Şirketlerin Dikkat Etmesi Gereken 10 Risk Unsuru
Türkiye'deki iç denetim uygulamalarının uluslararası standartlara kavuşmasını ve iç denetim mesleğinin faaliyetlerini mükemmelliğe taşımayı hedefleyen Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) 15'inci İç Denetim Kongresi'ni 17 Ekim Pazartesi günü Swissotel'de düzenledi.
Yerli ve yabancı önemli konukların ağırlandığı 15. Türkiye İç Denetim Kongresi TİDE Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Aykaç İğdelepınar'ın açış konuşması ile başladı. İğdelipınar gün boyu sürecek kongre kapsamında dünya piyasalarında ve özellikle Avrupa'da krizin yoğun olarak konuşulduğu bir dönemde Türkiye'de iş dünyasının bundan nasıl etkileneceği konusunda meslek profesyonelleri ve akademisyenlerin görüş alışverişinde bulunacağını belirtti.
15. Türkiye İç Denetim Kongresi'nde 'Bakış Açısı: Değişim İçin Gereksinimler' başlığı altındaki birinci ana oturumda Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA) Başkanı Richard Chambers son 10 yılda kurumsal dünya düzeninde risk algılarının değiştiğini belirtti. Yeni kurumsal dünya düzeninde dikkat edilmesi gereken 10 risk unsuru hakkında bilgi verdi.
21. yüzyıldaki şirketlerin 20. yüzyıldaki benzerlerinden, yeni ihtiyaçlar ve zorluklar açısından önemli bir şekilde farklılaştığını belirten Chambers, küresel ekonomik krizin kurumsal yönetişim alanında birçok eksikliği ortaya çıkardığını söyledi. Bu yeni düzende iç denetimden beklentilerin de değiştiğinin altını çizen Chambers iç denetimcilerin risk yönetimi ve kurumsal yönetim alanına daha fazla odaklanması gerektiğini söyledi.
Türkiye İç Denetim Kongresi (TİDE) Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Aykaç İğdelepınar ve Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA) Başkanı Richard Chambers
Şirketlerin dikkat etmesi gereken 10 risk unsuru;
1. Düzenlemeler ve uygunluk
2. Kredilere Erişim
3. Yavaş toparlanma ve çift dipli kriz
4. Yeteneklerin Yönetimi
5. Gelişen pazarlar
6. Maliyetlerin azaltılması
7. Geleneksel olmayan girişimciler
8. Çevreye aşırı duyarlılık
9. Sosyal kabul edilebilirlik riski
10. Ortaklık Kurma ve hisse devirleri
15. Türkiye İç Denetim Kongresi Komtaş ana sponsorluğunda gerçekleştirilirken kongre sponsorluğunu Futurecom üstlendi. Türkiye İç Denetim Kongresi faaliyet sponsorları arasında ise Deloitte, Finansbank, Ernst&Young, KPMG, MÖDAV, PricewaterhouseCoopers, TİDE Akademi, İç Denetim Dergisi, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği yer alıyor. 15. Türkiye İç Denetim Kongresi medya sponsorluğunu ise Turco Money Dergisi üstlendi.
Basın Bülteni
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler