Apple ve Samsung arasındaki patent kavgası dört kıtaya yayıldı
Apple ve Samsung'un patent savaşı dünyanın dört bir yanına ulaştı. İşte Apple-Samsung savaşında son durum...
Apple ile patent kavgasına tutuşan Güney Koreli elektronik devi Samsung, Avrupa'nın ardından Avustralya'da da merakla beklenen tablet bilgisayarı Galaxy Tab 10.1'i piyasaya süremeyebilir. Bunun nedeni, Samsung'un iki hafta içinde kesinlişecek olan satış onayını alıp alamayacak olması.
Samsung'u temsil eden yasal danışmanlardan Neil Young, Sydney'deki Federal Adalet Mahkemsine yaptığı açıklamada, 'Şirketin yeni Galaxy Tab 10.1'i Noel sezonunu kaçırmadan piyasaya sürmek istediğini, aksi takdirde ürünlerinin öleceğini' ifade etti.
Samsung Galaxy 10.1'in patent haklarını ihlal ettiğini öne süren Apple, çıkarttığı geçici kararla tablet bilgisayarın Avustralya'da piyasaya sürülmesini iki ay geciktirdi. Samsung ise patent kavgasını çözümleyecek olan davanın gelecek yıla kadar başlayamayacağını çünkü delil toplaması gerektiğini belirtti.
Apple ve Samsung arasında Nisan ayında patlak veren patent kavgası, dört kıtaya yayılmış durumda. Nisan 2011'de, Apple ABD'de mahkemeye başvurmuş ve 'Galaxy ürünlerini iPhone iPad'lere ait tasarımları körü körüne kopyaladığını' öne sürmüştü. Ağustos ayında Almanya'da bir mahkeme Samsung Galacy 10.1'in piyasaya çıkmasını geçici olarak durdurmuştu.
İki şirket arasındaki kavganın yaşandığı diğer ülkeler ise Güney Kore, Japonya ve Hollanda. Avustralya Federal Adalet Mahkmesi'nden Annabella Bennett, Apple'ın geçici mahkeme emri talebini kısa bir süre değerlendirmesi gerektiğini belirtirken, kararın ne zaman çıkacağına dair kesin bir tarih vermedi.
Young ise teknolojideki değişimlerin çok hızlı olmasından dolayı sadece bir aylık gecikme daha olması halinde Galaxy 10.1 ürününden tüm beklentilerini kaybedebileceğini söyledi.
Samsung, Apple'ın patent üzerindeki hak iddialarını düşürmesi halinde bir anlaşma yapabileceklerini açıklamış, ancak bu girişimleri reddedilmişti. Youn, 'Ekim ayına kadar yeni tabletimizi piyasaya sunmak istiyoruz' Gerçekten çok çaresisiz' dedi.
Kaynak: Hürriyet/Teknoloji
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Nasıl Dönüşür | Sorumlu Üretim ve Tüketim | Schneider Electric
- Nasıl Dönüşür | Net Sıfır | Schneider Electric
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi