elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Artık Her Yüzey Dokunmatik Olacak

Hayatımızın her alanında karşımıza çıkan dokunmatik ekranlar vazgeçilmez bir hal aldı. İnsan yaşamında bu teknolojinin kullanım alanlarına arttırmaya yönelik çalışmalar her geçen gün artarak devam etmekte. Birçok yüzeyi dokunmatik ekran özelliğiyle buluşturan STATİNA, bu alanda önemli bir dönüm noktası oluşturmuşa benziyor.



A- A+
17.07.2013 tarihli yazı 17119 kez okunmuştur.

Hızla Gelişen Teknoloji: Dokunmatik Ekran

Dokunmatik ekran teknolojisi şüphesizki günümüzün en önemli ve hızlı gelişim sağlayan teknolojik alanlarından. Bu teknolojinin ortaya çıkışı 1965 yılına dayanmakta. O günden beri hızla gelişen bu teknolojinin günlük yaşamda kullanımı 2007 yılında Apple’ın iPhone ürünü ile başladı. Tabletlerin ve akıllı telefonların dışında otomatik para çekme  makinelerinden tutun da navigasyon sistemlerine, medikal ürünlere, oyun konsollarına kadar birçok alanda rastladığımız bu teknoloji STATINA (speech touch and acoustic tangible interfaces for next-generation application) ile artık sınır tanımıyor.
 


 

 

► İlginizi Çekebilir : Dokunmatik Ekranlar Nasıl Çalışır?



Birçok Yüzey Dokunmatik Olabilecek

Singapur merkezli Nanyang Teknoloji Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen STATINA isimli teknoloji ahşaptan plastiğe kadar birçok yüzeye dokunmatik desteği getirebiliyor. Sistemde gömülü elektrik sensörleri ile geleneksel kapasitif dokunmatik ekran aksine, düşük maliyetli titreşim sensörleri ve Webcam kullanılıyor. Webcam ile çoklu dokunma ve sürekli izleme özelliğine sahip olan Statina, titreşim sensörleri ile dokunulan noktaları algılayabiliyor. Bu özellikler sayesinde görüntü ölçeklendirilip, kolayca çeşitli ekran boyutları için kullanılıyor. Statina, her bir milimetre aralığında  yüksek izleme hassasiyeti ile kapasitif dokunmatik ekran teknolojisini de sağlamakta.
 
Önümüzdeki 1.5 ile 4 yıl içerisinde ticari hale getirilmesi beklenen statinanın, elektronik ürünlerde interaktif dijital tabelalarda vb. alanlarda rahatlıkla kullanılabileceğini belirtiyorlar.

Kaynak : 

►Asia.Cnet
Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.