Philips aydınlatma tasarımının gücünü mimarlar ile paylaştı
Aydınlatma sektörünün lider markası Philips, The Lighting Design House UK’dan aydınlatma uzmanı Mary Rushton Beales’ı Türkiye’ye getirdi.
Mary Rushton Beales, 15 Mayıs 2009 tarihinde Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi'nde düzenlenen organizasyonda deneyimlerini mimarlar ile paylaştı.
Aydınlatmanın yapılar üzerindeki gücüne inanan ve her geçen gün bu yöndeki çalışmalarını geliştiren Philips, dünyaca ünlü aydınlatma tasarım uzmanı Mary Rushton Beales'i mimarlar ile bir araya getirdi. Dünyanın pek çok ülkesinde hazır giyimden gıdaya, perakendenin tüm sektörlerinde, alışveriş merkezlerine ve havaalanlarında verimlilik artışına yönelik aydınlatma tasarımları yapan Mary Rushton Beales, 'Mimari Yapılarda Aydınlatma Tasarımının Gücü' konusundaki bilgilerini mimarlar ile paylaştı.
Mary Rushton Beales sunumunda gerçekleştirdiği aydınlatma tasarımı projelerini anlattı ve şöyle konuştu: 'Mimari yapılarda yapılan iyi bir aydınlatma, yapının havasını, konseptini ve algısını tamamen değiştirebiliyor. Marka kimliğini öne çıkarırken, ürün sunumlarında ürünleri daha doğru göstermek için, dönemsel promosyon aktivitelerinde mağazayı değiştirmek ve ayrıca tüketicilerin motivasyonu artırmak için aydınlatma büyük bir önem kazanıyor. Yapılan doğru aydınlatma, algıları etkilediği gibi enerji tüketimini düşürerek enerji tasarrufu ve enerji verimliliği de sağlıyor.'
Toplantıda bir konuşma yapan Philips Türkiye ve Kafkaslar CEO'su Anton Booij Aydınlatma'nın Philips'in faaliyet gösterdiği en önemli sektörlerden biri olduğunu ve bu alanda dünya lideri olduklarını belirtti. LED aydınlatma alanında da oldukça aktif olduklarını vurgulayan Anton Booij, tüm dünyada mimari yapı aydınlatması ve şehir güzelleştirme çalışmaları yaptıklarını belirtti. Paris'teki Eyfel Kulesi, Atina'daki Akropolis, Londra'daki Big Ben ve Buckingham Sarayı ve Mısır'daki Sfenks gibi pek çok önemli yapının Philips tarafından aydınlatıldığını belirten Booij: 'Türkiye'de çok önemli aydınlatma tasarımı projelerine imza attık. İstanbul Boğaziçi Köprüsü, Erzincan Tren Garı, Selimiye Camii, Bursa Balibey Han, Amasya Valilik Binası, Saraydüzü Kışlası, Saat Kulesi gibi şehirlerin sembolleri haline gelmiş yapıları aydınlattık. Hayata geçirdiğimiz aydınlatma tasarımları ile sadece yapıları ve şehirleri güzelleştimekle kalmıyor aynı zamanda bu yapıları enerji tasarruflu hale getiriyoruz. Enerji tasarruflu ve en yeni aydınlatma teknolojilerimiz ile karanlığı aydınlığa dönüştürüyor ve güvensiz yerleri güvenli hale getiriyoruz. Işığın yenilikçi kullanımı ile sokaklarda, caddelerde, mağazalarda, binalarda ve şehrin her türlü yerinde ambiyanslar yaratarak şehrin atmosferini çevreye uyumlu bir şekilde değiştiriyor ve şehirlerimize eşsiz, çekici bir görünüm kazandırıyoruz.' dedi. Philips'in şehir güzelleştirme çalışmalarına 90'larda başladığını belirten Anton Booij, sahip oldukları LED teknolojisi ve geniş ürün gamı ile aydınlatma tasarımcılarına ve mimarlara istedikleri her türlü efekti yaratmalarını sağlayan, daha önce görülmemiş imkanlar sunduklarını ifade etti.
Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi'nin ilginç atmosferinde düzenlenen organizasyonda ayrıca Philips Aydınlatma Segment Pazarlama Müdürü Derya Ercan 'Markaya Değer Katan Aydınlatma Çözümleri' ve Philips Aydınlatma İş Geliştirme Müdürü Hakan Payzun da 'Yeni Nesil LED Teknolojileri' hakkında sunum yaptı.