elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Rüzgar Enerjisi Teknolojisinin Seyrini Değiştiren Farklı Rüzgar Türbini Tasarımları |
1. Bölüm

Havanın hızla yer değiştirmesi ile içindeki parçacıkların hareketi de hızlı olur. Havanın bu özelliğini kinetik enerjiye dönüştürme işlemine Rüzgar Enerjisi adı verilir. İnsanların havanın bu büyük gücünü keşfetmesiyle birlikte Rüzgar Enerjisi Teknolojisi serüveni başlamış oldu. Bu büyük güçten maksimum ölçüde yararlanma düşüncesi ise uzmanları sürekli yeni ve farklı tasarımlar yapmaya zorluyor. Son yıllarda geliştirilen tasarımlardan birkaçına göz atalım:



A- A+
04.04.2013 tarihli yazı 15633 kez okunmuştur.

Asia Alliance Base’in Uzay Çağı Rüzgar Türbinleri

 
Tasarımcıları  bu fütüristik sarmal yapıların, rüzgar teknolojisinin geleceği olduğunu iddia ediyor. Tasarımın yapısındaki benzersiz virajlar, klasik görünümlü rüzgar türbinlerindeki bıcakların yerini alacak.
 
 

Whale Power


Okyanus bazlı biomimetri su üzerindeki inovasyonlara da ışık tutuyor. Whalepower şirketi, kambur balinaların devasa vücutlarına rağmen son derece çevik olduklarını gözlemlemiş. Gözlemlerini tasarıma dönüştüren şirketin, balina yüzgeçlerinden esinlenerek geliştirdikleri rüzgar türbini pervaneleri hem sessiz çalışacak hem de rüzgar türbinlerinden elde edilen verimi arttıracak.


► Daha detaylı bilgi için : 
 

 

Quiet Revolution qr5


Bu rüzgar türbini, düşük rüzgar hızı ve değişen rüzgar yönleri ile metropol ortamı için tasarlanmış. Geleneksel rüzgar türbinlerinin çoğu, yatay rüzgarları hapseder ve rüzgar yönündeki değişmeleri takip ederek  konumunu ayarlar. Fakat sessiz devrim adını verdikleri Quiet Revolution qr5 rüzgar türbini dizaynı, her yönden gelen rüzgarın hapsedilmesine olanak sağlar.
 


Windspire


Winspire rüzgar türbini  Sesszi devrim qr5 ile son derece benzer, dikey bir tasarıma sahip. Windspire 30 m yüksekliğine ve sadece 2 m genişliğine sahip, pervanesiz bir türbin. Tasarım son derece sessiz ayrıca kuşlar için de oldukça güvenli. Bu pervnesiz türbin yılda 1,900 KWsa’lik bir enerji üretimi vaat ediyor.
 


Sky Serpent

 
Daug Selsam’ın Sky Serpent’i  daha düşük maliyetle rüzgar yakalamak için küçük rotorlardan oluşan bir dizi kullanır. Verimliliği arttırmanın anahtarı, her rotorun kendi rüzgar akışını yakalayabileceğinden emin olmaktır. Rotorlar arasındaki ideal boşluk ve rüzgarla ilgili shaft için optimum açının hesaplanması gerekir.
 


Helis Rüzgar Türbini


Cleveland State Üniversitesi’nden Prof. Dr. Majid Rashidi tarafından tasarlanan türbin, binaların çatılarına monte edilebilen, silo biçiminde bir rüzgar deflektörü. Tasarım çok düşük rüzgar hızlarında bile elektrik üretimini mümkün kılan pek çok mini türbin içeriyor. Kurulan sistemin ev, ofis ve okulların ihtiyaçları olan enerjinin 4’te 1’ini , kendilerinin sağlamasına olanak sunuyor.
 


Savonious Helis Rüzgar Türbini

 
Dikey Savonious 2.0 ve Savonious 5.0 benzersiz bir tasarıma sahip. Türbin rüzgarın şiddetli estiği zamanlardaki uğuldamasına benzer bir ses çıkarıyor ve 2 ila 5 KW arası bir enerji üretimi gerçekleştiriyor.
 


► Bu Haber İlginizi Çekebilir : 
 

Selin Anaer Selin Anaer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.