Güneş Enerjili 10 Harika Cihaz
Kullandığınız, güneş enerjisi ile çalışan kaç adet cihazınız var ? Muhtemelen hesap makinanızın güneş enerjisi ile çalışma opsiyonu vardır. Fakat dünya hızla güneş enerjsi ile çalışan ürünler üretmeye başlıyor.
Günlük hayatta kullandığımız birçok cihazın çalışması için hergün, birtakım güç kaynakları kullanırız. Kullandığımız bu cihazların çoğu ise elektrik enerjisiyle çalışır. Birleşmiş Milletler Çevre Programı'na göre, dünyamız her yıl 20 ila 50 milyon ton elektronik atık üretiyor. Bu atıkların çoğu elektronik aletlerin yoğun bir şekilde kullanılması sonucu oluşuyor.
Fakat bazı insanlar bu konuya dikkat çekiyorlar ve cihazların güneş enerjisiyle çalışmasını sağlayarak dünyadaki enerji israfının önüne geçmeye yardımcı oluyorlar.
İşte çarpıcı, bir o kadar da ilgi çekici güneş enerjisiyle çalışan 10 farklı cihaz:
Güneş Enerjili Çadır
Güneş enerjili çadır, kendi güneş paneline sahip. Çadırın içinde entegre LED lambaları mevcut. Solar paneller bataryalarını kendi kendine şary edebiliyor. Çadırın içinde bulunan ışıktan 2 ila 4 saat yararlanabilmek için çadırın 4 ila 6 saat güneş ışıklarıyla şarj olması yeterli. Güneş enerjili çadırın 4 kişilik ve 6 kişilik versiyonları mevcut. Fiyatı ise sırasıyla 180$ ve 220$.
Ayçiçeği - Solar Enerji Santrali
İşte yeni ve güçlü bir ev-ofis kreasyonu. Bu bir güneş enerjili müzük sistemi. Solar enerji santralinin içinde yerleşik 3 standart priz aracılığıyla güneş enerjisinden elektrik üretiliyor. Üstte bulunan güneş paneli gün boyunca güneş enerjisini depoluyor. Böylece şarj edilebilir güneş pilleri cihazın gece boyunca çalışmasını sağlıyor.
Freeloader - Güneş Enerjili Şarj Aleti
Uzun yolculuklarda küçük el aletlerinizi yanınıza almayı sever misiniz? Eğer cevabınız evetse, bu taşınabilir güneş enerjili şarj aleti tam size göre. Cihaz, herhangi bir yerde herhangi elde taşınabilir bir aleti çalıştırabilecek taşınabilir bir sisteme sahip. Tek şarjda, Freeloader'ın dahili bataryası bir iPod'u 18 saat, bir cep telefonunu 44 saat, PSP'yi (PlayStation) 2,5 saat ve PDA'yı (Dijital Özel Sekreter" anlamına gelen 'Personal Digital Assistant' tanımının kısaltması olan PDA'ler, boyutları avuç içine sığacak kadar küçük, başta kişisel bilgilerin saklanabildiği ve iletişim özelliğine sahip elektronik cihazlardır) ise 22 saat çalıştırabilecek güç üretiyor.
Güneş Enerjili Yeraltı Tarım Zararlısı Kovucu Cihaz
Güneş enerjisiyle çalışan bitkilere zarar veren küçük hayvan veya böcekleri kovmaya yarayan bu alet tam bir çevre dostu. Cihaz, üstünde yer alan güneş paneliyle çalışıyor. Panel güneşli bir havada 3 saat içinde şarj olabiliyor ve tek şarjda 8 saate kadar çalışabiliyor.Bu panel yeraltındaki köstebek, tarla faresi, yer sincabı gibi tarım zararlılarını karmaşık bir kuruluma gerek kalmadan ve harici bir güç kaynağı gerektirmeden uzaklaştırıyor. Su geçirmez anotlanmış çivi, 30 saniye arayla ses titreşimleri yaydığı toprağın içine yerleştiriliyor. Ses dalgaları, toprağın altında oyuklarda gizlenen tarım zararlılarını rahatsız ediyor ve kaçmaya mecbur bırakıyor.
Güneş Enerjili Laptop Çantası
Yukarıda bahsettiğimiz Freeloader güneş enerjili şarj aleti, gerçekten de küçük aletleri şarj etmek için ideal, fakat diz üstü bilgisayarlarını yolda şarj etmek isteyen insanlar için daha iyi bir seçenek var. "Voltaic Generator" adı verilen bu ürün, bir diz üstü bilgisayarı şarj edecek kadar güçlü ilk güneş enerjili çanta.
Yüksek verimli solar hücrelere sahip olan bu çanta, güneş enerjisini depolayan ve daha yüksek bir verimle depolanan bu enerjiyi elektriğe dönüştüren özel tasarım bir batarya kutusuna sahip. Batarya güneşli bir günde yaklaşık 5 satte şarj olurken çantadaki güneş panelleri 15 watt'a kadar güç üretebiliyor. Cihaz diz üstü bilgisayarlardan başka, cep telefonlarını ve el ile taşınabilen çok sayıda elektronik eşyayı da şarj edebiliyor.
Güneş Enerjili Aydınlatma Sistemi
Gece bahçenizi canlı ışıklarla görmeyi seviyorsanız fakat aynı zamanda elektrik enerjisi de harcamak istemiyorsanız, Corona Güneş Enerjili Aydınlatma Sistemini'ni size öneriyoruz. Corona, güneş enerjili bir dışmekan aydınlatma sistemi. Bu sistemi yere destekleyerek kurabilir, duvara asabilir ya da sadece masa üstüne yerleştirebilirsiniz.
Corona'nın solar voltaik hücresi, güneş ışığını gün boyunca enerjiye dönüştürür. LED lambalar güneş batınca otomatik olarak parlamaya başlar. Hiçbir yapıştırıcı veya bağlantı elemanları kullanılmaması, bu cihazı geri dönüşüm için sökmeyi kolay hale getiriyor.
Güneş Enerjili Wi-Fi
Güneş Enerjili Wi-Fi ilk olarak Colorado, Boulder'de tanıtılmıştı. LightWave AP-1000 modelinin yaklaşık 72 saat çalışması için 5 saatlik şarj yeterli. Bu teknoloji için asıl beklentinin ise uzak yerleşim yerlerinde kullanılması veya güç kesildiğinde yedek enerji kaynağı olarak kullanılması olduğu belirtiliyor.
Güneş Enerjili Güneş Gözlüğü
SIG adı verilen bu güneş gözlüğü, güneş enerjisini hapsediyor ve elektrik enerjisine dönüştürüyor. Bu enerji, gözlük çerçevesinin arkasındaki jack girişi vasıtasıyla küçük cihazları çalıştırabiliyor. Güneşlenirken, iPod'unuzu dinlerken ya da şarjı bitmiş küçük aletleriniz için bu güneş gözlüğü çok kullanışlı duruyor.
Güneş Enerjili PMP (Taşınabilir Medya Oynatıcısı)
Shiro SQ-S adı verilen portatif medya oynatıcısının arkasında entegre güneş panelleri mevcut. Böylece kullanıcıya cihazı güneş enerjisiyle de şarj etme opsiyonu tanınmış. Bunların dışında bir AC kablosu veya bir USB kablosu da şarj işlemi için yeterli. Güneşli bir günde şarj işlemi 6 saati alırken USB kablosuyla bu süre 4 saate iniyor.Tek dolumda SQ-S, 38 saatlik müzük oynatma ve 10 saatlik video oynatma kapasitesine sahip.
Güneş Enerjili Çim Biçme Makinası
Çim biçerken harcanan petrolden nefret ediyorsanız Husqvarna şirketinin ürettiği bu çim biçme makinasını denemelisiniz. Araç güneş enerjisiyle çalışıyor ve sıfır emüsyon sağlıyor. Araç güneş panelleri sayesinde güneşli bir günde şarj edilebiliyor. Şarj azalmaya başladığında, araç otomatik olarak şarj istasyonuna doğru hareket ediyor. Tam otomatik bu çim biçme makinası size -eğer varsa- eski araçlarınızı onunla değiştirme fırsatı sunuyor.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler
- Kompanzasyon Sistemleri ve Güç Kalitesi | Webinar | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür I Elektrik 4.0
- Nasıl Dönüşür I Fosil Yakıt
- Nasıl Dönüşür I Kompost
- Sigma DIN Rayı Çözümleri: Ürün Portföyü, Teknik Özellikler ve Kullanım Alanları