Türk Telekom'dan yeni tarife
Türk Telekom (TT) uzun zamandır tartışma konusu olan ve tarifelerine yansıttığı "sabit ücret" konusuna, yeni tarifeler hazırlayarak çözüm buldu.
TT, şehiriçi sabit telefon konuşmalarında, GSM opearatörlerinin uzun zamandır uyguladığı "konuşma paketleri" yani toptan dakika satma yoluna gidecek. 100 kontör 19 TL, 200 kontör 23 TL, 300 kontör ise 27 TL olacak. Bu fiyatlara Özel İletişim Vergisi (ÖİV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) de dahil olacak. Böylece 100 kontör satın alan bir vatandaş, sadece sabit ücret karşılığında 100 dakika şehiriçi görüşme yapabilecek.
Ancak 100 dakikanın aşılması durumunda yüzde 50 zamlı tarife devreye girecek. Bu nedenle tüketicilerin aylık konuşma ihtiyaçlarını belirleyerek ona göre paket seçmeleri gerekiyor. Yeni tarifelerin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından onaylandığı ve TT'nin gelecek hafta açıklayacağı öğrenildi.
Şu anda Standart Hatt aboneleri şehiriçi aramaların 1 dakikasına 0.08 TL ödüyor. Abonelerin satın aldıkları konuşma paketleri içerisindeki dakika hatlarını ise 1 fatura dönemi içerisinde bitirmesi gerekecek çünkü TT kullanılmayan dakikaları bir sonraki aya devretmeyecek. Bu nedenle örneğin 100 dakikadan daha az şehiriçi telefon görüşmesi yapan bir abone, daha fazla bedel de ödeme durumuna girebileceği için aylık konuşma alışkanlıkları çerçevesinde doğru paketin seçilmesi önem arz ediyor.
TT'nin şu anda sabit ücreti 24.12 TL olan "Konuşkan Hatt" tarifelerine yönelik de konuşma paketleri hazırlayabileceği kaydedildi. Ancak Standart Hatt için hazırlanan 100, 200, 300 kontörlük konuşma paketlerinden "Hesaplı Hatt" aboneleri faydalanamayacak. Bu abonelerin bu imkandan faydalanmaLarı için öncelikle tarife değişikliği yaparak Standart Hatt'a geçmeleri gerekecek.
TT'nin tanıtım kampanyalarında da değişik yöntemler belirlemeye başladığı belirtildi. TT'nin evleri arayarak özellikle "Konuşturan Hat" kampanyasını tanıtma yoluna gittiği kaydedilerek, bu kampanyanın da etkisiyle 500 bin abone artışı sağlandığına dikkat çekildi. TT'nin uyguladığı bu yöntem uzun zamandır GSM operatörleri tarafından kullanılıyor.
Kaynak: Referans