General Elektrik Türkiye 2014 İnovasyon Barometresi Sonuçlarını Açıkladı
General Elektrik bu sene dördüncüsü gerçekleştirilen ve 26 ülkeyi kapsayan Küresel İnovasyon Barometresi araştırma sonuçlarını açıkladı. Türkiye'de iş dünyasının inovasyona bakışını ve bu konuda Türkiye'nin durumunu net olarak ortaya koyan bu ilginç araştırmanın sonuçlarini paylaşmak üzere General Elektrik Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy ve Amcham Türkiye ABFT Yönetim Kurulu Başkanı Serra Akçaoğlu'nun ev sahipliğinde yapılan panelin ayrıntıları haberimizde.
12.09.2014 tarihli yazı 7777 kez okunmuştur.
Bu sene dördüncü kez gerçekleştirilen ve 26 ülkeyi kapsayan General Elektrik Küresel İnovasyon Barometresi sonuçlarına gösterilen ilgi oldukça büyüktü. Araştırma General Elektrik adına çalışan, bir danışmanlık ve araştırma firması olan Edelman Berlan tarafından yürütüldü. Küresel İnovasyon Barometresi, firmalarında inovasyon stratejisinin yönetimi alanında aktif rol alan üst düzey yöneticiler arasında gerçekleştirilen uluslararası bir fikir araştırması. Araştırmanın içeriği ise şirket yöneticilerinin dünya genelinde ülkelerinde gelişen inovasyon çerçevesini nasıl değerlendirdikleri ve bunun yanında işletmeler açısından inovasyonu desteklemek için kullanılabilecek en etkin politikaları inecelemek oldu.
General Elektrik Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy İle Birlikte
►İlginizi Çekebilir : ELEX Fuarı Meraklılarına Hazırlanıyor
Canan Özsoy İki Kuşak Arasındaki Farkı Vurguladı
Amerikan Şirketler Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Serra Akçaoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan panel, General Elektrik Türükiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür'ü Canan Özsoy'un sunumuyla devam etti. Konuşmasında ayrıca kendi yaş grubuna dikkat çeken Canan Özsoy bununla ilgili şunları aktardı: "Yaş aralığı olarak biz çok özel bir gruptanız. Ankara’da telefon etmek için üç saat sırada bekleyen, teflon tavaların icat edilmediği, bulaşıkların tellendiği, internetin olmadığı herkesin ansiklopedi gibi tek kaynaktan aynı ödevi yaptığı gruptanız. Şimdi tamamen farklı bir dünyayla karşı karşıyayız. Bu dünya yenlikçilikle ortaya çıktı. Sanayileşme bambaşka bir devir yarattı. Çok geçmeden endüstriyel internet hayatımıza girdi. Bazen uyandığımda bu hayata nasıl adapte olduğuma çok şaşırıyorum. Bu toplantıyı tekrar gerçekleştirmekten ayrı bir gurur duyuyoruz." Ayrıca inovasyana destek olanların dışında inovasyon düşmanları olduğunu da belirtti. Bu grubu da risk almayanlarin oluşturduğunu vurguladı. Panel Canan Özsoy'un sunuculuğunu yaptığı, aralarında Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hasan Mandal, TTGV(Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav ve Wellpoint Sağlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Turgay'ın bulunduğu soru-cevap şeklindeki söyleşiyle devam etti.
Panelden Bir Kesit
Araştırma çerçevesinde Tüm dünyada 2 Nisan ile 30 Mayıs 2014 arasında toplam 3200 telefon konuşması yapıldı. Ortalama görüşme süresi 35-40 dakikaydı. Tüm katılımcılar firmalarında doğrudan inovasyon stratejisi veya süreci ile ilgili kişilerden oluşuyor. Firmaların %28’i faaliyetlerini küresel çerçevede yürütüyor ve ortalama firma büyüklüğü 650 çalışanlık kapasiteye sahip. Katılımcıların yaş ortalaması 44, ayrıca Türkiye'den de 100 üst düzey yönetici ile görüşme yapıldı.
İnovasyon Türk Yöneticilere Göre Güçlü Bir Etkiye Sahip
Türk yöneticilerin inovasyonu olumlu bir güç olarak görürken, %84’ü ülkelerinde yaşayan insanların 10 yıl öncesine göre inovasyonun etkisi sayesinde daha iyi bir yaşam sürdükleri konusunda hemfikir – küresel ortalamaya paralel (%80). %72’si inovasyonun giderek küresel bir oyun haline geldiğini kabul ediyor ve başarılı inovasyona giden tek yolun yeteneklerin, fikirlerin, öngörülerin ve kaynakların dünya genelinde bir araya getirilmesi ve bütünleştirilmesinden geçtiğini düşünüyor. Türk yöneticilerin %74’ü, iş birliği ve fikri mülkiyet haklarının ihlalleri ile ilgili risklere rağmen günümüzde inovasyonu başarılı bir şekilde yapabilmek için iş birliğinin alınması gereken bir risk olduğunu düşünüyor. %26’sı ise hem ulusal hem de yerel düzeyde kamu yetkilerinin Türkiye’de inovasyonu teşvik ettiğini ifade ediyor ki bu oran dünya ortalaması olan % 14’ün çok üzerinde yer alıyor. Yöneticilerin %23’üne göre de kamudan sonra KOBİ’ler, genç yenilikçi şirketler ve bireyler inovasyona teşvik ediyor. Bu oran ise %41 olan küresel ortalamanın altında kalıyor.
Paneldeki Konuşmacılar Ödüllerini Alırken (Soldan Sağa)
Wellpoint Sağlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Turgay, TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav, Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Mandal
►İlginizi Çekebilir : Çanakçılar Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. | Genel Müdür Hasan Tuzcuoğlu
Wellpoint Sağlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Turgay, TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav, Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Mandal
►İlginizi Çekebilir : Çanakçılar Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. | Genel Müdür Hasan Tuzcuoğlu
Yöneticiler İş birliğinin İnovasyon İçin Oldukça Önemli Olduğu Konusunda Hemfikir
Diğer verilere göre ise inovasyon ülkelerde genel olarak ilerlemeyi teşvik eden bir araç olarak kabul görüyor. Ancak bazı yöneticiler, kamuoyunun teknolojik inovasyonun eşitsizlik yaratan bir etkisi olduğu yönünde şüpheci bir tavra sahip olduğunu düşünüyor. Teknolojik inovasyonun eşitsizlikler üzerindeki etkisi nedeniyle duyulan kaygı ülkeden ülkeye değişiyor. Gelişmiş pazarlar için süreklilik, yükselen pazarlar için radikal bir değişim var. Dış kurumlara iş birliği artık bir gerçek ve alınmaya değer karlı bir risk olarak görünüyor. Bazı ülkeler ise iş birliği çalışmalarını geçtiğimiz yıla göre daha da artırmış durumda. Değişim isteği veya değişimi kucaklama yetisi firma büyüklüğü ile ilgili. Analitik yetkinliğin artırılmasına yönelik planlama ülkeler arası büyük fark gösteriyor ve daha gelişmiş teknik uzmanlık veya daha yapılandırılmış veri setlerine sahip sektörler değişime öncülük yapıyor, ancak büyük firmalar daha ön planda.
Canan Özsoy son olarak şunları kaydetti: "GE Türkiye olarak bölgesel inovasyonu sonuna kadar destekleme ve ülkemizin hedeflerine giden yolda inovasyona katkı sağlama konusunda kararlılığımız devam ediyor. 2015 yılında faaliyete geçirmeyi planladığımız GE Türkiye İnovasyon Merkezi bu kararlılığımızın en önemli göstergesi olacak. Küresel şirketler, Ar-Ge girişimlerini desteklemeye, yerli firmalar ve üniversitelerle iş birliğine dayalı çalışmalara ve ortaklıklara yönelik yapılar kurmaya oldukça olumlu bakıyor."
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
- Güneş Enerji Santrallerinde Yıldırımdan Korunma ve Topraklama
- Megger Türkiye Ofisi
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.