elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tungsten Diselenit:
Optoelektroniğin Geleceği

Singapur Ulusal Üniversitesi, optoelektronik sistemler için tungsten diselenit bileşiğini kullanarak verimli bir yöntem geliştirdiğini duyurdu. Optoelektroniğin geleceğinde yeni bir dönüm noktası yaratabilecek bu gelişmenin ayrıntıları haberimizde.



A- A+
03.06.2016 tarihli yazı 8302 kez okunmuştur.
Singapur Ulusal Üniversitesin'de bir grup araştırma ekibi, tungsten diselenit (WS𝑒2) bileşiğini kullanarak fotolüminesans etkisini artırdığını duyurdu. Tungsten diselenit (2 boyutlu) tek bir molekül, yarı iletken olarak kullanılan bir kimyasal maddedir. Yalnızca bir tek molekül kalınlığında fonksiyonel bir yarı iletken olan geçiş metali dichalcogenide (TMDC), tek katman olarak tanımlanır. Bu yarı iletkenler çok küçük olduğundan dolayı genellikle iki boyutlu yarı iletkenler olarak bilinirler.

 

 
Tungsten diselenit (WS𝒆𝟐) yapısı (Mavi: Tungsten veya Volfram, Sarı: Se, Selenyum)
 
►İlginizi Çekebilir: Optoelektronik | 1. Bölüm


TDMC, tek katmanlı yarı iletkenler kullanılması için bir engele sahip olduğunu gösteren enerji emiliminin sınırlı miktarda olduğunu göstermiştir. Nus ekibi bu sorunu çözmek için tungsten diseleniti ve nano boyutlardaki altın yüzeyleri birleştirerek sorunu çözmeye çalıştı. Araştırmacılar bu bileşimi yaptıklarında bu bileşimin ilk kapasiteden 20.000 kat daha çok fotolüminesans kapasitesine sahip olduklarını gördü.

Araştırmacılar, Fizik profesörü Andrew Wee ve doktora adayı Wang Zho tarafından yönetilen araştırma grubu, plazmonik nano yapılı altın yüzeyleri kullanarak iki boyutlu yarı iletken teknolojisini birleştirmeye çalışıyorlar. Araştırmacılar plazmonik altın yüzeyleriyle molibden disülfat (Mo𝑆2) ile birleştirerek araştırmaya devam etmeyi planlıyorlar. İki boyutlu yarı iletken araştırmaları daha güçlü ve kompakt optoelektronik malzemeleri için önem arz etmektedir.


 

 
Güneş hücrelerinde kullanılan yarı iletken yüzeyler
 
►İlginizi Çekebilir: Fotodedektor Nedir?


Tungsten diselenit ve molibden disülfat kullanılarak daha güçlü ve kompakt güneş hücreleri, verimli ve etkin aydınlatma sistemleri ve birçok yenilik üzerinde çalışılmaktadır. Tungsten diselenit gelecekte optoelektronik sektörü için oldukça önemli olacaktır.


Kaynak:


allaboutcircuits
 
Ömer Faruk GÜMÜŞ Ömer Faruk GÜMÜŞ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.