elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektronik Atıklardan Sanata Dönüşüm ...

Türkiye'de de faaliyet gösteren Almanya merkezli geri kazanım firmasınca yürütülen ''Atıktan Sanata'' projesi kapsamında, elektronik atıklar tablo, takı ve dekoratif objelere dönüştürülüyor.



A- A+
24.08.2010 tarihli yazı 8275 kez okunmuştur.

Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) ''zararsızdır'' onayı alınan atıklardan hazırlanan eserlerin satışından elde edilen gelir, engellilerin barındığı rehabilitasyon merkezlerine bağışlanıyor.





Atık elektrikli ve elektronik ekipmanların geri dönüşümü konusunda hizmet veren geri kazanım şirketi Exitcom Recycling'in Genel Koordinatörü Emel Safa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda yaşanan hızlı teknolojik gelişmenin elektronik atığın artmasına yol açtığını söyledi.








Firmalarının yüksek çevre bilinciyle sınırlı doğal kaynakları korumak ve yaptığı üretimlerle ekonomiye katma değer sağlamayı misyon edindiğini ifade eden Safa, ''Hammadde ve enerji kullanımında, teknoloji seçiminde, doğal kaynak kullanımında israfın ve kirliliğin önlenmesi, çevrenin korunması önemli. Bu doğrultuda tüm faaliyetlerimizde, atıkların azaltılmasını ve geri kazanım yoluyla ülke ekonomisine yeniden kazandırılmasını hedefliyoruz'' diye konuştu.








ATIKLAR TABLO OLUYOR, GELİRİ ENGELLİLERE BAĞIŞLANIYOR



Firmanın sadece ticari değil sosyal ve sanatsal proje ve faaliyetlerde de yer aldığını bildiren Safa, bu kapsamda başlattıkları ''Atıktan Sanata'' projesiyle elektronik atıklardan sanat eserleri oluşturulduğunu bildirdi.








Projede TSE'den ''zararsızdır'' onayı aldıkları elektronik atıkları ve parçalarını kullandıklarını belirten Safa, atıklardan genellikle tablo, takı ve dekoratif obje çalışmaları yapıldığını ifade etti.








Bu sanatsal objelerin hazırlanmasında kendilerine biri Almanya'da, diğeri Türkiye'de 2 genç sanatçının destek verdiğini anlatan Safa, ''Zaman zaman farklı sanatçılarla ekstrem çalışmalarımız da oluyor. Onların yaratıcılık gücüyle bu projeye farklı soluklar veriyoruz. Elektronik atıkları tehlikelerinden kurtarıp, bu gülümseten yönünü ön plana çıkarıyoruz'' dedi.








Kurum olarak insana ve çevreye karşı etik, sorumlu bir yaklaşımı benimsediklerini vurgulayan Safa, ''Elektronik atık geri dönüşümünü yapan bir firmayız. Türkiye'de bu yöndeki geri dönüşüm, çok bilinirlik kazanmış bir konu değil. Bu nedenle aslında biraz da tehlikelerinin arkasında elektronik atıklara olumlu bir yaklaşım kazandırmak amacıya başlattığımız bir proje'' diye konuştu.








Firmalarının engellilerin toplumsal hayata etkin katılımını sağlamayı hedefleyen projelere özel önem verdiğini vurgulayan Safa, ''Atıktan Sanata'' projesinden elde edilen gelirin de engellilerin barındığı rehabilitasyon merkezlerine bağışlandığını bildirdi.








Hazırlanan eserlerin düzenlenen fuarlarda sergilendiğini ifade eden Safa, ''Şimdiye kadar sergi açmadık. Ancak bu destek projeleri kapsamında yapacağımız bir çalışma. Eserlerimizi, düzenlenecek sergilerde açık artırmayla da satışa sunacağız'' dedi.



Zaman


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.