İletişim ve Teknoloji'nin Kalbi Yıldız'da attı.
Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci kulübünün 4 senedir düzenlediği “İLTEK GÜNLERİ” 29-30-31 Mart tarihlerinde YTÜ Oditoryum Sergi ve Kongre Salonu’nda düzenlendi.
Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci kulübünün 4 senedir düzenlediği 'İLTEK GÜNLERİ' 29-30-31 Mart tarihlerinde YTÜ Oditoryum Sergi ve Kongre Salonu'nda düzenlendi. Telekomünikasyon ve bilişim sektörlerinin ağırlandığı bu organizasyonda çeşitli seminer ve panellerle sektör mercek altına alındı.
Bu organizasyonun öncelikli amacı firmalar ile öğrenciler arasındaki iletişimi sağlamakla birlikte, öğrencilerin gelişen teknolojiler karşısında kendilerini her zaman hazır bir şekilde tutmalarını kolaylaştırmak ve sektörün önemli firma ve akademisyenleri ile her türlü bilgi aktarımına olanak sağlamaktı.
Bu amaç çerçevesinde düzenlenen sunumlar ve paneller ile öğrencilere sektörün dünü bugünü ve yarını aktarılmaya çalışıldı. Etkinlikte yer alan katılımcıların gerek hayat serüvenleri gerekse aktardıkları tecrübeler, sunumları sırasında verilen bilgiler bir hayli dikkat çekici ve önem teşkil eden konulardı.
Gerek alt yapı hizmetlerinin gerekse yapılan AR-GE çalışmalarının firmalar adına hem maliyet ve kazanç açısından hemde kullanıcılarına sunabilecekleri imkanların genişlemesi, daha kaliteli bir hizmetin gerçekleştirilebilmesi için ne derece önemli ve ne kadar gerekli olduğu hemen hemen bütün katılımcılar tarafından vurgulandı.Bu bilinçle hareket eden firmalardan biri olan Huawei temsilen katılan İnsan Kaynakları Direktör Yardımcısı Sayın Murat Köse Türkiye'de ve dünyada yaptıkları projeleri, AR-GE hizmetlerini, sağladıkları çözüm önerilerini dileyicilere aktardılar.
Gelişen teknolojilerle birlikte dünyanın nasıl bir yer olacağı, bize ne gibi imkanlar sağlayacağı, hayatımızdaki rolünün ne olacağını kestirmek gerçekten çok güç. Her geçen saniye yeni bir ürünün yeni bir olanağın ortaya çıktığı günümüzde daha keşfedilemeyi bekleyen sınırsız bir kaynak bizleri beklemekte. Bu çerçeve doğrultusunda TURKCELL AKADEMİ'den Sayın Ahmet Akan'nın aktardığı senaryolar ilgi ve hayret içerisinde dinlenildi.
Hayatımızın hemen hemen her alanına girmiş bilgisayarlar bizim için bazen bir baş belası olabiliyor. İnternet üzerinden gerçekleştirdiğimiz bankacılık işlemleri, yaptığımız alışverişler birileri tarafından izleniyor veya bizim haberimiz olmadan yapılıyor olabilir. Nasıl mı? Hepimizi çileden çıkaran virüsler ile. KASPERSKY Genel Müdürü Sayın Murat Göçe'nin 'Mobil Tehtitler' sunumunda aktardığı bilgilerle bunların nasıl ortaya çıktığı, yaygınlığının ne derece geniş ve hızlı olduğu ve bunlara karşı alınabilecek önlemler aktarıldı.
Gün sonlarında çok değerli katılımcıların yer aldığı panellerle, dinleyiciler merak ettikleri soruları o işin uzmanlarına yönlendirerek cevaplarını en doğru kaynaktan öğrenme fırsatı buldular.
Etkinlik boyunca açık olan standlarda firmaların temsilcileri kendi olanak ve imkanlarını, staj olanaklarını katılımcılara aktarma fırsatı buldular. Etkinlik düzenlenen görkemli kokteyle son buldu.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler