elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Mobil Cihazların Şarj Süresi Nasıl Uzatılır ?

Akıllı cihazların artık hayatımızın her alanına girdiği şu günlerde hepimizin elinden düşürmediği akıllı telefonların en büyük sorunu belki de 1 günü çıkarmayan şarj süreleri. Her alanda gelişen teknoloji, batarya teknolojisini teğet geçiyor adeta. Üreticiler bu teknoloji üzerinde çalışadursun biz de elimizdeki teknolojiyi en iyi şekilde kullanalım o zaman. Nasıl diyorsanız eğer devamı yazımızda…



A- A+
29.03.2014 tarihli yazı 19772 kez okunmuştur.
Telefonunuz ya da tabletiniz, isterse 16 çekirdek olsun ama onun elektrik beslemesini yapmadığınız sürece kullanamıyorsunuz. Bu bir nevi, Ferrari’niz var ama yakıtı olmadığı için binemiyorsunuz gibi bir şey.

Aslında enerji sorunu her sektör, her alanda var fakat akıllı telefonlardaki yeri bizim için ayrı. Çünkü artık onsuz bir şey yapamaz olduk. Fotoğraflarımızı onunla çeker , maillerimizi onunla okur, telefon ve sms görüşmelerimizi onunla yapar, oyunlarımızı onunla oynar olduk. Kaybolduğumuzda  haritası yardımımıza yetişti. Sosyal ağları onunla takip eder olduk. Kısaca herşeyimiz oldu.

 


► İlginizi Çekebilir: Batarya ve Piller
 

Ee düşününce bu kadar iş yapan bir cihazın şarjının yetmemesi normal diyebilirsiniz ama en azından 1 günü dolu dolu çıkarması bir çoğumuzun işini görecektir. Çok aktif kullanmayan insanların bile 2 – 3 günü görebilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Madem üreticiler bu konuda gözle görülür bir adım atamıyor. O zaman bizde elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanırız.
Nasıl mı ?

Mesela işe, cihazımızdaki gereksiz bağlantı ve ayarları kapatmakla başlayabiliriz.

 


 


Android cihazlarda bu işe önce şu ayarları yaparak başlayalım :

Ayarlar > Hesaplar ve Senkronizasyon yolunu takip ederek senkronizasyonu kapatalım. Bu size hem şarj hem de performans olarak geri dönecek. Bunu sebebi şudur. Eğer bu seçenek açıksa cihaz arka planda sürekli olarak interneti de kullanarak belli başlı uygulamaları yeniler. Bunun çoğu zaman bir faydası yoktur.

Ayarlar > Ekran yolunu takip ederek ekran parlaklığını otomatik parlaklık seçeneğine alabilirsiniz. Bu cihazınızın bulunduğunuz ortama göre ekran ışığını ayarlaması anlamına gelir.

Arka Plandaki uygulamaları her zaman kapatmaya bakın. Çünkü RAMi dolu bir akıllı telefon ekstra şarj harcar.

Ana ekrandaki gereksiz Widget’ları kaldırın. Mesela facebook, twitter ya da mail gibi uygulamaların widgetleri kullanışsız oldukları gibi rami gereksiz işgal etmekteler. Bu da batarya ömrünüze yansır.

Bir akıllı telefon bataryasının en büyük düşmanı mobil internet ve ekranıdır. Ekran konusunda otomatik seçeneği kullanabilirsiniz fakat mobil internet kısmında sizin cihazı nasıl kullandığınız önemli. Mesela sürekli Whatsapp ya da Facebook Messenger kullanan birisi değilseniz mobil interneti işinize yarayacağı zaman açmanız şarj ömrünü çok etkileyecektir. Eğer sürekli kullanıyorsanız da Juice Defender isimli uygulama işinizi görebilir. Bu uygulama tuş kilidini kapattığınız sırada devreye girerek mobil interneti kapatıyor. Tuş kilidini açtığınız da ise açılıyor.
 


 


GPS’i kapalı tutun. Yol tarifi almıyor ya da check-in yapmıyorsanız boşuna açık kalmasının bir anlamı yok. Sadece şarjı tüketir.

Eğer 3G’nin çekmediği bir alandaysanız ağ ayarlarından 3G’yi kapatabilirsiniz. Cihazınız boşuna 3G ağına bağlanmak için şarjı tüketmesin.

Özellikle Facebook gibi sosyal ağ uygulamalarının ayarlarına girerek otomatik yenilemeyi kapatmayı sakın unutmayın. Bu uygulamalarda varsayılan olarak bu seçenek açıktır. Twitter’da da bu böyledir. Diğer kullandığınız ağları da kontrol edin.
 
Amoled ekranlar için siyah tonlu arkaplan resimleri kullanırsanız şarjınıza olumlu etki yapacaktır. IPS, LCD ya da TFT ise bu durumun bir etkisi olmayacaktır.

►Eğer cihazınız Root'lu ise onu "Battery Calibration" isimli uygulama ile bataryasını kalibre edebilirsiniz.
 


 


Apple cihazlar için ise ;

Yukarıda ki bir çok seçenek Apple cihazlar hatta Windows Phone işletim sistemli cihazlar içinde geçerli.

Ek olarak hareketi azalt diyerek GPU’yu az kullanmış olursunuz bu da şarjı olumlu etkiler.

Ayarlar > Genel > Arkaplanda Uygulama Yenile sekmesiniz altında uygulamaların otomatik yenilenmesini kapatabilirsiniz.

Ayarlar > Gizlilik sekmesi altında konum servislerini kapatabilirsiniz.

Eğer ki yok ben bunlarla uğraşamam derseniz de bu işlemleri, 3 aşağı 5 yukarı otomatik olarak kendisi yapan uygulamalar da var. Uygulama mağazanıza girip arama kısmına "Battery"  yazarsanız karşınıza bununla ilgili bir çok uygulama çıkacaktır.


 
Hakan Melikoğlu Hakan Melikoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar