elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kazancınız Uçup Gitmesin |
İşletmeleriniz İçin 10 Tasarruf Önerisi

İşletme sahibisiniz ya da olmak üzeresiniz. Kara geçmenin türlü yollarını arıyorsunuz. Siz bir yandan gelirinizi arttırırken biz de giderlerinizi kısmanıza yardımcı olacak püf noktaları vereceğiz



A- A+
08.04.2013 tarihli yazı 61641 kez okunmuştur.

10) Geri Dönüşüm :


Tasarruf defterini yeni açtınız ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz; tasarrufun en basit ve etkili yöntemlerinden biri kuşkusuz geri dönüşümdür. İşletmenizde geri dönüşüm uygulamasını henüz başlatmadıysanız, daha fazla gecikmeyin.
 

Dünya’nın pek çok kentinde düzenli olarak görev yapan geri dönüşüm ekipleri var. Size düşen ise sadece plastik, kağıt, cam ve metal atıklarınızı temin edilen renk kodlu özel geri dönüşüm kutularına koymak ve çalışanlarınızı geri dönüşüm politikası hakkında bilgilendirmek.
 

 

9) Elektronik Belgeler :


Ofis ortamında kullanılan kağıt belgelerin geri dönüşümü son derece önemli elbette, peki mümkün olduğunca kağıt kullanmamak daha etkili bir yöntem değil mi sizce de?
 

E-mail, geleneksel posta yöntemlerine göre daha çevreci bir yaklaşım, üstelik çok da hızlı.

Faks modemler artık bilgisayardan doğrudan belge fakslamanıza olanak sağlıyor. EchoSign.com gibi elektronik imza hizmetleri ise kağıt olmadan yasal belgelerin imzalanmasını ve depolanmasını mümkün kılıyor.

 

 
 

8) Su İsrafının Azaltılması :


Elektronik musluklar ve düşük su akıntılı tuvaletler ile su israfı önemli bir ölçüde azaltılabiliyor ancak bu durum şirketteki tuvaletlerin tümüyle yenilenmesi anlamına geliyor. Astarı yüzünden pahalıya gelsin istemeyiz bu nedenle biz sizlere daha basit bir yöntem önereceğiz. İlgili yerlere, çalışanlarınıza su tasarrufunun önemini hatırlatan ve onları sağduyulu olmaya davet eden küçük notlar asabilirsiniz. Örnek olarak; “Muslukların tamamen kapatılmasına özen gösteriniz.”, “Muslukları gereksiz yere açık tutmayınız.” , “Bulaşık makinesini sadece tamamen dolduğunda çalıştırınız.” gibi.
 
 

7) Isıtma ve Soğutma :


Yaz aylarında termostatı sadece birkaç derece yükseltmek ve kış aylarında da birkaç derece düşürmek, yıllık ısıtma ve soğutma maliyetlerinizde %10  ila %20 arası bir tasarruf sağlayacaktır.

Isıtma ve soğutma sistemlerini daha verimli hale getirebilmek için; kış aylarında kalın giysiler tercih edilmesi konusunda çalışanlar bilinçlendirilirken, yaz aylarında ise son derece serin tutacak giyecekler hatta işletmenizin çalışma prensipleri doğrultusunda eğer mümkünse kısa kollu ipek gömlekler ve dizüstü şortlar tercih edilmesi özendirilebilir.
 
 

6) İkinci El Mobilya ve Dekorasyon Malzemeleri :


İşletmenizi kurma aşamasındasınız ya da belki daha verimli bir çalışma ortamı yaratacak yeni bir dekorasyon planınız var. İkinci el ofis malzemelerini tercih ederek şık ve benzersiz bir çalışma ortamı oluştururken, masraflarınızı da azaltabilirsiniz. Çok önemsiz bir madde gibi görünse de yapılan araştırmalar neticesinde elde edilen kar oranları inanın bunun tersini söylüyor.
 
 

5) Aydınlatma :


Geçmişte kullanılan akkor ampuller yerine LED ve CFL aydınlatmalarının tercih edilmesi uzun vadede hem para hem de enerji tasarrufu sağlayacaktır.

Ayrıca enerji tasarrufunda,  güneş ışığından maksimum ölçüde yararlanarak,  güneş ışığının yeterli geldiği saatlerde aydınlatmaların tamamen kapatılması sandığınızdan çok daha etkili bir yöntem.
 
 

4) Elektrikli Aletleri Kapalı Tutmak :


Kullanılmadığı süre boyunca tüm elektronik ekipmanların kapalı olmasına özen gösterin. Faturaların kabarık gelmesinin en önemli nedenlerinden birinin, ofisten çıkmadan önce kapatılması unutulan elektrikli aletler olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Yaptığınız ayarlamalara göre, ekipmanları otomatik olarak kapatabilen akıllı elektrik prizleri bunun için kesin bir çözüm olabilir.
 

3) Telekonferans:


Başka bir şehirde hatta ülkede bir toplantınız var. Uçak, tren, otomobil ile seyahatinizin ne kadar zaman, yakıt ve para israfı olduğunu bir düşünün. Günümüzde “GoToMeeting” ve Cisco’nun “TelePresence” gibi hizmetleri sayesinde farklı lokasyonlardaki toplantılarınız için seyahat etmenize gerek kalmıyor. Video konferanslar sayesinde görüşmelerinizi çevrimiçi olarak gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
 

2) Çevre Dostu Kaynak Kullanımı :


Kağıt zımbalarından tutun yazıcı kartuşlarına, hatta içecek ve aperatif makinelerine, iş yerinizde daha pek çoğunu kullanmaktasınız. Peki bunlar; Geri dönüşebilir mi? , Organik mi? , Doğal mı, yoksa sentetik mi? ,… Ofisiniz için kaynak seçerken, tüm bu soruları dikkate almalısınız. Sürekli inovatif fikirlerin geliştiği günümüzde, küçük bir araştırmayla tüm bu ihtiyaçlar için basit ve çevre dostu çözümler bulabilirsiniz.
 
 
 

1) Uzaktan Çalışma :


İtiraf edelim ki, günümüzde çoğu iş saatlerce bilgisayar ekranına bakarak çalışan personelleri gerektiriyor. Bunu neden kendi evlerinin rahatlığında yapamasınlar? E-posta, Skype ve web chat gibi araçlar ile rahatlıkla iş akışını yönetebilirsiniz. Ayrıca evden yürütülen bu çalışmalar, pek çok işletme için ciddi miktarda para tasarrufu anlamını taşıyor.
 

 
Selin Anaer Selin Anaer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.