elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bosch Rexroth, Eyfel Kulesi’nin Hidroliklerini Yeniledi

Bosch Rexroth, Paris’in simgesi Eyfel Kulesi’nin Batı sütununda bulunan asansörün hidroliklerini, orijinal teknolojiye yakın ancak gelişmiş modern bileşenlerle yeniledi. Bosch Rexroth’un ürünü olan akıllı sistemle orijinaline sadık kalınarak yenilenen yapı, artık yüzde 25 oranında daha az enerji kullanıyor.



A- A+
18.08.2016 tarihli yazı 10773 kez okunmuştur.
Eyfel Kulesi, 125 yıldır görünüşte değişmeden, Paris'in sembolü olmaya devam ediyor. 1889 yılında 312 metre olarak inşa edilen kule, 40 yıl boyunca dünyadaki en yüksek yapı unvanını elinde tuttu. Binanın yaratıcısı ve operatörü Gustave Eiffel, olabildiğince çok sayıda ziyaretçinin Eyfel Kulesi'nden görünen manzaranın keyfini çıkarabilmesi için ilk etapta çeşitli asansör versiyonlarına odaklanmıştı.



Ancak kulenin açılışından on yıl sonra, Doğu ve Batı sütunlarına hidrolik olarak çalışan asansörler yapılması için ilan verdi. Yaklaşık 115 metre yükseklikteki ikinci platforma dikey olarak yükselmeyip sütunun eğimine göre hareket eden bu asansörlerde, doğrudan sisteme bağlı olmayan hidrolik tahrik konsepti kullanıldı. Asansör 1986 yılında yenilendi ve orijinal yapı da kısmen değiştirildi.

Tarihi mekânlardaki projeler için deneyimli bir iş ortağı


2008 yılında ise Eyfel Kulesi’ni modernleştirme projesi için teklif veren Société d’Exploitation de la Tour Eiffel (SETE) adlı şirket, güncel güvenlik standartlarına uygun olan ve bakım ihtiyacını azaltıp enerji verimliliğini artırırken aynı zamanda 1899'daki yapıya da olabildiğince sadık kalan bir çözüm aradı. Hidroliklerin modernleştirilmesi işini Bosch Rexroth üstlendi.



Tarihi mekânlardaki tahrik ve kontrol sistemlerinin modernleştirilmesi hususunda deneyimli bir sistem ortağı olan Bosch Rexroth, Batı sütununda bulunan asansörün hidrolik sistemlerini yeniledi. Şirket, bunu yaparken orijinal yapıda olan doğrudan sisteme bağlı olmayan hidrolik tahrik fikrine sadık kaldı ve bunu da güncel mühendislikle uyguladı.
 

Bu süreçte, öncelikle, mühendislerin yalnızca kısmen korunabilmiş olan yapı belgelerinin yardımıyla orijinal çözümü yeniden yapılandırmaları gerekti. Mühendisler, 100 yıldan daha uzun bir süre önce olanın aksine, Rexroth tarafından geliştirilen simülasyon programı SIMSTER'ı kullandı.
 

Enerji talebi yüzde 25 azaldı


Modernleştirilen sistemde, kabini alçaltırken enerji depolayan ve ardından bu enerjiyi yukarı doğru hareket ederken kullanan üç adet yüksek basınç silindirine ve iki adet kaldırma silindirine sahip orijinal yapılandırma kullanılıyor. Yapılan tek büyük değişiklik, o dönemde henüz mevcut olmayan deplasman pompalarıyla aşağı ve yukarı hareketi kontrol etmek için kullanılan valflerin, enerji verimliliği sağlamak amacıyla değiştirilmesi oldu. Bu modernleştirmeyle Rexroth, asansörün enerji talebini eski çözüme oranla yaklaşık yüzde 25 oranında azaltıyor.

 

2014 yılında tamamlanan bu modernleştirme işlemi, Bosch Rexroth'un yüklenici bir firmanın sistem ortağı olarak dünya çapında gerçekleştirdiği çok sayıda büyük projeden biri. Şirket daha önce Londra'da bulunan Tower Bridge'in hidrolik ekipmanlarını güncelleyerek modern hale getirdi. Moskova'da bulunan Bolşoy Tiyatrosunun tamamını yenilerken, dünya çapında en modern ve en karmaşık ekipmanlar arasında yer alan bir sahne teknolojisi ekipmanı kurdu.

Bosch Rexroth Türkiye Hakkında

Bosch Rexroth AG'nin Türkiye'deki faaliyetleri 1976 yılında Hidropar A.Ş. adıyla başlamış ve Mayıs 2001'den itibaren, Bosch Rexroth Otomasyon San. ve Tic. A.Ş. adıyla devam etmiştir. Gebze'deki satış ofisi ve Bursa'daki seri üretim fabrikasıyla bugün, 120.000 m2’lik bir alan ve 1000'e yakın çalışan sayısına ulaşmıştır. Bosch Rexroth A.Ş. Gebze'deki tüm satış öncesi ve sonrası mühendislik çalışmalarıyla birlikte sistem tasarım, montajı ve testi, satış sonrası eğitim ve saha servis hizmetleri vermektedir. Bursa'daki seri üretim tesisinde hidrolik uygulamalarda kullanılan valfler ve hidrolik pompalar üretilirken, üretim hacminin %90'undan fazlası Avrupa ve dünya pazarlarına ihraç edilmektedir.

Bosch Rexroth’un ekonomik, hassas, güvenilir ve enerji tasarrufu sağlayan tahrik ve kontrol teknolojileri her boyuttaki makine ve sistemi hareket ettirebilir. Şirket yenilikçi bileşenlerin yanında müşteriye özel entegre otomasyon çözümleri ve hizmetleri geliştirmek için Mobil Uygulamalar, Makine Uygulamaları ve Mühendisliği ve Fabrika Otomasyonu pazar segmentlerindeki global uygulama deneyimini bir araya getirmektedir. Bosch Rexroth müşterilerine hidrolik, elektrikli tahrik ve kontrol, dişli teknolojileri ve doğrusal hareket ve montaj teknolojilerini tek kaynaktan sunmaktadır. 80 ülkedeki lokasyonları ile globalde 2015 yılında 31.100 çalışanıyla yaklaşık 5,4 milyar avro ciro gerçekleştirilmiştir.

Detaylı bilgi için: www.boschrexroth.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 
►İlginizi Çekebilir: Asansör | Zamanın Artısı


Kaynak: