elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB ve Cleanwatts Arasında Uzlaşı Belgesi İmzalandı

ABB ve Cleanwatts, topluluklar ve binalarda akıllı enerji yönetimini hızlandırmak için Uzlaşı Belgesi imzaladı. Yapay zeka odaklı enerji paylaşım platformu, ABB enerji yönetim teknolojisi ile entegre edilecek.



A- A+
27.06.2024 tarihli yazı 317 kez okunmuştur.
Elektrifikasyon ve otomasyon alanında küresel bir teknoloji lideri olan ABB, yapay zeka destekli enerji paylaşımı yazılım çözümleri sağlayıcısı Cleanwatts Digital s.a. (Cleanwatts) ile topluluklar ve binalar için gelişmiş enerji yönetimi ve verimlilik teknolojileri geliştirmek amacıyla bir iş birliği anlaşması imzaladığını duyurdu.

Bu iş birliği, Avrupa'nın önemli pazarlarında büyüyebilecek projeler geliştirmeye odaklanacak. Ayrıca, kullanıcıların ve bina yöneticilerinin enerjiyi verimli ve sürdürülebilir bir şekilde kullanabilmeleri için akıllı izleme ve kontrol çözümleri sunacak.



 
Yapay zeka odaklı enerji paylaşım platformu, ABB enerji yönetim teknolojisi ile entegre edilecek.

İki şirket, Cleanwatts'ın ileri enerji paylaşım platformunu ABB'nin InSite enerji yönetim sistemi, enerji sayaçları, sensörler ve elektrikli araç şarj cihazları gibi yüksek kaliteli enerji yönetim teknolojisi ile birleştirerek çözümler geliştirecek. Her iki şirketin de yeteneklerinden faydalanarak, yenilenebilir enerji üretimi, depolama ve enerji verimli operasyonları uyumlu hale getirmek için birleşik ve ölçeklenebilir bir çözüm sunacaklar.

İş birliği, topluluk üyelerine önemli faydalar sağlayacak; bunlar arasında, kendi ürettikleri yenilenebilir enerjinin optimize edilmiş tüketimi ile daha düşük enerji maliyetleri, güç zirvelerinin minimize edilmesiyle azaltılmış elektrik bağlantı ücretleri, enerji depolama dahil yenilenebilir ekipmanların artırılmış verimliliği ve performansı bulunmaktadır. Ayrıca, yerel enerji kullanımını sorunsuz bir şekilde yönetme, varlıkları ve yükleri kontrol etme, talep yanıt teşvikleri ve enerji ticareti uygulamalarına erişim gibi olanaklar sağlayacaktır.

ABB Enerji Dağıtımı Dijital Çözümleri Küresel Portföy Yöneticisi Laura Socci, "Şirketler birlikte çalışarak, ABB'nin enerji yönetimi teknolojisini Cleanwatts'ın yapay zeka odaklı enerji paylaşım platformlarıyla birleştiren ve kilit pazarlardaki topluluklara ve sakinlerine fayda sağlayan ortak bir çözüm sunacak" dedi. "Bu önemli ortaklık, enerji camiası yöneticilerine ve yatırımcılarına fayda sağlayan en gelişmiş enerji yönetimi optimizasyon çözümlerini sunuyor."



 
Ortaklık, yenilenebilir enerji alanında daha düşük maliyet, gelişmiş enerji görselleştirme ve verimliliği, enerji paylaşımı ve esnekliği ile kullanıcı kolaylığını hedefliyor.

"Toplulukları ve endüstrileri sürdürülebilir ve verimli bir geleceğe doğru yeniden şekillendirmeye kararlıyız. Bu ortaklık sayesinde ABB'nin enerji yönetim portföyü ile yazılım çözümlerimizi güçlendiriyoruz. Bu entegrasyon, enerji tüketimini optimize ederek sürdürülebilirliği destekleyecek şekilde kusursuz bir birleşim sağlıyor," diyen Cleanwatts CEO'su Luisa Matos. "Birlikte, sürdürülebilir enerjinin geleceğini şekillendirip enerji yönetimini devrim niteliğinde değiştirerek enerji geçişinde öncülük edeceğiz."

Ortaklık duyurusu, ABB, Cleanwatts ve diğer teknoloji ortakları arasında, İsveç'te Stockholm yakınlarındaki Brobyholm'de bulunan "akıllı toplum gayrimenkul geliştirme" sakinlerinin enerji kullanımlarını kolay ve akıllı bir şekilde yönetebilmeleri için araçlar sağlamaya yönelik bir proje işbirliğinin ardından geldi.

Daha fazla bilgi için: https://new.abb.com/news/detail/109794/energy-smart-high-tech-living-sustainability-cost-effectiveness-and-comfort-are-combined-at-brobyholm-smart-community

ABB, daha üretken ve sürdürülebilir bir gelecek için toplumun ve endüstrinin dönüşümüne enerji veren öncü bir küresel teknoloji şirketidir. Elektrifikasyon, robotik, otomasyon ve hareket portföyünü birbirine bağlayan yazılım ile ABB, performansını yeni seviyelere taşımak için teknolojinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor. ABB'nin başarısını 130 yıla uzanan mükemmeliyet geleneği ile bugün 100'den fazla ülkedeki yaklaşık 105.000 çalışanı sürdürüyor. www.abb.com.tr

ABB’nin Elektrifikasyon İş Kolu, 200'den fazla üretim tesisi ile 100'den fazla ülkede faaliyet gösteren, elektrik ürünleri ve çözümlerinde küresel bir liderdir. 50.000'den fazla çalışanımız, kendilerini güvenli, akıllı ve sürdürülebilir elektrifikasyon çözümleri sunarak insanların yaşama, bağlantı kurma ve çalışma şeklini dönüştürmeye adamıştır. Teknolojik ve dijital inovasyonla farklılaşarak gelecekteki elektrifikasyon eğilimlerini şekillendirirken, müşterilerimiz için kamu hizmetleri, endüstri, binalar, altyapı ve mobilite genelinde operasyonel mükemmellik sayesinde olağanüstü bir deneyim sunuyoruz. Daha fazla bilgi için https://go.abb/electrification adresini ziyaret edin

Cleanwatts enerji yönetimini optimize etmeye ve toplumlar için sürdürülebilirliği teşvik etmeye adanmış yenilikçi yazılım çözümlerinin lider sağlayıcısıdır. Çeşitli uzmanlardan oluşan bir ekiple Clean-watts, çeşitli pazarlarda faaliyet göstererek olağanüstü değer ve dönüştürücü sonuçlar sunar.

Kaynak: