VİKO Paylaşım Konferansı'nın ana teması 'İnovasyon' oldu
Elektrik anahtar ve priz sektörünün lideri VİKO Elektrik ve Elektronik A.Ş.'nin, iş ortaklarının katılımıyla, VİPKO 2011 adı altında düzenlenen Paylaşım Konferansı, Sancaktepe'deki endüstriyel tesislerinde gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen VİPKO 2011'in ana teması inovasyon oldu.
İnovasyon ana teması ile bu yıl ikincisi düzenlenen VİKO Paylaşım Konferansı’nda rekabetin her geçen gün arttığı günümüzde başarının yolunun yaratıcılık ve inovasyondan geçtiği vurgulandı. Türkiye’de Apple ve Google gibi inovatif şirketlerin olmadığını vurgulayan VİKO İnovasyon Danışmanı Prof. Dr. Ruhi Kaykayoğlu, “VİKO buna aday” dedi.
Elektrik anahtar ve priz sektörünün lideri VİKO Elektrik ve Elektronik A.Ş.’nin İş ortaklarının katılımıyla, VİPKO 2011 adı altında düzenlenen Paylaşım Konferansı, Sancaktepe’deki endüstriyel tesislerinde gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen VİPKO 2011’in ana teması ‘İnovasyon’ oldu.
Konferansın açılış konuşmasını yapan VİKO Genel Müdürü Nusret Kayhan Apaydın, bu konferansı VİKO’nun iş ortakları ile belirlenen ana tema kapsamında paylaşımlar gerçekleştirilen bir platform olarak tanımladıklarını söyledi.
VİKO’nun sektöründe yüzde 60 pazar payı ile lider durumda olduğunu vurgulayan Apaydın, “İhracat gerçekleştirdiğimiz 70 ülkenin pek çoğunda söz sahibi bir markayız. Ukrayna, Kazakistan, Kosova, Angola gibi bazı ülkelerde ise pazar lideriyiz. Pek az markaya kısmet olan bu başarı nedeni ile ülkemizin gurur duyması gereken markaları arasında yer alan VİKO, büyüme yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor. 2010’daki performansımızla İSO 500 sıralamasında 38 basamak birden yükseldik ve 329’uncu sıraya yerleştik. Önümüzdeki 2 yıl için İSO 500 sıralamasındaki hedefimiz ilk 250 şirket arasına girmek. Şirket vizyonumuzu ise “2020 yılına kadar kendi alanımızda dünyanın en büyük 10 şirketi arasında yer almak” olarak belirledik. Tüm bu hedeflere ve daha büyüklerine, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de hep birlikte el ele, omuz omuza ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.
Kârlı Büyümenin Yolu İnovasyondan Geçiyor
İnovasyonun VİKO’nun 2011 yılı projeleri içerisinde INNOVİKO olarak yer aldığını vurgulayan Apaydın, “INNOVİKO projesinin amacı inovasyonu bir kurum kültürü olarak VİKO’nun DNA’sına yerleştirmektir. Çünkü kârlı büyümenin çok zorlaştığı günümüzde "ben bildiğim gibi yaparım" yöntemiyle başarı mümkün değil. Organizasyondan tedarik yönetimine, ürün geliştirmeden tüketiciyi anlamaya kadar her alanda yenilikçi olmak gerekiyor” görüşlerini dile getirdi.
Küresel Rekabette Başarı Hikâyesi Lazım
Konferansta ‘Sürdürülebilir İnovasyon’ konulu sunumu yapan VİKO İnovasyon Danışmanı Prof. Dr. Ruhi Kaykayoğlu ise, inovasyonun bir günlük bir iş olmadığını, başlandığı zaman mutlaka sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Üretim, maliyet, kalite, hız ve esneklik gibi unsurların artık rekabette birinci derecede avantaj sağlamadığını vurgulayan Kaykayoğlu, “ Bugün artık her şey çok hızlı hareket ediyor. Günümüze damgasını vuran türbülans ve krizler var. Bu karmaşık ortamda bir başarı hikayesi yazmamız lazım. Bunun için de son 10 yıla damgasını vuran inovasyonu kullanmamız gerekiyor. Yani küresel yarışta var olmanın yolu yaratıcılıktan ve bunu inovatif ürün ve hizmetlere dönüştürmekten geçiyor” dedi.
Apple ve Google gibi dünya devi şirketlerin başarılarının temelinde yaratıcılık ve bu yaratıcılığın inovatif fikirlere dönüşmesinin yattığını kaydeden Kaykayoğlu, “Türkiye’de henüz böyle bir şirketler yok. Ama VİKO buna aday” dedi.
VİKO İnsan Kaynakları Genel Müdürü Gülay Selki’nin kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları ile ilgili bir sunum yaptığı VİPKO 2011’de, bu projelere ve sosyal sorumluluk çalışmalarına destek veren iş ortaklarına onur ödülleri verildi.