elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Şirketlerin Dikkat Etmesi Gereken 10 Risk Unsuru

Türkiye'deki iç denetim uygulamalarının uluslararası standartlara kavuşmasını ve iç denetim mesleğinin faaliyetlerini mükemmelliğe taşımayı hedefleyen Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) 15'inci İç Denetim Kongresi'ni 17 Ekim Pazartesi günü Swissotel'de düzenledi.



A- A+
20.10.2011 tarihli yazı 6834 kez okunmuştur.

Yerli ve yabancı önemli konukların ağırlandığı 15. Türkiye İç Denetim Kongresi TİDE Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Aykaç İğdelepınar'ın açış konuşması ile başladı. İğdelipınar gün boyu sürecek kongre kapsamında dünya piyasalarında ve özellikle Avrupa'da krizin yoğun olarak konuşulduğu bir dönemde Türkiye'de iş dünyasının bundan nasıl etkileneceği konusunda meslek profesyonelleri ve akademisyenlerin görüş alışverişinde bulunacağını belirtti.



15. Türkiye İç Denetim Kongresi'nde 'Bakış Açısı: Değişim İçin Gereksinimler' başlığı altındaki birinci ana oturumda Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA) Başkanı Richard Chambers son 10 yılda kurumsal dünya düzeninde risk algılarının değiştiğini belirtti. Yeni kurumsal dünya düzeninde dikkat edilmesi gereken 10 risk unsuru hakkında bilgi verdi.



21. yüzyıldaki şirketlerin 20. yüzyıldaki benzerlerinden, yeni ihtiyaçlar ve zorluklar açısından önemli bir şekilde farklılaştığını belirten Chambers, küresel ekonomik krizin kurumsal yönetişim alanında birçok eksikliği ortaya çıkardığını söyledi. Bu yeni düzende iç denetimden beklentilerin de değiştiğinin altını çizen Chambers iç denetimcilerin risk yönetimi ve kurumsal yönetim alanına daha fazla odaklanması gerektiğini söyledi.






Türkiye İç Denetim Kongresi (TİDE) Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Aykaç İğdelepınar ve Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA) Başkanı Richard Chambers



Şirketlerin dikkat etmesi gereken 10 risk unsuru;



1. Düzenlemeler ve uygunluk


2. Kredilere Erişim


3. Yavaş toparlanma ve çift dipli kriz


4. Yeteneklerin Yönetimi


5. Gelişen pazarlar


6. Maliyetlerin azaltılması


7. Geleneksel olmayan girişimciler


8. Çevreye aşırı duyarlılık


9. Sosyal kabul edilebilirlik riski


10. Ortaklık Kurma ve hisse devirleri



15. Türkiye İç Denetim Kongresi Komtaş ana sponsorluğunda gerçekleştirilirken kongre sponsorluğunu Futurecom üstlendi. Türkiye İç Denetim Kongresi faaliyet sponsorları arasında ise Deloitte, Finansbank, Ernst&Young, KPMG, MÖDAV, PricewaterhouseCoopers, TİDE Akademi, İç Denetim Dergisi, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği yer alıyor. 15. Türkiye İç Denetim Kongresi medya sponsorluğunu ise Turco Money Dergisi üstlendi.



Basın Bülteni


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.