Google Enerji Depolama için Test Çalışması Yapacak
Yenilenebilir enerji sistemlerine yatırım yaparak kendi sistemleriyle birleştiren Google yeni bir projeye başlıyor. Veri merkezlerinde batarya yedeklemesini kullandığı bu proje hakkındaki detaylar yazımızın devamında.
27.12.2020 tarihli yazı 8855 kez okunmuştur.
Google veri merkezlerine yedek bir batarya kurarak şebeke hizmeti uygulamaları için kullanmayı hedeflediğini açıkladı. İlk örneği Belçika'daki bir Google veri merkezinde gerçekleştirilecek olan bu projede 3 MW güce ve 2 saatlik kesintisiz kullanım kapasitesine sahip batarya kullanılacak. Google, bu sistem ile yük değiştirmeyi de denemeyi amaçlıyor.
►İlginizi Çekebilir: Güneş Pili Verimliliğinde Rekor Kırıldı
Google, 2017'den bu yana toplam elektrik tüketimini yüzde 100 yenilenebilir enerji satın alımlarıyla eşleştirdi. Yeni batarya projesi ise Google'ın 2030'a kadar 24 saat elektrik talebini karbonsuz kaynaklarla karşılama arayışında yardımcı olmak için tasarlandı. Google'ın karbonsuz enerji lideri MaudTexier bataryaların temiz yedekleme sağlamanın yanı sıra, maliyet düşürme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.Texier: “Bu tam anlamıyla bir teknoloji denemesi değil. Bu gerçekten daha çok operasyonel bir sistem. Sistemin işe yarayacağını göstermek istiyoruz. Günümüzde bataryalar maliyet açısından tercih edilebilir ve Google gibi müşterilerin şebekede aktif katılımcılar olmaları için ekonomik bir teşvik var.” dedi.
Proje şu anki haliyle küçük ölçekli ve Google bataryayla birlikte dizel jeneratörleri kullanmayı planlıyor. Ancak proje, tekrarlanabilir ve yaygın bir model haline gelirse, şirketin enerji endüstrisindeki artan etkisi sayesinde diğer şirketler tarafından örnek alınabilir. Texier, çevresel hedefleriyle ilgili rapor verirken, Google'ın nadiren çalışan jeneratörlerden kaynaklananemisyonlarırapora eklemediğini söyledi. Ayrıca, dizel jeneratörler dahil olmak üzere doğrudan emisyonları kapsayan Scope 1 emisyonları, Google'ın toplam emisyonlarının bir kısmını oluşturmaktadır. Texier, bu jeneratörlerin temiz enerji teknolojileriyle değiştirilmesinin şirketin emisyonlarını önemli ölçüde azaltmayacağını söyledi. Ancak Google, yedekleme sistemlerinin nasıl tasarlanabileceğine ilişkin bir değişikliği göstermek için bu değişimigerçekleştirmeyi umuyor. Texier, "Bu yedekleme sistemlerine gerçekten bir fırsat olarak bakmaya çalışıyoruz. Yerinde yedekleme kapasitesine ihtiyacımız var. Karbonsuz enerji ve diğer operasyonları da destekleyen diğer sürdürülebilirlik çalışmalarınıgerçekleştirmek için çalışıyoruz ve en iyi şekilde nasıl yararlanabiliriz sorusunu kendimize hep soruyoruz." dedi.
►İlginizi Çekebilir: Rüzgar Enerjili Dikey Çiftlik 1.000 Ton Yeşillik Üretecek
Büyük teknoloji şirketleri dünyadaki en büyük temiz enerji alıcılarından biri haline geldi. Modeller, veri merkezlerinin küresel elektrik kullanımının yaklaşık yüzde 1'ini oluşturduğunu ve daha fazla şirketin onlara yenilenebilir enerji sağlamak için çalıştığını gösteriyor. Bu talep, Google gibi şirketlerin pazarları şekillendirmesine izin verdi.
Kaynak:
►greentechmedia
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Denizcilik Endüstri Uygulamaları ve Servis Bakım Süreçleri
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.