elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB, BM Kadının Güçlenmesi Prensiplerini imzalayarak cinsiyet eşitliğine yönelik taahhütlerini pekiştiriyor

ABB, Dünya Kadınlar Günü’nde 2030 Global Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Stratejisi kapsamında cinsiyet çeşitliliğini güçlendirme yolunda önemli bir adım daha attı. ABB, iş yerlerinde, sektörde ve toplum içerisinde cinsiyet eşitliğinin ve kadınların güçlendirilmesinin teşvik edilmesi amacıyla geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Güçlenmesi Prensiplerini benimsedi.



A- A+
10.03.2022 tarihli yazı 6668 kez okunmuştur.
BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ve BM Kadın Birimi tarafından 2030 Ajandası ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda belirlenen prensipler, kadınların güçlendirilmesini sağlayan çok paydaşlı bir yaklaşımla işletmelere yönelik uygulamalar sunmak üzere oluşturuldu.

ABB CEO’su Björn Rosengren, konuyla ilgili olarak “Biz ABB olarak çeşitliliği temel bir güç olarak görüyoruz. Cinsiyet çeşitliliği, çalışanlarımızın ve sürdürülebilirlik stratejilerimizin temel bir hedefi ve üst düzey yönetim rollerindeki kadın sayısını ve kariyerinin henüz başındaki kadın çalışan sayısını artırmayı hedefliyoruz” dedi.



 
Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri, cinsiyet eşitliğinin iş yerinde, sektörde ve toplumda nasıl geliştirileceğine dair geniş bir çerçeve sunuyor.


Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı ve BM Kadın Birimi İcra Direktörü Sima Bahous ise şunları söyledi: “ABB’yi, Kadının Güçlenmesi Prensipleri yolunda ilk adımı attıkları için tebrik ediyoruz. İş yerinde, pazarda ve toplumda cinsiyetler arasındaki farkların giderilmesi ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine doğru ilerlenmesi konularında ABB’yi önemli bir ortak olarak görüyoruz.

ABB, bu sene Dünya Kadınlar Günü bağlamında, hem iş yerinde hem de toplum genelinde cinsiyet eşitliğini daha da pekiştirmek ve çalışanları arasında bilinçsiz ön yargılara, cinsiyet rollerine dair klişelere ve ayrımcılığa karşı farkındalık yaratmak amacıyla şirketin Cinsiyet Eşitliği Haftası’nı da genişletti. Cinsiyet Eşitliği Haftası kapsamında düzenlenecek çeşitli etkinlikler arasında ABB yöneticileri, çalışanları ve BM Kadın Birimi temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek sanal bir toplantının yanı sıra bilinçsiz ön yargıları konu edinen web seminerleri ve başka faaliyetler yer alıyor. An itibariyle ABB bünyesinde 7 bin 500’ü aşkın üst düzey yönetici, henüz şimdiden bilinçsiz ön yargı eğitimine katılmış bulunuyor.

 
Cinsiyet eşitliği, ABB’nin 2030 Global Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Stratejisi’nin temel hedeflerinden biri.


Cinsiyet eşitliği, 2030 Küresel Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Stratejisi’nin ana hedeflerinden birisi ve ABB, bu strateji sayesinde kendi sektöründeki mevcut en iyi yeteneklerden oluşan ekipleri bir araya getirmeyi ve her çalışan için aynı gelişim ve kariyer fırsatlarını sağlamayı planlıyor. ABB, strateji kapsamında 2030 yılına kadar dünya genelinde üst düzey yönetim pozisyonlarındaki kadın oranını ikiye katlayarak yüzde 25’e çıkarmayı amaçlıyor. ABB, 2020 yılında yüzde 13,5 olan üst düzey kadın yönetici sayısını 2021 yılında yüzde 16,3’e yükseltti.


► İlginizi Çekebilir: ABB Scania'nın Yeni Araç Pil Montaj Tesisine Robotları Teslim Ediyor


ABB’nin daha ileri düzeyde bir çeşitlilik ve kapsayıcılık kültürünü teşvik etme girişimlerindeki bir diğer kilometre taşı ise tüm ABB çalışanlarına, birincil bakıcılar için 12 hafta ve ikinci bakıcılar için dört hafta ücretli izin verilmesini sağlayan, yeni bir cinsiyetsiz ebeveyn izin programının tüm dünyada başarılı bir şekilde tanıtılması oldu.

ABB, toplumsal ilerlemeyi, çeşitliliği ve kapsayıcılığı teşvik etme taahhüdü kapsamında Catalyst, Stonewall, Society of Women Engineers ve World Economic Forum gibi çok sayıda kar amacı gütmeyen global ve uluslararası kuruluşla ortaklık yürütüyor. ABB ayrıca, 2021 yılından bu yana, sektörde hem pist hem de pist dışında kadın katılımını artırmak amacıyla 8-18 yaş arası kız çocuklarına motor sporları dünyasını öğrenme fırsatı sunan FIA Girls on Track programının resmi global ortaklığını da yürütüyor. ABB, bunun yanında toplum genelinde eğitim, çeşitlilik ve kapsayıcılık ve hoşgörüye odaklanan toplum inşası girişimleri yoluyla toplumsal ilerlemeye de katkıda bulunuyor.

 


ABB, sürdürülebilirliğin diğer performans hedefleri kadar ciddiye alınmasını sağlamak amacıyla sürdürülebilirlik Anahtar Performans Göstergelerini performans yönetimi planlamasına entegre ediyor ve iş kolları bu hedefleri finansal Performans Göstergeleri ile aynı anda raporluyor. Sürdürülebilirlik Anahtar Performans Göstergeleri an itibariyle üst yönetim teşvikleri kapsamında ele alınıyor ve ABB’nin finansal çeyrek raporlarında da sunuluyor.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex), daha üretken ve sürdürülebilir bir gelecek elde etmek için toplumun ve endüstrinin dönüşümüne enerji veren lider bir küresel teknoloji şirketidir. Yazılımı elektrifikasyon, robotik, otomasyon ve hareket portföyüne bağlayarak ABB, performansı yeni seviyelere taşımak için teknolojinin sınırlarını zorluyor. 30 yılı aşkın bir mükemmellik geçmişine sahip olan ABB’nin başarısı, 100’den fazla ülkede yaklaşık 105.000 yetenekli çalışan tarafından sağlanmaktadır. www.abb.com.tr

Kaynak:


GÜNÜN FİRMASI