elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Havaalanlarında Yeni Nesil Arama Yöntemi

Havaalanı kontrol noktalarında geçişler çok daha kolay olabilir. Amerika’da başlatılan uygulama ile bilgisayarlı tomografi cihazları kontrol noktalarına yerleştirlecek ve geçişler oldukça zahmetsiz bir hale gelecek.



A- A+
22.04.2019 tarihli yazı 6231 kez okunmuştur.
Amerikan Ulaştırma Dairesi’nin havaalanlarına yerleştirmeye başladığı bilgisayar destekli tomografi cihazları sayesinde kontrol noktalarından geçmek çok daha kolay ve hızlı hale geldi. Havaalanlarında kontrol noktalarından geçmek çoğu yerde oldukça sancılı hale gelebiliyor. Özellikle de Amerika gibi katı kurallara sahip büyük ülkelere giriş ve çıkışlarda bu durum daha ileri boyutlara taşınıyor.

Kemerinizi sonra ayakkabınız sonra el bagajınızdaki elektronik her şeyi kutulara koymak, tarayıcıdan geçmek derken seyahate başlamadan yoruluyorsunuz. Bilgisayarlı tomografi yöntemi ile bu sıkıntılar tarihe karışabilir.

Amerikan Ulaştırma Dairesi’nin duyurusuna göre toplamda 96,8 milyon dolar tutarında 300 adet yeni bilgisayarlı tomografi cihazı havaalanlarına dağıtılmaya başlandı. Hali hazırda bazı pilot havaalanlarında 22 adet bilgisayarlı tomografi cihazı faaliyet gösteriyor. Hükümetin hedefi 2020’ye kadar 300 adet cihazı her kontrol noktasına yerleştirebilmek.




►İlginizi Çekebilir : Üç Kanatlı Hibrit Uçak: BEHA

Şu anda bilgisayarlı tomografilerin aktif olarak kullanıldığı kontrol noktalarında yolcular geçiş esnasında fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar gibi elektronik ekipmanlarını çantalarının içinde tutabiliyor. Bir sonraki adımda az miktarda sıvı geçişine de izin verileceği düşünülüyor.

Daha yaygın olan klasik X-ray sisteminden farklı olarak bilgisayarlı tomografi cihazı taramayı üç boyutlu olarak yapabiliyor. X-ray’de farklı açılardan görünüm alabilmek için nesneyi birden fazla kez tarayıcıdan geçirmeniz gerekir. Bilgisayarlı tomografide ise böyle bir durum söz konusu değil. Yapılan taramada tek seferde tüm nesnelerin üç boyutlu görüntüsü alınabilir veya birçok farklı açıdan görünümler elde edilebiliyor.

Klasik X-ray tarama sabit bir dalga yayıcı kaynak, tek doğrultuda gönderdiği dalgalar sonucu iki boyutlu görüntüler elde edebiliyor. Bilgisayarlı tomografide ise bu dalga yayıcı kaynak nesnin veya insanın etrafında dönerek görüntü alıyor.   

Bu yeni nesil bilgisayarlı tomografi sistemi ile geçiş kontrolü, yapay zeka destekli makine öğrenimi süreçlerini de barındırıyor. Önceden tanımlanan nesneleri veya fotoğrafları gösterilen objeleri öğrenebiliyor ve benzerleri için de tahminlerde bulunabiliyor. Bu yeteneğin özellikle bıçak, ateşli silah, pil ve batarya türü tehlikeli eşyaları fark edebilmek adına oldukça önemli olduğu belirtiliyor. Tıp alanında da detaylı taramalar için kullanılan yöntemin bu tür endüstrilerde daha sık yer alacağı tahmin ediliyor.


 




Kaynak:
 
popsci.com
►longroom.com
►foxla.com
Bedirhan  ŞEN Bedirhan ŞEN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.