıfırken bugün 11.3 milyon geniş bant hane erişimine, abone büyüklüğüne ulaştık. Ama bunları dikkate alarak geldiğimiz noktayı yeterli görmüyoruz. Yolun başındayız.'



Bölgede sorumluluk arttı



Bilişim otoyollarının çok şeritli hale gelmesi gerektiğine de dikkat çeken Yıldırım, 'Bunun için altyapı yatırımları gerekiyor. Türkiye'nin 2002 yurtdışı çıkış hızı 7 gigabit saniyeydi. Şimdi 1000 gigabite çıktı' dedi. Bu yıl fuarda Azerbaycan'ın partner ülke olduğuna da değinen Bakan Yıldırım, 'CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı Türkiye'nin bölgede sorumluluğunun günden güne arttığını gösteriyor. Bölgedeki ülkelere de bilişim alanında ciddi katkılarımız olacak' diye konuştu.



5 milyar dolarlık ekonomi



CeBIT Bilişim Eurasia Fuar Direktörü Murat Özer de, fuara 16 ülkeden katılım ve 67 ülkeden ziyaret olacağını belirterek, fuarı bu yıl 131 bin kişinin ziyaret edeceğini söyledi. Fuarın geçen yıl 5 milyar dolarlık ekonomi yarattığını hatırlatan Özer, bu yıl da 5 milyar dolar ve üzerinde bir ekonomi yaratmasının beklendiğini kaydetti.



BTK: İstanbul manyetik yoğunlukta temiz çıktı



Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İkinci Başkanı (BTK) Dr. Turgut Ayhan Beydoğan, İstanbul'da elektromanyetik yoğunluğun yüzde 96.5 temiz çıkarken, yüzde 1.7'lik bölümünde Radyo-TV vericilerinden, yüksek gerilim hatlarından ve sanayi kuruluşlarından kaynaklanan bir artış olduğunu söyledi. Beydoğan verilerin uluslararası otoritelerce belirlenen limit değerlerin çok altında çıktığını vurguladı.



Kaynak: Hürriyet/Ekonomi


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.