elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Mega Proje Rekor Sürede Tamamlandı

Siemens, Mısır’ın ulusal şebekesine toplam 14,4 gigavat (GW) ek enerji üretim kapasitesi kazandıracak olan kombine çevrim enerji santrali projesini sadece 27,5 ayda tamamlayarak, modern ve hızlı enerji santrali projelerinin uygulanmasında dünya rekoru kırdı. Detaylar haberin devamında...



A- A+
30.07.2018 tarihli yazı 5752 kez okunmuştur.

Siemens'ten Mega Proje

Siemens, Mısır Elektrik ve Yenilenebilir Enerji Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü ‘Mısır Mega Projesi’ni tamamladı. Proje kapsamında bir tanesinin yapımı 30 ay süren 1200 MW kapasiteli kombine çevrim enerji santrali bloklarından 12 tanesi eş zamanlı olarak şebekeye bağlandı. Toplam 27,5 ayda bitirilerek uygulamaya sokulan proje ile modern ve hızlı enerji santrali projelerinin uygulanmasında dünya rekoru kırıldı.
 

1 Milyar Dolar Tasarruf Sağlayacak


Mısır’ın ulusal şebekesine toplam 14,4 gigavat (GW) ek enerji üretim kapasitesi kazandıracak olan projede, yüksek verimliliğe sahip H-sınıfı gaz türbini teknolojisi kullanıldı. Bu sayede yakıt kullanımı yüzde 61 oranında daha verimli hale gelecek ve Mısır’ın yıllık yakıt maliyetlerinde 1 milyar ABD doları tasarruf sağlanacak. Beni Suef, Brullus ve New Capital enerji santrallerinde kombine çevrimin devreye alınması ve sistemin çalıştırılması ile 40 milyon kişiye güvenilir elektrik teminine yetecek miktarda enerji sağlanacak.
 


“Enerji Altyapısında Model Oluşturuyor”


Projenin rekor sürede tamamlanmasına vurgu yapan Siemens AG Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Joe Kaeser, “Proje, ülkenin enerji tablosu dönüştürmekle kalmayacak aynı zamanda Orta Doğu’da ve tüm dünyada enerji altyapılarına da model oluşturacak. Bu mega proje aynı zamanda müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla kurduğumuz güvene dayalı, güçlü iş birlikleri açısından da çıtayı yükseltiyor. Bu benzersiz performans modelini daha güvenilir, uygun maliyetli ve sürdürülebilir enerji sistemleri kurmak isteyen diğer ülkelerde de hayata geçirmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.
 

 



40 Milyon Kişiye Enerji


Mısır’da kurulan üç enerji santralinin her birinde 8 adet SGT5-8000 H-sınıfı gaz türbini, 4 buhar türbini, 12 jeneratör, 8 Siemens ısı geri kazanımlı buhar jeneratörü, 12 transformatör ve 500 kilovoltluk gaz izoleli şalt cihazı kullanıldı. Siemens, Mısır’daki enerji şebekesinin direncini artırmak üzere, yeni enerji santralleri tarafından üretilen elektriği iletecek 6 adet trafo merkezine de enerji sağladı. Şirket aynı zamanda, tesislerin işletilmesi ve bakımından sorumlu olacak 600 Mısırlı mühendis ve teknisyene eğitim vererek yerel iş gücünün bilgi ve becerisini artırmasına yardımcı oldu.


 

Siemens Türkiye Hakkında:


1847 yılında Werner von Siemens tarafından Almanya’da temelleri atılan Siemens, Türkiye’de 162 yıldır faaliyet göstermektedir. Siemens Türkiye, teknolojiye olan tutkusu ve köklü birikimiyle; enerji, altyapı, elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve sağlık sektörlerine öncülük eden çalışmalara imza atmaktadır. 3 binden fazla çalışanı bulunan Siemens Türkiye, dolaylı olarak ise 40 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Siemens Türkiye’de kadın çalışan oranı %24,5'dir. Siemens Türkiye, ülke ekonomisine, doğrudan, dolaylı ve teşvik edilen olmak üzere 3,2 milyar TL tutarında katkı sağlamaktadır. (PriceWaterhouse Coopers 2016 Raporu) Merkezi İstanbul Kartal’da bulunan Siemens Türkiye, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa’daki ofisleri, Gebze’deki Entegre Üretim Tesisleri ve Ankara ODTÜ’de yer alan Teknokent ofisleri ile hizmet vermektedir.
 

Siemens Hakkında:


Siemens AG (Berlin ve Münih), 171 yıldır mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. Dünya çapında faaliyet gösteren şirket, elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalizasyon alanlarına odaklanmaktadır. Enerji ve kaynakları verimli kullanan teknolojileri ile dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens, verimli enerji üretimi ve enerji iletimi çözümleri tedarikinde lider konumda bulunmaktadır. Siemens ayrıca altyapı çözümleriyle endüstri için otomasyon, sürücü ve yazılım çözümlerinde öncülük etmektedir.

Şirket, bunun yanında önemli tıbbi görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da lider konumdadır. 30 Eylül 2017 tarihinde sona eren 2017 mali yılında şirketin elde ettiği toplam cirosu 83 milyar Euro, net kârı ise 6,2 milyar Euro’dur. Eylül 2017 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 372 bindir. Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Kaynak:

 
Irmak Telatar Irmak Telatar Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır