ABB, Şanghay'da Son Teknoloji Mega Robotik Fabrikasını Açtı
ABB, Çin'in Şanghay kentindeki Kangqiao'da son teknoloji, tam otomatik ve esnek robot fabrikasını açtı. ABB'nin 150 milyon dolarlık yatırımı ile yapılan 67 bin metrekare üretim ve araştırma tesisi, şirketin dijital ve otomasyon teknolojilerini yeni nesil robotlar üretmek için kullanacak.
05.12.2022 tarihli yazı 4735 kez okunmuştur.
ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu Başkanı Sami Atiya, "Çin'de otuz yıllık bir başarının üzerine inşa edilen yeni mega fabrikamızın açılışı, müşterilerimizin sürdürülebilir şekilde büyümesine, işgücü eksikliklerini gidermesine ve yeni otomasyon çağında yüksek değerli işler yaratmasına yardımcı olmak için bir başka kilometre taşıdır. Yenilikçi, otomatikleştirilmiş ve esnek fabrikamız, buradaki tüm değer zincirimizi güçlendiren" Çin'de ve Çin için "stratejimizde kilit rol oynuyor. Satışların yüzde 90'ından fazlası fabrikamız tarafından desteklenmekte. Bu yeni tesis Çin’deki müşterilerimiz daha fazla yerel ürün, çözüm ve hizmetten yararlanmasına imkan sağlayacak." dedi.
ABB, küresel robot pazarının bugün 80 milyar dolardan 2025'te 130 milyar dolara çıkacağını tahmin ederken, dünyanın en büyük robot pazarı Çin'in 2021'de küresel robot kurulumlarının yüzde 51'ini oluşturduğunu ve 2021'de bir milyon adetlik operasyonel robot sınırını aştığını tahmin ediyor.
Tesis, fiziksel ve dijital dünyaları bir araya getirerek, verilerin toplanması ve analizi yoluyla performansı artırmak ve verimliliği en üst düzeye çıkarmak için sanal planlama ve üretim yönetim sistemlerini kullanan bir dijital üretim ekosistemi yaratıyor. Artık geleneksel sabit montaj hatları yok; bunun yerine esnek, dijital bağlantılı şekilde bir ağa bağlı olan ve akıllı otonom mobil robotlar tarafından hizmet verilen modüler üretim hücreleri var. Yapay zeka destekli robotik sistemler, vidalama, montaj ve malzeme taşıma gibi görevleri üstlenerek insanları bu görevlerden kurtarıyor ve daha motive edici işler yapılmasını sağlıyor.
ABB Robotik Başkanı Marc Segura, "Bu üretim ve Ar-Ge tesisi, üretim ve iç lojistiği daha esnek, daha hızlı ve daha verimli hale getirerek geleceğin fabrikası vizyonumuzu hayata geçirmemize imkan tanıyacak. Esnek, modüler, akıllı üretimdeki en son taahhüdümüzü somutlaştırıyor ve daha akıllı robotlar için Yapay Zeka (AI) öğrenme teknolojilerine odaklanmamızı temsil ediyor. Yeni Ar-Ge tesisimizde, işletmeleri dünyanın en büyük robotik pazarındaki yeni otomasyon çağına hazırlamak için onlarla birlikte yeni çözümler geliştireceğiz.” dedi.
Tesisin 8 bin m2'lik alanı kapsayan Ar-Ge merkezi, robotları daha akıllı hale getirmek için Yapay Zeka (AI), dijitalleştirme ve yazılım alanlarında otonom mobilite, dijital ikiz, yapay görme ve düşük kodlu programlama yazılımı gibi yeni yenilikler sayesinde esnek, daha güvenli ve kullanımı daha kolay çözümler ortaya çıkaracak.
ABB'nin "açık laboratuvarında" iş ortakları ve müşterilerle birlikte geliştirilen bu yenilikler, Yeni Enerji Araçları (NEV), lojistik, sağlık, yiyecek ve içecek gibi yeni sektörlerde esnek otomasyon için yeni olasılıkların ortaya çıkmasına yardımcı olacak. Okullar ve üniversitelerle mevcut ortaklıklar yoluyla 2005 yılından bu yana Çin'de bir milyondan fazla kişiye eğitim veren ve bu yeni tesis sayesinde, iş ortakları ve son kullanıcıları yeni bir otomasyon çağında gelişmek için gerekli becerilerle donatmaya ve hazırlamaya devam edecek.
ABB Çin Robotik Bölümü Başkanı Rui Liang, “ABB Robotik, yaklaşık 30 yıl önce Çin pazarına girdiğinden bu yana, otomotiv ve elektronikten metal, plastik ve lojistiğe kadar tüm sektörlerdeki müşterilerini desteklemektedir. Şimdi yeni mega fabrikamızla artık Çin'de özellikle Yeni Enerji Aracı üretimi, giyilebilir elektronik ürünler, restoranlar, sağlık, e-ticaret, perakende ve hizmet robotları gibi yeni segmentlerden gelen otomasyon talebindeki artışı karşılayabiliyoruz." dedi.
Fabrika, Temmuz ayında Avusturya'da makine otomasyonu için yeni bir küresel inovasyon ve eğitim kampüsünün ve Eylül ayında Berlin'de açılan Öğrenen Fabrika 4.0'ın ardından bu yıl açılan en son ABB Robotik ve İmalat Otomasyon tesisidir.
ABB, Çin'de 130'dan fazla şehirde 15 bin'den fazla kişiye istihdam sağlıyor ve Çin, ABB'nin en önemli Ar-Ge ve üretim merkezlerinden biri olmaya devam ediyor. Dünya çapındaki üç ABB Robotik fabrikasından biri olan Şangay'daki mevcut tesisin yerini alan yeni tesis, Asya'daki müşterileri destekleyecek. İsveç'in Västerås kentindeki fabrika Avrupa'daki müşterilere ürün tedarik ediyor ve Michigan'daki Auburn Hills fabrikası Amerika'daki müşterileri destekliyor.
Kaynak:
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.