elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Microsoft Azure'u Ne Kadar İyi Tanıyoruz?

Microsoft'un bulut platformu olarak üretilmiş Azure, çoğumuzun bilmediği ,duymadığı,hayatımızı kolaylaştırmak için tasarlanmış mükemmel bir koleksiyon.Microsoft Online Services hizmetinin lansmanından sonra gelen bulut bilgi işlemi içine alınan Microsoft'un ilk adımı da diyebiliriz.Peki Azure hayatımıza neler katacak ? Nasıl dizayn edilmiş? Nerelerde kullanılabilir? Soruların cevabını yazımızda sizler için paylaştık.



A- A+
19.03.2015 tarihli yazı 13304 kez okunmuştur.

Microsoft Azure İle Bulut Bilişimi

İlk adı Windows Azure ile karşımıza çıkan platform, 25 Mart 2014'te isim değişikliğine gitmiş ve yeni ismi olan Microsoft Azure ile de büyümeye devam etmektedir.Bu değişim Microsoft’un Azure’u, Office 365, Dynamics CRM, Bing, OneDrive, Skype ve Xbox Live gibi diğer platformlarda benzer şekilde bir genel bulut platformu olarak konumlandırma stratejisini yansıtmıştır.SaaS,PaaS ve IaaS kavramlarının yazılım geliştiricilerin dünyasına girmesi ile bütün bu servisleri sunacak platform ihtiyacı sonucu doğan Microsoft Azure, bulut bilişiminde yerini sağlamlaştırmış durumda.Azure,yazılımlarınızın yüksek erişebilirlikte ve ölçeklenebilirlik standartlarında olması için sizin yerinize çalışacak,operasyon maliyetlerinizi düşürerek yönetim kolaylığı sağlayacak.
 



 İlginizi Çekebilir : Microsoft'un Bağımsız Telefonu


Bulut Teknolojisi'ne sunmuş olduğu yenilikler,kolaylıklar ve farklılıklar  ile dikkatleri üzerine çeken Microsoft Azure, daha hızlı ilerlemenize,paradan tasarruf etmenize ve daha fazla şeyler yapmanıza yardımcı olacak, ayrıca bilgi işleme,depolama veriağ ve uygulama gibi hizmetleri içererek her an yanınızda bulunacak. Bunun yanında uygulamalar için bir çalıştırma olarak hizmet veren Microsoft Azure, kapalı arazi uygulamalarının geliştirilmesine, yönetilmesine ve sunucularda barındırılmasına imkân veren bir "dizi hizmeti" sunuyor.
 
 
Azure çekirdeği, Compute, Storage ve Fabric adlı üç bileşenden oluşuyor.Compute; Web Role ve Worker Role ile çalışarak hesaplama ortamı sağlıyor.Storage; Blobs, Tables, Drives gibi büyük ölçekli ihtiyaçlar için ölçülebilir depolama  alanı sağlıyor. Bütün bu parçaları bir arada toplayan, sunucu ihtiyacını karşılayan, yüksek hızlı bağlantıları sağlayan bileşen de Fabric'tir.
 


 İlginizi Çekebilir : Microsoft'tan Internet Explorer'a Rakip


Azure Services Platform' u yazılım geliştiriciye, REST, HTTP ve XML üzerine kurulmuş bir API sağlar. Microsoft Visual Studio ile çalışır, onun için Azure-hosting uygulamalarını geliştirmek ve yayınlamak için bir IDE olarak da kullanılabilir. Uygulamaları dağıtmak için ASP.NET uygulama çatısını destekler.Ayrıca Net Framework uygulamalarını da çalıştırma yetkisine de sahiptir. PHP, Java SDK, Ruby SDK 'yı da geliştiricileri için desteklemekte ve kolaylık sağlamaktadır.

Azure'u özetleyecek olursak; her zaman çalışır durumda, açık ve esnek olan, ekonomik ve ölçeklenebilir, her yerde yanınızda bulunacak ,bulunmaz bir yardımcı diyebiliriz. Microsoft Azure' a sahip olmak için  http://azure.microsoft.com/tr-tr/downloads/ adresini ziyaret edebilirisiniz.
 
 

Azure İle Yapabileceklerinizi Keşfedin

Azure ile yapabileceklerinizin sınırı yok:

Windows ve Linux Sanal Makineleri için uygulama sağlayarak ,alt yapı oluşturabilirsiniz.
Android, iOS ve Windows için çeşitli modern uygulamalar geliştirebilirsiniz.
SQL Server'ın tüm gücünden yararlanarak, verileri çözümleyip, bilgi edinebilirsiniz.
Kullanıcı hesaplarını yönetebilir, var olan şirket içi dizinlerle eşitleyebilirsiniz.
Azure, Office 365 ve yüzlerce popüler uygulamalarda (Salesforce, DocuSign, Google Apps, Box, Dropbox vb.) çoklu oturum açma imkanına sahip olabilirsiniz.


Kaynak:
►Microsoft


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar