YAZARIN TÜM MAKALELERİ Çiğdem Özdemir
Bataryalar Neden Alternatif Akımı Depolayamaz? Bataryalar, kablolarla sürekli şebekeye bağlı yaşama zorunluluğunu ortadan kaldırdı. Hatta gelişen teknolojiler sayesinde bataryaları kablosuz şarj edebiliyoruz. Fakat bunu neden sadece doğru akımla yapabiliyoruz? Detaylar yazımızda.
devam >>Elektronik Mühendislerinin Hayatını Kolaylaştıran 5 Şey Elektronikte öğrenilecek ve keşfedilecek çok fazla şey var. Bu yazımızda elektronik mühendislerinin işini kolaylaştıran araçlardan bahsedeceğiz.
devam >>Enerji Üretim Sistemlerinin Temel Bileşenleri Elektrik, çok farklı kaynaklardan üretilebilir fakat üretim teknikleri kaynak gözetmeksizin benzerdir. Bu yazımızda elektriğin üretilirken hangi kontrol aşamalarından geçtiğine değineceğiz.
devam >>Nükleer Reaktör Çeşitleri ve Yeni Nesil Reaktörler İlk reaktörün faaliyete geçmesinin üstünden tam 78 yıl geçmişken halihazırda kurulu olan 440 reaktör dünyanın enerji ihtiyacının %10’unu karşılıyor. Genellikle önyargıyla yaklaşılan bu enerji çeşidini daha detaylı olarak inceleyelim.
devam >>Şalt Sahalarında Yapılan Ölümcül Hatalar Bu yazımızda şalt sahalarında yapılan hataların çeşitlerini ve bu hataların hangi sebeplerden kaynaklandığını inceleyeceğiz.
devam >>Yapay Zeka ile İnsansız Tarım Teknolojinin ve dijitalleşmenin hızlı gelişmesi hemen her sektörde değişim yarattı. Bu süreçte tarım da gelişen sektörler arasına girmeyi başardı. Tamamen otomatik sistemler ve yapay zeka, klasik tarım yöntemlerini kökünden değiştirecek. Detaylar yazımızd...
devam >>Silikon Anot, Lityum İyon Bataryalar için Yeni Dönem mi? Uzmanlar, bataryalar üzerinde yapılan çalışmalarda, genellikle bataryları hafifletme ve kapasitelerini artırma amacını güderler. Bu amacı gerçekleştirebilmek için ise kullanılan element ya da teknolojiyi değiştirmeyi tercih ederler. NanoGraf’ın kullandığ...
devam >>Güneş Pilleri Karanlıkta Enerji Üretebiliyor Boyaya duyarlı güneş pilleri, aşina olduğumuz standart güneş pillerinden farklı, sıra dışı bir özelliğe sahip. Ricoh firmasının geliştirdiği, oda ışığında ve düşük sıcaklıklarda enerji üreten bu pilleri yakından tanıyalım.
devam >>Petrol Endüstrisinde Statik Elektrik Tehlikesi Petrol endüstrisi en tehlikeli sektörlerin başında gelir. Özellikle yangın ve patlama ihtimali çok yüksek olan bu sektörde statik elektrik ciddi bir risk teşkil etmektedir. Bu risklerin detaylarını yazımızda inceleyeceğiz.
devam >>Hangisi Daha Tehlikeli: AC mi DC mi? Elektrik, gerekli yalıtım ve topraklama yapılmadığı taktirde canlıların hayatını tehlikeye atar ve yangın riskini arttırır. Hem alternatif akım hem de doğru akım oldukça tehlikelidir fakat aralarındaki bazı farklardan dolayı biri diğerinden daha tehlikeli...
devam >>