Honda, Araç Gövdesi Hattı için Mitsubishi Electric “CC-Link IE Alan Ağı”nı Tercih Etti
Honda Motor’un Japonya Saitama’da yer alan, 2013 yılında açtığı ana fabrikası Yorii’de Mitsubishi Electric’in fabrika otomasyon kontrol cihazları ve araç gövdesi montaj hattı için “CC-Link IE Alan Ağı” çözümü tercih edildi. Detaylar yazının devamında...
02.08.2016 tarihli yazı 10482 kez okunmuştur.
HONDA’nın Seçimi ‘MITSUBISHI ELECTRIC’ Oldu!
Honda Motor’un Japonya Saitama’da yer alan, 2013 yılında açtığı ana fabrikası Yorii’de Mitsubishi Electric’in fabrika otomasyon kontrol cihazları ve araç gövdesi montaj hattı için “CC-Link IE Alan Ağı” çözümü tercih edildi. Üretim yönetimi bilgileri ve güvenlik sinyalleri dahil olmak üzere fabrika otomasyon cihazlarından kontrol sinyalleri için birleşik ağ dahilinde iletişime imkan tanıyan Ethernet temelli ‘CC-Link IE Alan Ağı’nı tercih eden Honda, bu sayede Yorii Fabrikası’nın üretim ve operasyon yönetiminin etkinliğini ve verimliliğini artırdı.
Honda Motor’un üst düzey üretim teknolojisi ve yüksek verimlilikte sistemler yaratmak üzere geliştirdiği yeniliklerle araç üretimi sektöründe dikkat çeken Yorii Fabrikası, “ana fabrika” rolünü üstlenmektedir. “Ana fabrika” sıfatı ile Yorii’ye üretim teknolojisini ve know-how’ını aşamalı olarak Honda’nın yerel ve uluslararası merkezleriyle paylaşması görevi verilirken, bu sayede genel küresel rekabet kabiliyetinin arttırılması hedefleniyor. Yorii Fabrikası bünyesinde, yüksek üretim hattı etkinliğini artırmak için Mitsubishi Electric’in “CC-Link IE Alan Ağı” fabrika otomasyon çözümü kullanılmaktadır. Fabrikaya sade ve güçlü bir ağ kurmanın hedeflendiği bu seçimde, fabrika otomasyon cihazlarının geliştirilmiş görselleştirmesi de ön planda tutuluyor.
Honda Motor’un üst düzey üretim teknolojisi ve yüksek verimlilikte sistemler yaratmak üzere geliştirdiği yeniliklerle araç üretimi sektöründe dikkat çeken Yorii Fabrikası, “ana fabrika” rolünü üstlenmektedir. “Ana fabrika” sıfatı ile Yorii’ye üretim teknolojisini ve know-how’ını aşamalı olarak Honda’nın yerel ve uluslararası merkezleriyle paylaşması görevi verilirken, bu sayede genel küresel rekabet kabiliyetinin arttırılması hedefleniyor. Yorii Fabrikası bünyesinde, yüksek üretim hattı etkinliğini artırmak için Mitsubishi Electric’in “CC-Link IE Alan Ağı” fabrika otomasyon çözümü kullanılmaktadır. Fabrikaya sade ve güçlü bir ağ kurmanın hedeflendiği bu seçimde, fabrika otomasyon cihazlarının geliştirilmiş görselleştirmesi de ön planda tutuluyor.
