Rumların Sondajından Doğalgaz Çıktı
Rumların Akdeniz'de başlattığı sondajda deniz yüzeyine doğalgaz kabarcıklarının çıkmaya başladığı öne sürüldü.
Rumların Akdeniz'de başlattığı sondajda deniz yüzeyine doğalgaz kabarcıklarının çıkmaya başladığı öne sürüldü.
Rum gazetelerinden Fileleftheros, "Platform Gaz Çıkarıyor... Hristofyas Platforma Gidiyor - Doğalgaz Yatağı Çok Daha Büyük" başlıklarıyla manşete çıkardığı haberinde, doğalgaz konusunda, "Kıbrıs için iki tarihi haberin dünden bu yana gün yüzüne çıkmakta olduğunu" bildirdi.
Gazete, doğalgaz yatağının bugüne kadarki en iyimser hesaplamalardan çok daha büyük olduğu tahminini aktardı. Gazete, Rum lider Dimitris Hristofyas'ın bu hafta sonunda "Homeros" olarak adlandırılan platforma gideceğini belirtti.
Dünden itibaren, Afrodit parselindeki doğalgaz yatağının; bugüne kadarki hesaplamalardan çok daha büyük olduğuna dair güçlü bir iyimserlik hüküm sürmekte olduğunu yazan gazete, deniz tabanının altında daha bin metre inilecek olmasına rağmen; dün yüzeye doğalgaz kabarcıkları çıktığını bildirdi. Bu durumun, çok iyimser mesajları beraberinde getirdiğini ifade eden gazete, ancak tüm bunlara rağmen Noble Energy şirketinin; atılacak bir sonraki adımla ilgili karar alınmamasından dolayı endişeli olduğunu belirtti.
Haberine iç sayfalardan; "Doğal Gaz Damarı... Afrodit En İyi Hesaplamalardan Çok Daha Büyük" başlıklarıyla yer vermeye devam eden gazete, platformdan gelmekte olan haberlerin oldukça cesaret verici olduğunu ve 12. Parsel'deki doğalgaz yatağının, bilim adamlarının bugüne kadarki en iyimser öngörülerinden; yüzde 30 - 40 daha büyük olabileceğini kaydetti.
Şu anki ilk belirsiz örneklerin platforma kadar ulaştığını belirten gazete, eldeki bilgilere dayanarak, son üç gündür yüksek hassasiyete sahip planlı ek araştırmalar yapıldığını ve bunların doğalgaz yatağının kabuğunun; deniz tabanının yüzeyine 700 - 1000 metre daha yakın olduğunu gösterdiğini haber verdi. Son üç gündür yapılmakta olan ve hala daha devam etmekte olan araştırmaların, sondaj makinesinin açtığı kuyunun dibinde; sınırlı etkiye sahip küçük patlamalar teknolojisiyle yapıldığını ifade eden gazete, bu patlamaların büyük doğruluğa sahip küçük yer sarsıntıları meydana getirdiğini ekledi.
ÖZEL BİR EKİPLE ÇALIŞMALARA TAKVİYE YAPILDI
Ölçümlerin; sondaj kuyusuna borularla döşenmesiyle paralel olarak yerleştirilen sistemle yapılmakta olduğunu yazan gazete, özel bir ekipmanın da geçtiğimiz haftanın sonunda Limasol'dan platforma taşındığını yazdı. Bunun, 12. Parsel'deki doğalgaz yatağının bugüne kadarki hesaplamalardan çok daha büyük olduğu anlamına geldiğini savunan gazete, doğalgaz yataklarına girmek için sondaj makinesinin ulaşması gereken derinliğin; daha önce hesaplandığından yaklaşık 700 metre daha az olduğu anlamına geldiğini, bunun da araştırma sondajı çalışmalarının; daha kısa zamanda tamamlanacağı anlamına geldiğini ileri sürdü.
ABD VE FRANSA GEMİLERİ BÖLGEDE
Elindeki bilgilere dayanarak, savaş gemilerinin sondaj yapılmakta olan bölgedeki varlıklarının artmakta olduğunu da yazan gazete, son aylarda bölgede bulunan ABD donanmasına ait "Lenthall" tankerinin; İsrail - Mısır - Güney Kıbrıs "münhasır ekonomik bölgesi" sınırları alanında bulunan ABD savaş gemilerine dün ikmal yaptığını ekledi. Bu arada gazete, denizaltılara karşı kullanılan bir Fransız fırkateyninin de dünden bu yana bölgeye yaklaşmakta olduğunu iddia etti.
Kaynak: sondakika.com
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler