elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Ucuz ve Daha Temiz Biyoyakıt İçin Çok Fonksiyonlu Nanopartiküller

ABD Ames Laboratuvarı Enerji Departmanı araştırmacıları biyoyakıt üretiminde birçok prosesi birleştirerek daha hızlı, ucuz ve temiz biyoyakıt elde etmeyi başardı. Bu önemli gelişmede biyoyakıt üretim prosesinde çok fonksiyonlu nanopartiküller kullanıldı. Araştırmacılar biyoyakıt eldesinde önemli bir gelişme kaydettiklerini ve deneysel çalışmaların devam edeceğini vurguladı. Detaylar haberimizde.



A- A+
16.05.2014 tarihli yazı 12826 kez okunmuştur.
Bilim adamları tarafından biyoyakıtları daha ucuz ve daha temiz hale getirilen bir teknoloji geliştirildi. Araştırmada kullanılan malzemelerle birlikte maliyetlerin azaldığı daha temiz bir biyoyakıt teknolojisi oluşturuldu.  Geliştirilen bir nanopartikülle yeşil dizel üretimi için aynı anda iki işleme fonksiyonu gerçekleştirmek mümkün olabilecek.
 



►İlginizi Çekebilir: Alglerden Biyodizel Üretimi
 

ABD Enerji Ames Laboratuvarı tarafından yürütülen çalışmada maliyetleri azaltmak için bazı proseslerin birleştirilmesi hedeflenmekte. Araştırmada kullanılan yöntem, alkoller ile tepkimeye girerek yağlardan üretilen biyodizel prosesini kapsamaktadır.
 
Ames Laboratuvarı araştırmacısı bilim adamı Igor Slowing: "Eğer geleneksel olarak mikroalglerin yağı gibi serbest yağ asitleri bakımından zengin olan bir malzemeden biyodizel üretildiğinde , ilk olarak yağ asitlerini ayırmak gereklidir ve sonra yakıt üretmek için gerekli katalitik reaksiyonları gerçekleştirebilirsiniz.'' ifadesinde bulundu. "Çok fonksiyonlu nanopartiküllerin tasarımı üretilen biyodizelin daha temiz ve ekonomik olmasının yanında belirli proseslerin de hızlanmasını sağlayacak. Biyodizelin aksine,katı ve sıvı yağların hidrojenasyonu ile üretilen yeşil dizel ve petrol bazlı dizelin kimyasal bileşiminin çok benzer olduğunu vurgulamakta fayda var. Fark olarak yeşil dizelin daha stabil ve daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip olması gibi biyodizel üzerinde birçok avantajı vardır.

 
 
 
►İlginizi Çekebilir: Yeşilden Gelen Enerji: Biyokütle

 
Ames Laboratuvarı araştırma ekibi Kapil Kandel,Conerd Frederickson, Erica A. Smith ve Young-Jin Lee ilk kez bi-fonksiyonlu nanopartiküllerin kullanılmasıyla başarıyı sağladıklarını gördüler. Kullanılan bu sıralı gözenekli parçacıklar, serbest yağ asitleri ve yeşil dizel içinde asitlerin dönüşümünü katalize eden nikel nano-tanecikleri yakalamayı sağlayan amin gruplarını ihtiva etmektedir.
 
 

Araştırmacılar bu tür bilimsel çalışmaların teknoloji odaklı olduğunu ve bu tür deneysel metotların sanayiye entegre edilmesinin verimlilik açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayarak temiz enerji teknolojilerinin giderek vazgeçilmez hale gediğini öngördü.


Kaynak


►Sciencedaily
 
Yunus Emre Sarıbuğa Yunus Emre Sarıbuğa Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.