Güvenlik Fonksiyonlarında Esnek Çözümler
Honda’nın Yori Fabrikası’nda, araç gövdesi montaj hattı için kontrol hattı kurulurken, genel ağ mimarisi önce fabrikanın tamamını tek bir ağda birleştiren bir düz konstrüksiyon üzerinde düşünüldü. Ancak tek bir hatanın fabrikanın tüm ağını durdurabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak çoklu ağ kullanmanın daha uygun olduğuna karar verildi ve diğer fabrikalara know-how aktarımı için hem sağlam hem de basit bir konstrüksiyona ihtiyaç duyuldu. Sistem mimarisinin planlama aşamasında ekip ağ için iki temel fonksiyonu da saptayan Honda, bunlardan birini fabrika otomasyon kontrol cihazlarının merkezi görselleştirilmesi, diğer temel fonksiyonu ise güvenlik sinyallerinin iletilmesi olarak belirledi. Bu doğrultuda fabrika otomasyon kontrol cihazı kurulumu, izlemesi, hata tespiti ve diğer faaliyetlerin ağ aracılığıyla merkezileştirilebileceği bir sistem kurmayı amaçlayan Honda, esnek hat değişimlerini mümkün kılan bir yapıya kavuşmak için güvenlik sinyallerini de ağa dahil etmeye karar vererek ciddi bir zaman kaybının önüne geçti.
►İlginizi Çekebilir: Marmaray'da Üstün Teknoloji ve Mühendislik
Yorii Fabrikası’nın ihtiyaç duyduğu bu sistemin gerçekleştirilmesi için Honda Mitsubishi Electric’in “CC-Link IE Alan Ağı” çözümüne odaklandı. “CC-Link IE Alan Ağı” sayesinde tek bir Ethernet kablosu, PLC’ler ve kontrol cihazları için kontrol bilgilerinin yanı sıra bağlı fabrika otomasyon cihazlarından bakım ve güvenlik bilgilerinin de iletilmesini mümkün kıldı.
“Optimal Bir Sistem Oluşturduk”
Yorii Fabrikası’nda Mitsubishi Electric’i tercih etmelerinin nedenlerinden bahseden Honda Motor Co. Ltd. Saitama Works, Yorii Fabrikası, Yorii Yönetim Bloğu Bakım Şefi Taku Yokomukai, “Öngörülen üretim rakamlarını gerçekleştirmek için araç gövdesi montaj hattının sürekli olarak yüzde 100 faaliyet oranında tutulması gerekiyordu ve bu durum fabrika otomasyon kontrol cihazları açısından güvenilirliği ve garantili performansı zorunlu kılıyordu. Bu nedenle Yorii Fabrikası’nın araç gövdesi montaj hattı için fabrika otomasyon kontrol cihazları seçerken, Japonya Sayama’daki fabrikamızda yıllar içerisinde kendini kanıtlayan ve her daim takdir ettiğim Mitsubishi Electric ürünlerini tercih ettik. “CC-Link IE Alan Ağı”, Mitsubishi Electric’in kontrol cihazlarıyla son derece uyumlu olduğu için bu ikisini birleştirerek optimal bir sistem oluşturduk” şeklinde konuştu.
Operasyon yönetimi verimi arttı
Temmuz 2013’te faaliyete başlayan ve Eylül 2013’te tam kapasite üretime geçen Honda Yorii Fabrikası’nda Mitsubishi Electric’in “CC-Link IE Alan Ağı” çözümü ile başlangıçta amaçlanan görselleştirme etkisi fark edilir derecede arttı. Ekipmanlarda ya da fabrika otomasyon kontrol cihazlarında sorun olduğunda bile “CC-Link IE Alan Ağı”nın teşhis fonksiyonları sayesinde sorunun kaynağı daha hızlı belirleniyor. Mitsubishi Electric’in sistem konstrüksiyonu ve desteğiyle ilgili müdahale etkinliğinden son derece memnun olan Honda, araç gövdesi montaj hattında 50’ye yakın Mitsubishi Electric PLC’si kullanıyor. “Hat statüsünü ya da belirli bir sinyal alınmadığında meydana gelen her türlü sorunu merkezi olarak görebiliyoruz” diyen Taku Yokomukai, “Bu sayede operasyon yönetimi çok daha verimli hale geldi ve arıza giderme süresi de kısaldı” yorumunda bulundu.
Hat genişletme işleminin kolayca yapılabildiği “CC-Link IE Alan Ağı” üzerinde, iş yükünü kayda değer bir şekilde azaltmak için interlok Mitsubishi Electric’in güvenlik PLC’sine eklenebiliyor. Bu özellikleri kurum açısından son derece değerli bulan Honda, Ocak 2014’te faaliyete geçen yeni Meksika fabrikasında da Mitsubishi Electric’in benzer bir sistemini hayata geçirdi.
“CC-Link IE Alan Ağı” Hakkında
“CC-Link IE Alan Ağı” IEEE 802.3 (1000BASE-T) ile tanımlandığı üzere fiziksel ve veri katmanlarını izleyen bir Ethernet temelli alan ağdır. CC-Link Partner Association tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda büyük ölçüde benimsendi ve bir standart haline geldi. Yüksek hızlı I/O kontrol cihazlarının kontrolünü kapsayan ağ, bağlı cihazların düzenlenmesi ve konfigürasyonunda daha fazla özgürlük sağlayan “Star” ve “Ring” tipleri gibi esnek ağ topoloji opsiyonları sunmaktadır. Ayrıca, kontrol cihazlarının yönetimini (kurulum ve izleme) ve bakımını (izleme ve arıza tespiti) desteklemenin yanı sıra çoklu güvenlik PLC’leri arasında güvenlik bilgilerinin paylaşılmasına izin veren güvenlik iletişim fonksiyonuna sahiptir.
Mitsubishi Electric Corporation Hakkında
Mitsubishi Electric Corporation (TOKYO: 6503), güvenilir ve yüksek kaliteli ürünler üretmekte 90 yılı aşkın tecrübeye sahiptir ve bilgi işlem ve iletişim sistemleri, uzay geliştirme ve uydu iletişimleri, tüketici elektronik cihazları, sanayi teknolojilerinin yanı sıra enerji, ulaşım ve inşaat makinelerinde kullanılan elektrikli ve elektronik donanımlar üretimi, pazarlaması ve satışında dünyadaki ileri gelen markalardan biri olarak kabul edilmektedir. Kurumsal beyanı “Daha İyisi İçin Değişim” (Changes for the Better) ile çevresel beyanı Ekolojik Değişim’in (Eco Changes) ruhuna uygun hareket eden Mitsubishi Electric, toplumu teknolojiyle zenginleştiren, global bir yeşil şirket olmak için çaba gösteriyor. Şirket 31 Mart 2015’te sona eren mali yılda 4.323,0 milyar yen (36,0 milyar US$) konsolide grup satışları kaydetti.
Daha ayrıntılı bilgi için: http://www.MitsubishiElectric.com
Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyonu İş Grubu Hakkında
Kontrol cihazları, sürüş ürünleri, enerji dağıtım ve kontrol ürünleri, elektriksel boşaltım makineleri, elektron ışın makineleri, lazer işleme makineleri bilgisayarlı sayısal kontrol cihazları ve endüstriyel robotların da aralarında bulunduğu çok çeşitli otomasyon ve işleme teknolojileri sunan Mitsubishi Electric, fabrikalarda verimliliğin – ve kalitenin – artmasına yardımcı olur. Ayrıca, tüm dünyaya yayılan geniş hizmet ağı, müşterilerle doğrudan iletişim kurulmasını ve kapsamlı destek verilmesini sağlıyor.
e-F@ctory Hakkında
Mitsubishi Electric’in güvenilir ve esnek üretim sistemleri kurmaya yönelik entegre konsepti e-F@ctory, kullanıcıların yüksek hızlı, bilgiye dayalı üretim amaçlarına ulaşmalarını sağlar. e-F@ctory Alliance adı verilen ortak çözüm faaliyeti ve CC-Link Partners Association (CLPA) gibi açık ağ kuruluşlarıyla yürütülen işbirliği sayesinde, kullanıcılar geniş kapsamlı “sınıfının en iyisi” prensibi doğrultusunda kapsamlı çözümler oluşturabilmektedir. Özetle, e-F@ctory ve e-F@ctory Alliance müşterilerin entegre üretim imkanı elde ederken en optimal tedarikçi ve çözüm seçme kabiliyetlerini de muhafaza etmelerini sağlamaktadır.
Kaynak:
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.