FlameStower |
Ateş İle Şarj
FlameStower adlı cihaz ile evimizde kullandığımız elektronik cihazları şarj etmek için yaktığımız ateşten yararlanılıyor. Sistem oldukça basit olup, yanan malzemenin açığa çıkardığı enerjiyi kullanarak cihazlarımızın düşük voltajda şarj edilmesine olanak sağlıyor.
09.10.2013 tarihli yazı 18555 kez okunmuştur.
Birbirinden farklı yeni fikirlerin ortaya atıldığı bir bağış platformu olan Kickstarter'da başlatılan yeni bir proje olan FlameStower, basit ancak bir o kadar da yararlı yapısı sayesinde elektronik cihazları şarj etmek için farklı bir enerji kaynağı kullanıyor.
Doğa sporlarını sevenler için oldukça ilgi çekici olan proje, dağcılıkla ilgilenen ya da eğitim-operasyon düzenleyen askeri personel için uygun bir şarj yöntemi olan FlameStower, güneş enerjisinin gece kullanılmaması ve yedek pillerin yetersiz kalması gibi nedenlerden dolayı elektronik cihazları özellikle gps ve cep telefonlarımızı şarj etmek için ateşin sahip olduğu enerjiden yararlanıyor.
Cihazın çalışma prensibi ise çok basit. Oldukça pratik ve modüler bir dizaynı olan ürün, gövdesinin üzerine su konulan ufak bir hazne taşıyor ve ateşe direk temas eden bacağından aldığı ısı ile bu suyu ısıtarak arada oluşan sıcaklık farkından enerji üretebiliyor. Ürettiğimiz bu yararlı enerjiyi USB portu üzerinden cep telefonu,tablet , GPS cihazı ya da müzik çalar gibi ürünlere aktarabilen FlameStower, maksimum 3 W'a kadar güç çıkışı değerine sahip.
► İlginizi Çekebilir: Giysilerimiz ile Cep Telefonumuzu Şarj Etmek
Cihazın çalışma prensibi ise çok basit. Oldukça pratik ve modüler bir dizaynı olan ürün, gövdesinin üzerine su konulan ufak bir hazne taşıyor ve ateşe direk temas eden bacağından aldığı ısı ile bu suyu ısıtarak arada oluşan sıcaklık farkından enerji üretebiliyor. Ürettiğimiz bu yararlı enerjiyi USB portu üzerinden cep telefonu,
FlameStower hakkında hazırlanan tanıtım videolarını direkt olarak aşağıda izleyerek ürünün çalışma prensibini görebilirsiniz.
Kaynak :
► Kickstarter
► FlameStower
► Kickstarter
► FlameStower
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.