elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

KoçSistem 'anahtar teslim' teknoloji sunuyor

Teknolojik altyapı için artık şirketler bünyelerinde birim kurmak yerine bunu dışarıdan hizmet veren şirketlere yaptırıyor. Bu alanda lider olan KoçSistem, şu anda 150 şirketin altyapısını veri merkezinden yönetiyor. 



A- A+
01.01.2012 tarihli yazı 2910 kez okunmuştur.


3 bin sunucu üzerinden hizmet verilirken günde 30 milyar adet işlem yapılıyor. KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu, “Müşterilerimize hem internet veri hem de fiziksel veri güvenliği sağlıyoruz. Bütün işlemler kayıt altında, dışarıdan yetkisiz birinin müdahale ihtimali sıfır. Bu hizmeti bizden aldıklarında, kendi iç bünyelerinde bu işi yapmalarına göre minimum yüzde 20 tasarruf ediyorlar. Bazen yüzde 50’ye varan tasarruf sunabiliyoruz” dedi.



Teknolojik altyapı için artık şirketler bünyelerinde birim kurmak yerine bunu dışarıdan hizmet veren şirketlere yaptırıyor. 24 saat kesintisiz çalışma, güvenlik, personel eğitimi gibi önemli detaylarla uğraşmak yerine dışarıdan hizmet alan şirketlerin sayısı artarken, birçok şirket de kendi bünyesindeki birimleri bu şirketlere devretme yoluna gidiyor. Bu hizmeti aldığınızda işlemleriniz kaydediliyor, yetkisiz birinin sisteme girmesine izin verilmiyor. Üstelik elektrik veya doğalgaz gibi kullandığınız hizmet kadar ödeme yapabiliyorsunuz. Böylece maliyetlerde yüzde 20, bazı alanlarda yüzde 50’ye varan tasarruf edebiliyorsunuz. Dünyada dışarıdan hizmet alma oranı yüzde 50’ye ulaşmış durumda. Türkiye’de ise yüzde 10 civarında...



Türkiye’de bu hizmeti veren önde gelen şirketlerden biri olan KoçSistem Bilgi ve İletişim Hizmetleri A.Ş., şu anda 150 şirketin altyapısını veri merkezinden yönetiyor. 3 bin civarında sunucu üzerinden hizmet verilirken günde 30 milyar adet işlem yapılıyor. KoçSistem Bilgi ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu, “Bölgesel anlamda lidelik yaptığımız bir konu bu. Müşterilerimize hem internet veri hem de fiziksel veri güvenliği sağlıyor. 1.200’ün üzerinde çalışanımız var. Veri merkezimizde 3 vardiyada 60 kişi bu merkezde çalışıyor. Ayrıca 300 kişilik uzman danışman kadromuz da var. Müşterilerimiz büyük kurumsal şirketler. Kendilerinden daha güvenli şekilde bu hizmeti aldıklarını biliyorlar. Bütün işlemler kayıt altında, dışarıdan yetkisiz birinin müdahale ihtimali sıfır. Bu hizmeti bizden aldıklarında, kendi iç bünyelerinde bu işi yaptıkları zamana göre minimum yüzde 20 tasarruf ediyorlar. Bazen yüzde 50’ye varan oranlarda tasarruf sunabiliyoruz” diye konuştu.



Yönetilebilir bilgi teknolojileri pazarı olarak adlandırabilecekleri sektörün 100 milyon dolarlık bir pazar olduğunu kaydeden Nalbantoğlu, bu rakamın 5 yıl içinde 1 milyar dolara çıkacağını belirtti. Pazarda yüzde 25’in üzerinde payları olduğunu ifade eden Nalbantoğlu, “Türkiye’de pazar hızlı büyüyecek. Yeni şirketler pazara girecek. Teknoloji katmanından gelen, yurtdışından gelip operasyon merkezi açan şirketler var. Teknolojiden sürekli ağzı yanan, yatırımlarından istedikleri sonuçları alamayan KOBİ’lerin kullandığı bilgi teknolojileri basit, yalın ve anlaşılır hale gelecek. Elektrik kullanır gibi bu hizmeti alacaklar. Büyük telekom şirketlerinin de bu hizmet modelini ses ve benzeri paketlerle daha ekonomik olarak KOBİ’lere sunacağı bir dönem başlayacak” dedi.



Yakın coğrafyada bu alanda lider olduklarını da belirten Nalbantoğlu, GSM operatörlerine yönelik baz istasyonlarını uzaktan yönetilmesine ilişkin hizmetlerini yurtdışındaki telekom operatörlerine sunmayı planladıklarını dile getirdi.



Son 5 yılda ortalama yüzde 25 büyüyen KoçSistem’in 2011 ‘i de yüzde 20’nin üzerinde bir büyüme ile kapatacağını öngören Mehmet Nalbantoğlu, şöyle devam etti: “2011 yılında küresel marka yolculuğumuza hız verdik. 2012 yılında da yeni ürün, çözüm ve hizmetlerle pazarı şekillendirmeye devam edecek, yatırım yapmayı sürdüreceğiz. Özellikle uzmanlık alanlarımıza yönelik yakın coğrafyalardaki projelerde etkin rol oynama ve yerel kaynaklarla küresel standartlarda bu hizmetleri sunma hedefiyle çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Ar-Ge merkezimizde yeni teknolojiler üretme, yurtdışına ürün ve hizmetlerimizi ihraç etme ve yeni pazarlara açılma stratejimize ağırlık vereceğiz. Bulut bilişim, bugüne kadar sağladığımız paylaşımlı hizmetleri bir adım öteye götüren bir teknoloji. Bulut bilişim sayesinde müşteriler kendi sistemlerini self servis yönetebilecek ve ihtiyaçlarına göre kapasitelerini artırıp azaltabilecek.”



Premier Lig’den sonra hedef Bundesliga



KURUMSAL sayısal yayıncılık gibi konularda gelişmiş ülke pazarlarındaki varlıklarını kendi ürünleri olan Pixage ile güçlendireceklerini belirten Mehmet Nalbantoğlu, Avrupa pazarlarında, yeni yazılım ve bütünleştirme çözümleriyle yer alırken Azerbaycan, Irak, Suriye ve Körfez ülkelerinde veri merkezi ağırlıklı bilgi teknolojileri çözüm ve hizmetlerine odaklandıklarını kaydetti. Nalbantooğlu, şunları söyledi: “Yeni nesil sayısal yayıncılık yazılımımız Pixage, kişiselleştirilmiş mesajları hedef izleyici kitlelerine doğrudan iletilebilen bir ürün. Pixage, HD kalitesinde yayın yapabiliyor; sunum, RSS, fotoğraf, 3D grafik, metin, ses, web sayfası gibi farklı formatlarda içerikleri yayımlayabildiği gibi alışveriş merkezleri, bayiler, hastaneler, oteller, bankalar gibi farklı alanlarda da kullanılabiliyor. Pixage ile müşteriye satın alma karar noktasında ulaşılabiliyor. Pixage konusundaki yatırımlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Şu anda 1.000’den fazla Arçelik ve Beko bayiinde ile İngiltere Premier Ligi’ndeki 22 stadyum ve Türk Telekom Arena’da da Pixage teknolojisi kullanılıyor. Şimdi hedefimiz Almanya’da Bundesliga...”